Јас барав на приватно па систина требаше да чекам 2 недели па отидов у ремедика. Инаку ко што читам го прават трудници и онака. Инаку нормални биле сега контракции така ми кажаа дека бебето сега брзо растело а матката неможела да го следи тоа темпо па затоа се создавале контракции ама дека после 25та недела се смирувале. Чим си покриена со терапија и си одмараш мислам дека немаш гајле. Ако ти е шубе прашај си доктор ама чим не ти спомнале значи немаш индикации за тоа.
Ме држи еве една недела. Неможам нормално ко порано. Чабе чаеви,супи и останато викат нормално е притиска на бешика ама што знам
Zencinja isto mislam imav pisano za odenjeto vo nuzda pred nekolku dena. i mene mi bese taka i toa od kaj 16+3 nedela. Sega sum 18+1 a ne me pritiska tolku cesto ama sepak postoi. Tuku sakav da ve prasam odkoga pocnavte da gi cuvstvuvate dvizenjata na bebusite? jas ili ne znam deka gi osekam ili ne gi osekam. isto me interesira koga pocnavte da kupuvate raboti?
Секој различно но пошто си веќе 18 недела кај да е ќе почнеш да го осеќаш,а можеби и го имаш сетено но си имаш помислено дека се гасови на почетокот така е но од кај 20 та недела ќе бидеш сигурна дека ти мртка во стомакот За купување јас од 7ми месец почнав, но ако знаеш какво бебе носиш и ти е мерак можеш и сега да си купиш нема некој правила Да се пофалам јас денес влегувам во 8ми месец, си лета времево, имам измиксани чувства во исто време се осеќам радосна, возбудена и исплашена
Имаш посебна тема Кога прв пат го почувствувавте вашето бебе, има разни искуства, јас го почувствував во 17+, зависи и постелката дали ти е на преден или заден ѕид, но наскоро ќе знаеш за сигурно дека е бебето тоа што го чувствуваш Исто и јас некаде на почеток на 7ми месец почнав да купувам.
Ајде со лесно нека е. А за болките па некогаш е подобро да се нема јаки болки. Сепак јака си ќе надминеш се ☺
Јас почнав да ја осеќам од 20 та недела, сега по цел ден си игра фудбал. А за купување работи, отидовме на шопинг после скринигот кога потврдија дека е девојче, значи од 5ти месец. Количка и креветче уште немаме, малку се зезнавме оти се запнаа бабите и дедовците да ги купат, веројатно ги фаќа суеверие знаеш нероден петко и такви ствари. Инаку пазите ли на храна, јас сум на диета и по цел ден сум опседната со диетална исхрана. Во 25 та недела ме измерија и бев плус 8 кг, докторкава ми рече дека не смеам повеќе од 2 кила месечно, а сега беба ќе расте па сум исплашена. Вчера шетав пешки повеќе од саат па мислам претерав ме заболе стомак.
Абе каква диета , колку мешиња биле здебелени и 30 кг па здрави деца родиле и они топ прошле. Освен ако нема опасност од висок притисок , шеќер... Јас имам кандида и ме третира докторот со метиленско сино ама кога ми се јаде благо ако баш нешто конкретно ми се јаде апла шеќер си јадам без пардон. Иако кандидата се храни од шеќер. Нема страшно од кандидата не е животозагрозувачка ама бебињата не ги лишувам од ништо што ќе посакам.
iskreno ne si edjnstvena sto i rekle deka mnogu se popraila a toa 8 kila do 6/7 mesec. ja iam drugarka sto se popravi u prvo tromeseci 7 kila. do kraj bese 35 kila popravena. posle poragaj si se stegna se vrati ista ko prethodno taka da.. ne sj mnogu popravena.
Мене па сол ми забранија, почнаа малку отоци да ми се појавуваат на рацете и нозете. А јас баш си обожавам соленко. Притисокот ми е низок ама ме исплашија со секакви можни состојби, моите се доктори па ете ти дупла беља само се јавуваат да прашаат дали пазам на сол, да не јадам пецива. Не ми е за линија, кога ќе се породам здравје ќе мислам на диети и слабеење, страв ми е да не си направам проблеми. А башка околината ич не подржува само ме нудат со храна, маж ми е убеден дека трудниците треба да лежат и да јадат. Стварно се надевам дека до крај ќе успеам да качувам по препорачаните 2 кила месечно, само не знам колку е можно тоа.
Само јас ли сум обратен случај хаха матичната се смее ми вели прв пат трудница се моли да и пишеме килце повеќе хаха абе ни 2кг не се поправам во месец само мешко расте јас иста ама сега уште малце кога ќе влезам во 7ми има да се поправам хахаха Со лесно мајка чекаме убави вести