Денес бев на прв преглед. Бебушот е седум недели,какво чувство е тоа за прв пат да го видам,толку малечко,а веќе има срцева реакција. Пресреќна сум
Posle transfer imav strasna kaslica.Dr so mi go pravese ivf mi kaza da probam so zrno crn biber.Malku gadno e,ama go zatopluva grloto.Probav i sirupi i caevi i se zivo,nisto fajde.Koga probav so biberot sekundarno se prerodiv.Mislev nisto od ivf deka strasno kaslav.Ama Gospod e golem,i sega imam kerkicka
Пред 2 дена ми се јави кашалов и едвај трпам . Мирна сум само кога спијам..☺ Да ти е жива и здрава ..
Добра вечер мешиња се надевам дека ќе се дружиме и се лесно ќе ни помине бременоста, петокот направив тест позитивен со две јасни црти попладнето бев на гинеколог кој ми кажа дека имам само задебелување на ендометриумот ама си знам дека тоа е тоа зошто и првата бременост на првиот преглед кој испаѓа во 5та недела и некој ден по менструација немаше гестациска кеса а кога отидов по две недели на преглед се беше во ред па имаше и срцева акција се надевам дека и овој пат се ќе биде како што треба
Која апликација ја користиш? Оваа ја користев за следење на циклус сега сменав само за следење бременост.
Фала ти мислам не би требало да има разлика бидејки тука пресметува од последна менструација а понатака кога го мери доктор плодот кажува дали одговара со гестациска недела.
И со антиметил ти се гади али помалку и антиметил да пиеш ти се гади ама помалку . Јас имав големи мачнини . Имаше денови само мижев и лежев . Во кревет јадев колку да не умрам од глад . Ќе се набапкав хамбургер и после ќе го повратев и така си ослабев тие месеци првите.кисела вода само пиев пошто кога ќе ждригнев од неа беше многу полесно. Тогаш не гледав што јадев и најчесто јадев глупости од сортата на хамбургер. Мислев крај ќе нема ама и тоа помина.
Epten lesno si jadela.Hamburger jas cela bremenost ne mirisnav.Ama nemav ni macnini ni povrakanje Jadete lesna hrana.Zeludnikot da ne e prazen,togas se gadi uste poveke.Krekeri nekoi da raboti zeludnik
Исто сега треба да одам на контрола в петок за срце да слушниме ама јас си велам да одам од понедленик рано да не е петок? Кога ќе одиш ти?
А беше веќе еднаш на преглед и кога ако беше и дали ти потврди бременост? По мое мислам е рано за срцева акција но сепак е индивидуално па може да има мене ми кажа докторот да одам за две недели од петокот но јас планирам да одам на 3ти мај за да не треба да одам повторно за срцева зошто кај мене немаше ни гестациска кеса во петокот.
Бев минатата недела бев 5+3 имаше кеса ама немаше срце и ми рече да одам сега овај петок за срцева акција, ама сега си велам да одам од понеделник да помини поќе време и така ќе направам
Епа најдобро некој ден покасно оди од понедленик за да не бидне да е рано па да треба секоја недела на преглед