И јас не се поправам. Додуше во 9та недела (од новогодишни празници) имав качено 2 - 3 кила. И толку. Уште кило имам качено. Вкупно 4 сум до сега. Дури ме праша сестрата дали јадам, а јадам... што ми душа сака јадам. Да се радуваме дур е така. Од мај опасно ќе е
Мешиња на едната града полека ми се отвара пупчето и си истекува малку млекце па се засушува си испаѓа тоа и пак од почеток. Ама на другата града пупчето ми е позатворено од другото и млекце што истекува чќе се засуши и не испаќѓа некое време. Нормално е вака во 25 недела?
Мене еднаш - два пати ми се случи така. И тоа, после туширање со топла вода. Еднаш на едната, еднаш на другата. Ама на другава помало беше. Исто значи. Исто сум 25та недела. Ма да ова пред 10тина дена беше.
Прекумерна тежина може да предизвика компликации и во бременост, и при породување. Затоа ако трудницата качува повеќе килограми од предвидената тежина во бременост (според индекс на телесна тежина), се става на режим на исхрана, односно диета.
normalno e kanalite se pripremaat zavisno dali ti e prva ili vtora bremenost. Na nekoj pocnuva veke vo bremenost kaj nekoj so poragaj. So banjanje so topla voda se otvaraat kanalite a imajte obicaj I da se masirate pocesto podobro ke e za gradite, kanalite, odenjeto. Sepak najgolem udel imaat hormonite
Па не баш. Се пресметува индекс на телесна маса пред бременост и според тоа повторно се пресметува колку кг плус е соодветно за секоја трудница посебно. На пр. ако некоја имала 50кг и стигне до 80-90кг може да биде проблем, за разлика од некоја што имала 70кг и стигнала до 100кг. Затоа има калкулатори со кои се пресметува тежината и се гледа дали е во нормални граници. https://www.babycenter.com/pregnancy-weight-gain-estimator
Мене ми препорачаа 15 кг мах во бременост, а бидејќи качив 8 кг до 6 ти морам да пазам бидејќи идат тешките месеци. Не дека се прегладнувам ама исфрлив леб, благо секако не јадам, и веќе нема да се частам со симитка секоја сабота. Тешко ми е дека храната е блуткава без сол ама тоа е што е...
На патолошка сум леле у родилна ме спобудалеа мислам срцето до грло ми дојде една вришти друга пишти мислам до надвор се слушаше дур ја пораѓаа си викаѓ како ли ќе поминаминаку сеуште слаби болки и само 5цм отворена..
Здраво може ли да ми кажете дали има шанси за бременост после два месечни редовни обилни менструации?
добро тераш до пола си стигната кај и да е ке те качат у родилна одамна сме немале лајв породување на форумот ајде само со лесно за скоро ке си се олесниш
Душо ти посакувам многу среќа немој да се плашиш кога ќе го видиш бебушот и болки и страв све ќе исчезне..hug:
@СноуБол90 со лесно. Не мора да значи дека допрва ќе качуваш многу. Јас до 7 месец бев +12, до пораѓај уште едно кило качив. При крајот и да сакав не можев да јадам зошто ми беше тешко, немаше место за повеќе, а и киселини почнаа да ме мачат. Само умерено храни се и нема да имаш проблем.
Ако е се во ред може.Една пријателка имаше обилни минструации и сите испитувања ок и си забремени и природно си роди има ќерќичка.Ти подакувам успех.
Со што се одмивате долу? Користам утрогестан и неможе само со вода. И од каде ги купувате средствата?