Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

@verba
    Исто ми е душо и мене. Јас само да помислам на риба, зелена салата и на печурки мислам црева ќе истурам, а што е најчудно тоа ми беше омилена храна до пред да останам трудна. Градите да не правиме муабет колку ме болат, ама нормално е тоа мислам. Мене дека и во пмс мн ме болеа навикната сум. И јас досега не сум повратила, се надевам дека нема и во иднина. Јас брисеви ќе правам изгледа во 11 недела, така ми излага наредна контрола, па др. ми рече нема врска малку порано ако ги направиме. За приска ништо не ми рече, тогаш ќе го прашам, меѓутоа кога ми отвараше мајчина книшка ми рече дека мн тестови ќе сме ги скрателе бидејќи сме биле млади, здрави и без фамилијарна историја. Ама јас сакам да си ги направам барем основните тестови. И торч му кажав дека сакам бидејќи имам маче и тој во 12 недела ќе го правам.

Инаку да прашам во кој месец почна да ви се познава стомаче, јас треба да сум 8+2 и вејќе не сум рамна како што си бев досега. Знам дека е прерано да се знае било што, но нормално одам во вц и помалку јадам од претходно. Чудно ми е мн. од каде овој стомак што го очекував да ми биде олкав во 4 месец. И сите ве читам имате некакви болки, а јас да чукнам до сега немам, па ми е страв сега дали е нормално да немам. Јас дури заборавам и дека сум трудна, како во продолжен пмс сум си само без менструални болки и крварење. Се извинувам на долгиов пост.

Last edited: Apr 13, 2018
    lackygirl, saramila09 and Lejlaah like this.
  2. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Нека ми ги појасни некоја контракциите и лажни и прави.
    Имам болки нит знам нешто нит ништо. Јаки се само

Last edited by a moderator: Apr 14, 2018
    saramila09 and Lavica2016 like this.
  3. bubac

bubac Популарен член

Devojki znam deka spiete a ocajno mi trebate
    Mi protece poobilno nesto kako belo pranje
    34 nedela sum i sega dodeka sedam osekam.kako da mi krcka nesto stomakot
    Sto se slucuva?

saramila09 likes this.
  4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ако нема болки, не е страсно.

bubac and saramila09 like this.
  5. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Го има и кај мене, се појави пред неколку дена (и јас сум 34н). Не е страшно, треба да го има, при крај сме.

bubac and saramila09 like this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Ако е како мрсулче и не се двои, можно е да е чепот :)

Контракциите се кратки, трае болката 30сек и после не боли одреден период ич. На ист временски интервал фаќаат, ке си мериш со моб на стоперица или ако имаш апликација за бременост имаат за мерење контракции.. :)
    Лажните не се на ист временски интервал... а и ако имаш константна болка без прекин или трае подолго од 30сек не се тоа контракции..

ludoto19, bubac, saramila09 and 3 others like this.
  7. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Фала ви на сите за советите ,вчера матичниот гинеколог ми кажа да одам во чаир за крвна слика и инфузија,таму неќеле да ме примат демек немале изолација а 3 саата чекавме два пати цтг ми направиле и само притисок и температура ми измерија на крај пак ништо ,ме испратиле во инфективно на клиника ,таму уште по ненормални само крв и мокрача вирусна инфекција сум имала дехидрирана нема кај и неќеа да ми дадат инфузија... Можело и во чаир да ми дадат што ти знам и така си дојдов дома без никаква помош ,здравството ни е ужас ,значи како излеговме од дома во 8 до 2 сабајле се маткавме од ваму таму ,ужас , денес може
    Да се каже малце подобра сум немам температура дај Боже побргу да оздравам...

mariz, saramila09 and Lejlaah like this.
  8. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Безбедна е за у бременост? Јас умрев од болки од чиров денес идам на кожен секој ден се зголемува неможам да одам.. А црната маст го смирува??

saramila09 likes this.
  9. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Издржи уште малце остана. Побрзо уште да оздравиш и да дочекаш се најубаво !

СноуБол90 and saramila09 like this.
  10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

@lackygirl И јас во имав тие
    болки до 3ти месец.

Многу ми е немирно бебево, по цел ден колут напред/назад прави изгледа, мрда ли мрда :D
    Во вторник ќе се видиме пак,кој знае каква е станата веќе:inlove:

11. lavica82

lavica82 Истакнат член

Devojki tie so ste bremeni so bliznaci, dali bebinjata imaat ista placenta ili sekoe si ima svoja.ne mi e jasno toa kako treba da bide

KayaLena and saramila09 like this.
  12. kostarika

kostarika Популарен член

Па тоа е локално , само на бубуличката ќе намачкаш. До утре ќе ти ја созрее бубуличката и ќе направи гнојче . Со горена игла дупни го гнојчето и ќе излезе и влакното.

Кај мене има две плаценти. Само не знам дали е тоа зависно дали се двојајчани или еднојајчани. Кај мене се двојајчани и има две плаценти .

lavica82 and saramila09 like this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Оф леле ненормални.. Пиј повеќе течности, цеди лимони, петел супа со плус рендан морков, овошје, чај со мед, парацетамол смееш кога и да се осетиш полошо и ако дигнеш пак температура.. Ако пак не си добро и мислиш дека си за инфузија оди во дневна болница до Ремедика, 2000ден е (јас примав еднаш и лежев неколку часа, плус и крвна слика ми направија), ако стварно ептен треба да примаш да не се акаш низ државни пак. Ајде брзо да оздравиш :*

СноуБол90 and saramila09 like this.
  14. lavica82

lavica82 Истакнат член

pa i kaj mene se dvojajcani nez zosto dr go slusnav deka rece edna placenta

saramila09 likes this.
  15. kostarika

kostarika Популарен член

Читав сега на google може да има една а може и две плаценти.

16. detelinka123

detelinka123 Истакнат член

дали ве прегледуваа вагинално во 40 недела и колку време после прегледот имавте крв? втор ден после прегледот сум со улошки ми тече крв по малку, не е за без улошка а се нервирам, едвај чекам бебуш да излезе..

saramila09 likes this.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Да.. и двете бремености после прв така подлабок вагинален преглед си имав крв, па за брзо и чепот ми падна :) После 40та така малку да не речам без осет, намерно појако стискаат за да подпомогнат и испровоцираат раѓање, па затоа и крв има...

saramila09 likes this.
  18. Ti19943

Ti19943 Истакнат член

Женички дај кажувајте нешто за имунитет што пиете мн ми е слаб немам сила ич ...

saramila09 likes this.
  19. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Полесна храна богата со ц и б витамини,смуди овошје зеленчук лимон со ѓумбир и домашни супи. Тоа е нешто што мене ми помогна за појак имунитет. Најдобар лек за имунитет се тие витамински сокови домашно блендирани.

20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Devojcinja sakav da ve prasam, kako stoevte so simptomive od prvo tromesecie vo vtoro tromesecie?
    znaci ja sega vlegov vo 5ti mesec i iskreno se cuvstvuvam mnogu obicno, kako da ne sum trudna. imam energija, nemam gadenje i slicno.
    seuste ne sum pocuvstvuvala dvizenje i so gubenjeto na prvicnite simptomi malku freaking out sum.
    uste nedela dena do kontrola imam.
    vas kako vi e vo 5ti?

Kitten and saramila09 like this.