@verba Исто ми е душо и мене. Јас само да помислам на риба, зелена салата и на печурки мислам црева ќе истурам, а што е најчудно тоа ми беше омилена храна до пред да останам трудна. Градите да не правиме муабет колку ме болат, ама нормално е тоа мислам. Мене дека и во пмс мн ме болеа навикната сум. И јас досега не сум повратила, се надевам дека нема и во иднина. Јас брисеви ќе правам изгледа во 11 недела, така ми излага наредна контрола, па др. ми рече нема врска малку порано ако ги направиме. За приска ништо не ми рече, тогаш ќе го прашам, меѓутоа кога ми отвараше мајчина книшка ми рече дека мн тестови ќе сме ги скрателе бидејќи сме биле млади, здрави и без фамилијарна историја. Ама јас сакам да си ги направам барем основните тестови. И торч му кажав дека сакам бидејќи имам маче и тој во 12 недела ќе го правам. Инаку да прашам во кој месец почна да ви се познава стомаче, јас треба да сум 8+2 и вејќе не сум рамна како што си бев досега. Знам дека е прерано да се знае било што, но нормално одам во вц и помалку јадам од претходно. Чудно ми е мн. од каде овој стомак што го очекував да ми биде олкав во 4 месец. И сите ве читам имате некакви болки, а јас да чукнам до сега немам, па ми е страв сега дали е нормално да немам. Јас дури заборавам и дека сум трудна, како во продолжен пмс сум си само без менструални болки и крварење. Се извинувам на долгиов пост.
Нека ми ги појасни некоја контракциите и лажни и прави. Имам болки нит знам нешто нит ништо. Јаки се само
Devojki znam deka spiete a ocajno mi trebate Mi protece poobilno nesto kako belo pranje 34 nedela sum i sega dodeka sedam osekam.kako da mi krcka nesto stomakot Sto se slucuva?
Го има и кај мене, се појави пред неколку дена (и јас сум 34н). Не е страшно, треба да го има, при крај сме.
Ако е како мрсулче и не се двои, можно е да е чепот Контракциите се кратки, трае болката 30сек и после не боли одреден период ич. На ист временски интервал фаќаат, ке си мериш со моб на стоперица или ако имаш апликација за бременост имаат за мерење контракции.. Лажните не се на ист временски интервал... а и ако имаш константна болка без прекин или трае подолго од 30сек не се тоа контракции..
Фала ви на сите за советите ,вчера матичниот гинеколог ми кажа да одам во чаир за крвна слика и инфузија,таму неќеле да ме примат демек немале изолација а 3 саата чекавме два пати цтг ми направиле и само притисок и температура ми измерија на крај пак ништо ,ме испратиле во инфективно на клиника ,таму уште по ненормални само крв и мокрача вирусна инфекција сум имала дехидрирана нема кај и неќеа да ми дадат инфузија... Можело и во чаир да ми дадат што ти знам и така си дојдов дома без никаква помош ,здравството ни е ужас ,значи како излеговме од дома во 8 до 2 сабајле се маткавме од ваму таму ,ужас , денес може Да се каже малце подобра сум немам температура дај Боже побргу да оздравам...
Безбедна е за у бременост? Јас умрев од болки од чиров денес идам на кожен секој ден се зголемува неможам да одам.. А црната маст го смирува??
@lackygirl И јас во имав тие болки до 3ти месец. Многу ми е немирно бебево, по цел ден колут напред/назад прави изгледа, мрда ли мрда Во вторник ќе се видиме пак,кој знае каква е станата веќе
Devojki tie so ste bremeni so bliznaci, dali bebinjata imaat ista placenta ili sekoe si ima svoja.ne mi e jasno toa kako treba da bide
Па тоа е локално , само на бубуличката ќе намачкаш. До утре ќе ти ја созрее бубуличката и ќе направи гнојче . Со горена игла дупни го гнојчето и ќе излезе и влакното. Кај мене има две плаценти. Само не знам дали е тоа зависно дали се двојајчани или еднојајчани. Кај мене се двојајчани и има две плаценти .
Оф леле ненормални.. Пиј повеќе течности, цеди лимони, петел супа со плус рендан морков, овошје, чај со мед, парацетамол смееш кога и да се осетиш полошо и ако дигнеш пак температура.. Ако пак не си добро и мислиш дека си за инфузија оди во дневна болница до Ремедика, 2000ден е (јас примав еднаш и лежев неколку часа, плус и крвна слика ми направија), ако стварно ептен треба да примаш да не се акаш низ државни пак. Ајде брзо да оздравиш
дали ве прегледуваа вагинално во 40 недела и колку време после прегледот имавте крв? втор ден после прегледот сум со улошки ми тече крв по малку, не е за без улошка а се нервирам, едвај чекам бебуш да излезе..
Да.. и двете бремености после прв така подлабок вагинален преглед си имав крв, па за брзо и чепот ми падна После 40та така малку да не речам без осет, намерно појако стискаат за да подпомогнат и испровоцираат раѓање, па затоа и крв има...
Полесна храна богата со ц и б витамини,смуди овошје зеленчук лимон со ѓумбир и домашни супи. Тоа е нешто што мене ми помогна за појак имунитет. Најдобар лек за имунитет се тие витамински сокови домашно блендирани.
Devojcinja sakav da ve prasam, kako stoevte so simptomive od prvo tromesecie vo vtoro tromesecie? znaci ja sega vlegov vo 5ti mesec i iskreno se cuvstvuvam mnogu obicno, kako da ne sum trudna. imam energija, nemam gadenje i slicno. seuste ne sum pocuvstvuvala dvizenje i so gubenjeto na prvicnite simptomi malku freaking out sum. uste nedela dena do kontrola imam. vas kako vi e vo 5ti?