Не супер мие без нив полошо секој 10 минути ќе треба веш да сменам вака ем почисто мие ем поубаво по сигурно
Според апликацијата 5 недели и 4 дена. На ехо бев на 4 та недела и 3 дена, ама освен жолто тело ништо друго не се гледаше.. Бета испитав 2х, и се дуплираше. Па чекам петок да дојде да одам на прв преглед.. Со лесно нека ти е на тебе
Уште некој ден да наполниш 6 па и срце ќе си слушнеш ќе си мафташ со бебушот за прв пат да видиш какво чуство е ќе леташ од радост.. ти благодарам мила и на тебе со лесно нека тие
Исто и јас само во ВЦ сум проверувам што е не носам влошки си менувам долна облека, никогаш не сум носела секојдневни
До сега сто пара веш. И улошки дневни менував. Ден денеска проверувам да не добијам хахаха пуста навика
Од пуста навика секој месец на крв сме се научиле па сега страв не фаќа.. јас неможам без секојдневни така поубаво мие
Девојчиња, незнаев во која група да пишам, ама м треба помош.. Бета ХЦГ: 11.4 - 215; 13.4 - 496; 17.4 -1440.. Ваше мислење дали правилно се дуплира?!? За денес очекував дека ќе биде околу 2000... Ме фаќа паника... На преглед сум тек во петок.. Плус и градите престанаа да ме болат..
За ова незнам нека каже некој поискусен ама за гради не се секирај не болат секој ден понекогаш неможам да ги допрам понекогаш ништо не чуствувам не се плаши за тоа..
Дуплирањето е побрзо додека вредностите се помали (на почетокот од бременоста), а потоа е побавно. Вредностите на хормонот растат докај 8-11 седмица, а вообичаено максимумот го достигнуваат помеѓу 9-10 седмица. потоа од 12-16 седмица полека почуваат да опаѓаат. Додека нивото на ХЦГ е помало од 1200 mIU/ml вообичаено дуплирањето е на на секои 48-72 часа. Кога вредноста е помеѓу 1200 и 6000 mIU/ml дуплирањето е на секои 72-96 часа. Кога ќе достигне над 6000 mIU/ml, за да се дуплира вредноста вообичаено е потребно да поминат над 4 дена. Мене ми личи дека е се супер
@TeddyGrey , @kukla21 и @saramila09 ви благодарам на поддршката и брзите одговори и совети Се извинувам ако наметнав негативна енергија, но, ме разбирате сигурно, на почеток сум и ептен ми е страв.. Ќе се обидам да се опуштам, и здравје, во петок сум сигурна дека ќе ви пишам убави вести..
Здраво! Се пријавувам за мачнини по цел ден.Буквално само ми се лежи.А имам две деца дома,едно нашколо,друго малечко нема ни 2 години.Незнам како ме снајде ова. Но,ќе се издржи. Инаку и јас користам секојдневни влошки од причината која ја наведовте,не можам, да се тррпам ,нон стоп жива вода таму,вака ми е почисто(за излегување и јас ставам,инаку дома не). Ме фаќа страв како ќе поминам по овој пат но ќе даде Бог сила. СОвет од мене,уживајте во првата бременост,без замарање за ништо.Ни една друга не е како неа.Поздрав од мене.
Еве го петок, брзо ќе дојде. Секој преглед ќе си го очекуваш со истата возбуда, дали била 6та, 16та или 26та недела. Секогаш ќе се плашиш за се нешто. Тоа е уствари припрема за да бидеш мама. И мене деновиве ми се увртеле некои мисли. Па ова што ти го кажувам и за себе си го кажувам. Јас дури на 26ти на преглед. Којзнае што ќе умислам до тогаш со мозоков.
Se soglasuvam so tebe vo.potpolnost. Sekoj pregled nemam dusha vo mene dodema sednam na stolot za pregled. Ne znam dali tos ima vrska so karakterot nash ili so toa deka poveke sme se izmacile za da dojdeme do celta ili minati neuspesni btemenosti. eve sum 18ta nedela na 23ti sum.na pregled ne mozam da docekam.
До карактерот е. Ја не сум имала никакви потешкотии, па еве ме - мозокот 300/ч. Денес и мм го испаничив зашто мава доле, до завчера ме маваше горе.