првородка е ја колку шо знам си треба време сигурно нема провокации природно си тече процесот како стоиш женска @ СноуБол90
Имам контракции на 10 мин а цтг ништо не покажува мн некако ме притиска боли и ко за у вц ме тера а ниш од тоа ,ме стега ме пушта од 11 сабајле последен пат 5 цм отвор дп сега уште не ме провериле колку се отворив ...
се движиш или лежиш? прашај ако може да прошеташ малце да се движиш ке те пратат они не се секирај кај и да е ке те проверат и колку прсти си отворена ајде известувај не тука како ке тече оти те мислиме сите не се плаши силна си ти уште малце е дели до најпрекрасниот момент во цел живот ова е моментот кој сите го памтиме ке биде не се плаши
Напони се тоа, претиска бебе и тоа сака да излезе. Ајде уште малце и ќе биде. колкаво е бебето, големко ли беше на последниот преглед? Јас со 7цм отвор се породив. Сакам да кажам зависи од твојата карлица и големината на бебето, не мора секогаш до крај да чекаат да се отвориш. Како и да е ќе биде во скоро
Оф мајка бе .. уште малку ајде. Не се плаши ќе издржиш. Пишувај ни како си, со тебе сме сите. Следува најубавото, знаеш
Сега те читав во друга тема. Што се си издржала стисни запчиња и ситно броиш. Мене ми даваш сила . Јас тебе ти пуштам среќичка се да излезе најдобро
Јас после кандидата само со вода.. Еве и јас од пред 2 дена ставам утрогрестан и само со вода ама по неколку пати на ден.. Зашто сеа сум со строго мирување навечер се туширам а преку ден чувам шише вода до тоалетот и на секое се замивам... Шубе ми е било какви средства да ставам минатиот пат од гелови за туширање се зафркнав
Добро ти текнало и јас неможам само со вода така да се мијам.. ќе си го купам и јас ваљда нема да штети чим не штети на бебиња нема ни на нас..