Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    2ро тромесечие е песна :) уживај дур можеш :)

На Skorpija25, mariz, jule84 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    Zenski do koja nedela ja primavte progesteronskata terapija.jas sum 8 nedela i do sega primav na sabajle prolutex a navecer krinon.na kontrola sega koga bev dr mi gi prekina tie i rece da prodolzam so utrogestan od 200 poedno samo.sega se mislam neli e mnogu malku toa,pa dali na svoja raka moze da stavam poveke nez so da pravam,nekako mi e posigurno da sum pokriena so pogolema doza☺

На fina erika и saramila09 им се допаѓа ова.
  3. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Јас до 12 недела ќе продолжам со кринон и прогестерон депо па после ќе видиме дали ќе ми продолжи пак или ќе смениме нешто.. сигурно си знае докторот што прави душо немој на своја рака да земаш ништо како што ти кажал така прави..

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. malasimba

malasimba Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    129
    Јас од почетокот па се до 12 недела ставав утрогестан 200 едно навечер едно сабајле. Потоа продолжив со истите но само по едно навечер. Веќе терам 28 недела :)

На lavica82 и saramila09 им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Индивидуално.
    Како ќе каже доктор -така.

На saramila09 и lavica82 им се допаѓа ова.
  6. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Како да се справам со сува кашлица. Не знам вејќе што да правам,душата ја извадив ☹

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Пиво со шеќер има рецепта по интернет. По неколку кафени лажички на ден се пиеа и за два дена ми поминувало.

Леле бе мешиња два дена -три ми горат нозете .совет?

Последна измена од модератор: 16 април 2018
    На saramila09 и Lejlaah им се допаѓа ова.
  8. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.066
    Допаѓања:
    4.522
    Леле бе мешиња два дена -три ми горат нозете .совет?[/QUOTE]

@kostarika Навикни се, од хормоните е.
    Мене и нозе, и раце, и цело тело ми гори. Од зиморлива (ми било ладно и на 30C), станав најголема склетџика. :)

На ludoto19, Coco31, saramila09 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Здраво мамички, после 10 месеци читање на сите теми од категоријата бременост конечно и јас можам да ви се приклучам :) Саботата направив тест и добив две силно изразени црти, после 10 месеци активно работење на случајот бебе и правење тест после секое закаснување на менструација овај пат имав некое чувство 1 недела пред терминот за менструација дека сум бремена. Кога дојде време да го направам тестот се потсетив на изминатите месеци и го направив брзо и без никаква трема за после 1 минута да видам две ептен јасни црти!
    Утре имам закажано кај матичниот гинеколог, се надевам дека се ќе биде во ред..
    Градите ми се како бомби, мислам ќе експлодираат! :D
    Имам едно прашање дали чувствувавте некаква нелагодност во долниот дел на стомакот на почеткот?

На ludoto19, linguaragazza, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Најпрвин да ти честитам!! :* Со лесно нека ти биде!!
    Значи, дај Боже, тука ќе бидеме со термини.. :$:$
    На гинеколог бев во вторникот, ама премногу беше рано да се види нешто.. Според пресметките на докторката, тогаш сум била околу 4 недели и 2, 3 дена. На ехо се гледаше само жолто тело, па ми даде упат да се боцнам.. Бетата за два дена се удвои, но, за секој случај и денес се боцнав да видам како се одвива..
    И здравје ми закажа за овој петок прва контрола, кадешто би требало веќе нешто да се види..
    Од болки сите што ги наброја, ги имам и јас.. Градите мислам дека ќе ми отпаднат.. Ме болат на допир, па редовно си проверувам дали болат.. :lol: Нека болат, добар симптом е тој (fingers):)
    А во долниот дел од стомакот повремено си осеќам како струја.. Не боли, издржливо е, и се надевам дека така треба..

На ludoto19, Skorpija25, Coco31 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Честитки и на тебе :l:
    По моите пресметки денес имам полни 5 недели и 1 ден :)
    Се молам се да е во ред...
    Апликацијата Pregnancy Calendar е одлична, ја препорачувам.

На ludoto19, saramila09, lavica82 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    @kostarika Навикни се, од хормоните е.
    Мене и нозе, и раце, и цело тело ми гори. Од зиморлива (ми било ладно и на 30C), станав најголема склетџика. :)[/QUOTE]
    Леле исто :) маж ми измрзна цело време промаја правам дома а надвор шетам по апостолки :D

На Mimmi39 и saramila09 им се допаѓа ова.
  13. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Леле исто :) маж ми измрзна цело време промаја правам дома а надвор шетам по апостолки :D[/QUOTE]
    Ја што секогаш ладни раце имав што многу ладно секогаш ми беше јас сега сум како во сахара. Ќе пукнам од целото тело почнувајќи од нозете па се до рацете

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Ја што секогаш ладни раце имав што многу ладно секогаш ми беше јас сега сум како во сахара. Ќе пукнам од целото тело почнувајќи од нозете па се до рацете[/QUOTE]
    Среќа залади денес малку па сабајле ги излуфтирав нозете во апостолки и сите ме гледаа како ненормална :) ама што ќе правиме до летото 8)

На Skorpija25, saramila09 и Lejlaah им се допаѓа ова.
  15. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Среќа залади денес малку па сабајле ги излуфтирав нозете во апостолки и сите ме гледаа како ненормална :) ама што ќе правиме до летото 8)[/QUOTE]
    Залади малце ама пак сме врели така да не ни останува ништо друго само да трпиме и да се ладиме хаха

На saramila09, kostarika и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  16. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    @mamaJana i @em4e_baby честитки да си имате лесна бременост:clap: Болки цело прво тромесечие ќе осеќате затоа треба да знаете дека се нормални, јас некогаш не можев да се исправам ќе ме засечеше тоа ради ширење на матката и растегнување на лигаментите. Ви препорачувам доколку не пиете да почнете со фолна киселина, вит Ц и вит Д. Јадете што повеќе свежа храна варена печена салати многу овошје зошто пржената и мрсна храна мене ми создаваше тешкотии на желудник и киселини. Како и да е сите болки што се издржливи се сосема нормални.

На ludoto19, Skorpija25, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  17. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Ти благодарам @Sparkles27, јас фолна пијам од октомври редовно, Ц и Д витамин не сум пиела но ќе почнам.
    Најважното ми е дека после 10 години ги откажав цигарите пред 1 недела. Од минатиот понеделник до средата пушев по една цигара, а саботата кога го видов тестот ставив точка, сакам здраво бебенце :l:

На Sparkles27, Skorpija25, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Ти благодарам за советите @Sparkles27 :*
    Јас покрај редовната терапија (Еутирокс, Глукофаж, Аспирин) си пиев и Омега 3 масни киселини, Д3, Б витамини (меѓукои и метилирана фолна поради утврдена мутација). Ова ти кажувам пред да видам 2 цртки :) И Достинекс го заменив со Бромергон.
    Сега вметнав плус магнезиум, а значи и витамин Ц да почнам да си пијам..
    Чекам да ми потврди на ехо во петок гинекологот, и ќе почнам да пијам и Фемибион, бидејќи таму има метилирана фолна, а мене таа ми одговара, бидејќи обичната не ми ја преработува организмот..
    Ти каков витамин Ц пиеш?

На Sparkles27, saramila09 и fina erika им се допаѓа ова.
  19. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Мешиња внимавајте вит ц што го препорачуваат гинеколозите во прав што се раствара во вода/чај во упатството пишува дека не е за трудници .

На saramila09, fina erika и em4e_baby им се допаѓа ова.
  20. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Мешиња ние бевме на контрола се е во ред со бебуш си расте си ритка..мојот најстрашен дел помина лесно не сум отворена (дека првото во 25недела го изгубив) и кога се качив на стол се тресев од страв како ми кажаа во ред е продолжи со утрогестан и мирувања одма ми олекна :) како ја прашував докторката и велам како ви почна денот со најпаничната трудница хаха.. ох ми олекна ве гушкаме со синко :*

На *Milicka*, ludoto19, linguaragazza и 15 други им се допаѓа ова.