@Chanell* не си само ти, и не дека не знаеш да ја користиш кремата. И кај мене немаше резултат, па ја баталив. Купи си убаво бигче, некое поскапо и ќе завршиш работа. Рано ти е за контракции. Земај магнезиум, ќе се смират болките.
Леле значи стрии е тоа денес првпати приметив такви црвени линии околу папокот од памет се извадив и после некое време помислив може ми испукала кожата. А добро се држев, 36та сум веќе
Мене ми препиша вагинален крем Terconazol (Terazol) со кремот иди еден шприц се полни со кремот и се вшприцува внатре еднаш дневно, јас пред спиење го користам
Bevme denes na eho pak I edno bebence imame koe si raste kako so treba jas od utre polnam 7 ned od bremenosta
Мене ми рече канестен 3, гледам дека на сите различно така што ај да си го послушам докторот фала ви на одговорите
Здраво мешиња. Редовно ве пратам Мене ми искочи еден проблем. Ми искочија стрии на стомакот и покрај мачкање од почетокот на бременоста. 32 недела сум од утре. Но, она што ме загрижува е што стрии ми излегоа и на нозете, се до колениците. Ужасно многу ме чешаат што дури ми се прават брумчиња (како алергија). Бев и на кожно, ми дадоа некоја крема за мачкање ама не поминува. Од вчера приметувам дека ми искочиле и некои мали модрици на местата каде што се стриите на нозете. Незнам како да си помогнам да го спречам чешањево барем, кога веќе неможам стриите. Уште едно прашање. Дали е дозволено користење лекови против алергија на полен во бременост. Матичнава ми вика ако можам да издржам без лекови, а во Ремедика ми рекоа дека смеам да користам.
Јас да прашам за пулирањата, имав во стомак а сега долу кај вагината и ме нервира многу, непријатно ми е 7+2 сум и петок ќе одам на контрола за срцева акција. Дали и тоа е нормално??
И јас сум алергична на полен кај мене веќе една недела и лице и тело полно со мали бубуљици и не примам ништо..
Mene doagase sestra doma posto bev so serklaz nesmeev da stanuvam.Prvata doza ja primiv vo 27+3 i vtorata doza 30+3.
Во која недела се слуша срцебиење, според мене од утре сум 5 недела па дали да одам да ме види докторот на ехо или да почекам до 7 недела? И уште едно прашање:да купам ли фолна киселина за трудници од 0,4 мг бидејќи оваа за не трудници што ја пијам е од 5 мг?
Тешко бњшто да се види во 5та. Срце секако не, барем 6та за срценце, а најдобро 7ма. 0.4 се пие. 5 е само по препорака од доктор.