И јас да се пофалам делумно оздравев секако сега само кашлањето мака тафи шлајмот но добро е како што бев ... сега летам ,ама најтршко е што вчера со мм искочивме да прошетаме леле 40 мин едно кругче низ маало немав сила, бебуш ми е тешка ми рекоа 3,400 има кога бев сега на преглед, утре терминот бебе абер нема да искочи ни абер од болки немам само повремено кичмата некако ко тапан да има унутра чукаат болкиве ...
Имаше некакви симптоми за да мислиш дека си отворена или паника само? Се радувам со тебе што не си пошто и мене тоа ми е голем страв ама одмарај си сега и уживај во меше
Здраво мешиња и ние денес пак бевме на контрола кај матичниот си отворив нов картон без никаков проблем.. бебуш си расте срце уште посилно се слушаше докторот кажа све е во ред си расте како што треба само што матичниот ви вели 6+2 дена а треба според мојот ифв доктор 6+4 дена пошто во четврток наполнив 6 полни тој ден ми кажа докторот итака си рачунам а овој ме збуни сега... сега ќе чекаме наредна контрола за 3 недели кај матичниот а за 6 недели во систина..
Не не никакви симптоми ама дека веќе сум имала еден спонтан и сега сами бараат доктори да ме проверат а ако не и текне јас потцетувам како велат стравот лојзето го чува
I nie samo sto se vrativvme od kontrola, 31+5 doktorot vika dali ke izdrzime uste edna nedela pocna panika Da me faka Da se prepotuvam ,vika tkivo Nema samo konecot drzi klelsanot mi go prekina 300???? Imam vo glavata..
Јас би те советувала да не мрдаш од кревет барем уште оваа една недела само до вц станувај по потреба и лежи си
уште за една ке смогниш сили и ке изтрпиш да те утешам ја лежев цела бременост имав само лајт период во 7ми месец после пак назад у кревет ке биде уште малце остана ајде без нервози
Jas ke izdrzam dusa, bebeto samo neka izdrzi kolku moze poveke... Ti vo koja nedela se porodi i kolkavo bese bebeto??
во едната бременост коа ми беше се ок така преку нок пукна водењак и за некој саат се порoдив 33+4гн другата бременост шо ја лежев цела 42,6гн нема правила лежи и одмарај ке издрже и бебо
Jas eve vo 6 mesec vlegov isto I kako tebe kako da ne sum trudna osven meseto so Se poznava I pritisokot mi paga nikakvi simptomi od pocetok na bremenost do sega pa za ponataka Ke vidime..
36+4 си ја тераме. Кашлицата ќе ме умре мислам,докторката ми даде антибиотик ама па коа те тера и провоцира кашалот тешко да нешто ќе помогне. На 25ти сум за цтг се надевам се ќе биде ок и бебчето ќе биде решено што поскоро мама да ја реши од сите маки што ги има
Силни сте мамиии не мисли на лошо строго мирувај и ќе издржете Господ нека е со вас...бидете силни уште малце издржите па ќе се гушкате
Денес бев на вонредна контрола поради исцедокот од завчера Ме стави на цтг и имав контракции две. Ме виде вагинално и ехо ок беа А синоќа имав мн болки во половината и малку низ цел стомак Ми кажа магнезиум по 2 на ден и да одмарам 2 недели уште барем да издржеме до 36 недела Искрено, преплашена сум