И мене ми паѓа косата,ама јас се сомневам дека ми е од тоа што ми е врзана најголемиот дел од времето. На една другарка (не е бремена) косата и падна премногу, и и се познаваше темето на многу места значи до тој степен што од коса до под раменици ја скрати во ептен кратка за да го ублажи паѓањето. На неа и кажале дека тоа е последица од хормонски дисбаланс. Единствено што можам да ти кажам е да се посоветуваш со матичниот, зошто тоа е можеби нормално во бременост.
Ецапереца многу ми е жал за се ова што ти се случува, исто ми е жал поради тоа што неможам да најдам зборови со кои ќе те утешам и ќе ја намалам твојата болка а ти беше тука за сите и за сите имаше утешни зборови....Те уверувам дека Господ е голем и еден ден и тебе ќе ти ја исполни желбата, а Господ му ги задава најтешките битки само на неговите најхрабри борци, а ти си еден од нив и те уверувам дека во оваа битка ти ќе излезеш како победник со високо крената глава и бебенце во рацете. те поздравувам и те гушкам
ецапереца нема откажување со нови сили од јануари.. Господ ќе те Благослови и тебе,, биди ми поздравенка...
Ecapereca i mene mi e mnogu zal sto taka izleze kaj tebe, a bas se raduvav denot koga procitav ubava vest za tebe, zasto celo vreme zaedno pominuvame niz ovie iscekuvanja! moras da bides hrabra, se ke se sredi, ja se forsirav edno vreme pa svativ deka neide nisto na sila, ednostavno koga Gospod ke kaze togas i ke bide, i toa od ednas i bez nadevanja! zatoa opusti se, misli na ubavite raboti sto gi imas vo zivotot i so vreme se ke dojde na svoe mesto, ne si edinstvena, ne ima mnpgu so ista maka, no zivotot vrvi, ajde da go ziveeme, sigurna sum deka ke uspeeme eden den, zatoa glavata gore! pozdrav
ecapereca само сила во тебе и надеж, и те чекаме си раширени раце во темава. Инаку и мене ми опаѓаше многу, па фино лепо си ја скратив косата...колку толку некој + Инаку јас бев денес на 4Д .... и ви текнува што ви пишав вчера: Епа така и испадна.....курето се појави на некоку секунди...а после ни скрти нозе и толку. Инаку се што гледаше беше во најдобар ред и димензии и се како што треба....ама при гледањето на главчето се рече дека е во ред и на крај се наврати после се и ми вели: види на моменти на малото мозоче се појавуват како неколку мали точки (сенки) а на моменти не.....најверојатно е недооформено незатворено е ткивото. Ама ради сигурност, ми рече на 16ти пак да дојдам. За да провери недај боже да не се цисти. Многу ми е шубе, еве и глава цел ден ме боли....девојки да не имала некоја од вас вакво искуство.
Сноу честитки за курето. Не се нервирај, ама јас би ти препорачала да си отидеш некаде на приватно за секој случај да не чекаш до 16.
Леле Сноу ме умре од смеење. Господ да ви го даде најубавото момченце на светот! Нека е живо и здраво, ништо друго не е важно нели? Значи тестот со содата не е секогаш точен! За сликата со палачинките од вчера ќе те тепам, јазикот до земја ми беше кога ја видов. Свекрва ми одма ми направи палачинки, не сум и дома а многу ме мази. Ќе видиме кога ќе отидам таму каква ќе биде. Инаку и јас те советувам да не чекаш да дојде 16-ти туку брзо да реагираш. Побарај си второ мислење, ако треба и трето што поскоро. Се ќе биде во ред, само без нервози! Ецке мила ако ти е полесно ретко уклучувај се на форумов, одмори ги малку мислите од се и секого. Биди јака и не заборавај дека СЕКОГАШ ќе бидеме твоја поддршка. Што е твое (кога - тогаш) ќе си дојде! Само биди јака и не губи надеж! Ве поздравувам мешиња, имајте убава вечер!
честитки сноу за курето а да прашам и јас нешто сега ме замисле и мене со овие точките што викаш јас сум 18 недела кога бев пред две недели на контрола докторот ми кажа све е како што треба.А на секоја контрола кога ке одам докторот го гледа на крајта и на 4д бебето и кога уклуче 4д на глевчето имаше црна сенка која се гледа убаво и на сликите што ми ги даде ијас баш го прашав зошто има вака црно мик каза не е ништо то е од плодовата вода така се гледа јас доволно му верувам на докторот за него имам од сите само пофални зборови слушано и работи во приватната болница плодност каде ги вршам сите контроли ама сега ме замисле ако има некој искуство нека ми каже дали и кај вас се видело вака наредната контрола ми е скринингот во 21 недела поздрче
Сноу мила,честито курето,големо да расти. За сенките не се нервирај и не се опетеретувај,може да е и до ткивото,а многу често и до ехото. Уживај си во бременоста.
Сноу со лес да ти е бременоста. Мислам дека читав некаде дека сакаш женско, ама вака, прво па машко, убаво ќе го израдуваш мажето. На вујна ми на второто бебе така не му беше дооцврстено ткивото, меко беше, знам и кога се роди требаше да пазиме, да не го фаќаме на главчето и изгледаше како шубе, но сега е големко силно и многу паметно момченце. Затоа не се плаши...ако почниш за се да читаш и се секираш, ќе нема крај. Гледај биди си опуштена и уживај си во бременоста.
Женски фала ви на честитките за курето мамино Инаку за случајов, докторката сама ми нагласи дека немој да си трчела и трошела пари и време да се потресуваш за кај други доктори и прегледи....многу повеќе мислам дека е до ткивото, ама ете за да не ни стои на мисла дојди уште еднаш.
Сноу мила,прво па машко! Ич да не му се секираш битно да е живо и здраво. Нели синчињата се поприврзани за мајките да знаеш ова од искуство...За некоја годинка ќе му купите и дадичка
Добро утро мамички? Како сте денес? Ние клоцаме, се вртиме, се превртуваме уште од рано утрово. Да се пожалиме дека се вратија мачнините. Цело утро се трудам да не . Сега ќе цедам лимон и портокал, на почетокот тоа ми помагаше, да видиме сега дали ќе има некој резултат.
Добро утро и од мене.Ние станавме многу гладни од сабајле, немав апетит до сега ,али ми се чини сега дека слонче ке изедам , поздрав од мене
Добро утро и од мене...јас баш убаво си се наспав(на гости кај тато и мама). Сега ќе си спремам појадок...па ќе чекам мм да ми се јави и така.....денот не ми е за ништо посебно планиран. Инаку колку и да сака човек да ги тргне мислите не може, цела ноќ се превртував и размислував, скраја да е што ако се цисти на малото мозоче, кои се последиците и слично.....ухххх ми нема мене мирна ноќ во наредните 16/17дена.
не се грижи и на моја пријателка така и велеа дека детето има циста па одеше на прегледи кај триста различни лекари за на крај да и речат дека се губеле како растел плодот во текот на бременоста.се ке биде во ред.
Snow mila ti kako mene. Radica celo vreme mi vikase deka e devojce koga na 4d ete go kuretooo, abe si znaeme nie. Neka ti e zivo i zdravo i samo ubavini da ni nosat na site.