Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Сноу честитки и од мене за малиот принц :) сега преориентирај се во боите за бебушко :) и не се секирај мила, се ќе биде во ред :*

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Е значи не се живи докториве ако не те извадат од памет за нешто што можеби и нема врска. Значи ич не внимаваат, посебно со неискусните трудници. Кога одам на ехо, буквално секоја гестикулација ја пратам на докторката, да не случајно ми рече дека нешто не е во ред, а камо ли да ти каже така како на Сноу. Де Приските ги грешат, де им се гледаат некои сенки, точки и уште што не.
    Сноу, немој да се секираш иако секој така би реагирал на твое место. Многу пати се случува да згрешат, а и да има нешто, да не е до толку како што го прават докториве. Ама ако до толку ти е шубе, оди и побарај второ мислење.

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    ^пусто малку црпам сила од тоа што не во секој момент се покажуваа. И она баш тоа коментираше, гледај вика сега ги има сега ги нема - поради тоа она е посигурна дека е недозатворено ткиво, и дека на следната контрола веќе би требало да се затворат. Вели тоа е нормално во овој период на развој. Ама џабе мене мислата ми ја стави. После си велам како се друго е во ред развиено зарем само тоа...ама па некогаш и само една ситница треба за да не е во ред нешто.
    Она ми рече не паничи работава не е за да отрчаш кај друг да бараш мислење да трошиш време и пари (не гледам сега ни на пари ни на ништо) ако скраја да е испадне дека се цисти тогаш јас со упат ќе те пратам кај тројца други доктори.
    И еве сега правев муабет и со другарки со што веќе имаат бебиња, пребарувам по нет...гледам дека е честа појава тоа покасно затворање на ткивото. Ама џабе те смирува на кратко и толку.

Инаку на крајот ја прашав за последиците. Ми одговори, ќе правиме муабет тоагаш ако има нешто, но да знаеш јас имам пријателка која е родена со аномалија исто кај мозокот, па вика ете ја жива здрава и факултет заврши и сега е бремена. Вели, ако има понатака од специјалисти ќе бараме мислење. Прво да видиме, да не избрзуваме пред време. Зошто јас сум 21+1 (вчера) а Бебето целосно беше како за 20+4

4. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Знаеш што ме нервира, што прво ти го ставаат во глава ,,абе овде нешто не е во ред,, и после ,,не бе не се е ок, ќе биде добро, ама ако не е ќе видиме што ќе правиме,,. :punch: И сега ние што треба да мислиме? Исто на пријателка и рекле, бебето многу е чудно, не одговара за неделите, а главчето му е многу помало отколку што треба. Си се роди малото здраво, право ништо не му е.
    Ако не е ништо , тогаш што уопште збориш, се знае дека секој мајка ќе се потресе и нешто најбанално да е. |(

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    ^Баш така,зарем од искуство нели докториве за било што може да ти рече пример дојди ради ова она...било што да измисли а она нека си проверува тоа што треба.
    Пример бидејќи моево курле вчера се криеше, фаца не му видевме можеше да рече дојди ради тоа. Сигурно ќе дојдев.
    Страшно....човек само стресови и на мисла да биде, те брисеви, те ова те она.....

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите.Ја сум 12 недела,денес правев анализа на крв и имам намалени лимфоцити. Границата е 25-40%, а кај мене е 15%. Дали некој знае што значи ова?

7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    43.970
    Мајки а секој преглед ве гледаат на ехо ?
    Овде е ново да само 3 пати прават ехо преглед! Во 12нед, 20нед. и 30недела !!
    Нареден преглед ми е за две недели , тогаш ке сум 12 недела!

Инаку и мене во Мк кога бев ме прегледуваа ми рекоа како бебето е поголемо од нормалното ! Па ме ставија во мисла .
    Инаку цела бременост овде си ја поминав безгрижно , прегледите супер ! Докторот си гледаше , ми објаснуваше основни работи што како , колку е големо и сл
    Мислам дека треба да се многу сигурни да изнесат мислење , дали има некоја аномалија или сл а не да се треска само !!

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    ^да, секој месец на секоја контрола не гледаат на ехо.

9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    43.970
    Епа овде е друго :) ги прават трите скринизи и тоа ! А инаку нормално секој месец на преглед !
    Ако си сакам некое испитување би требало да си доплатам 35 евра! ете тоа е новото ! Додека кај керками нормално секој преглед ехо , крв , урина и сл.

10. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    да си прашам креветче кога ќе земате?

11. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    Мајки, ме интересира дали во текот на бременост сте имале хормонски видливи промени?...јас сум 18та недела и на стомакот почнаа да ми излегуваат многу влакна и тоа црни :worried: неодамна почнав витаминска маст да користам демек да спречам стрии ама дали е до тоа или хормоните нешто работат незнам...и незнам дали после бременоста би исчезнал овај проблем :( имал некој слично искуство?

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    MacenceEna тие редовни контроли се околу 7/8 евра.....а скринингот за аномалии е скоро 35евра.

butterfly.mk пред влез во 9ти според мене, во 8ми месец ќе си средам тоа со креветче и пропратни работи.

Azzra Дааа....и кај мене се појавија 10тина влакненца токму околу папокот.

13. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Феминки со мешиња, како сте.
    Мене ме нема, многу шетам деновиве.
    Како сте? Јас одлично сум, да се пофалам.
    Денес крвна слика правев и прв пат во 2+ год не сум анемична :rofl:
    Утре да одиме да видиме колку пораснала малата, оддвај чекам, баш ме интересира што ќе каже докторката затоа што и јас и другарка ми што е 9ти месец имавме иста почетна килажа и сега имаме исто по 72. А јас освен во стомакот не сум поправена многу (и другарките тежат по кило една :lol: )

14. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Добро утро од мене, како сте ? Ние сме добри се накркавме убаво :D, па планираме да одиме малку да плажа да искористиме сонцето, ма да водата мислам дека е ладна али ке ке ја пробаме :rofl:
    Поздрав од мене

15. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    Добро утро и од мене меШенца. Еве ме мене на клиниката за геникологија . Пристигнав сноШти заради обилен исцедок ем тоа безбоен. Инаку се плаШам многу бидејќи сум во 28ма недела и не знам Што ми е. Како се менува смена се менува и мојата дијагноза. Предходната докторка каза дека не е в
    одењакот а сега излезе дека е од него,па мо зебибод бубрезна инфекција или камења ви бубрег. Како Што и тргна ди вечер барем уШте 5/6 дијагнози ке ми дадат. :D инаку не ми замерувајте ама мора некаде да се позалам оти цимерката ми е албанка и не знаела македонски па нема со кој да си муабетам. Здравје утре си зимам книШка и си одам во ремедика на прватно оти дрзавно е катастрофа барем за во ШТип . :@ п.с.извинете за правописот ама до моб е :)

16. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Добро утро и од мене мешиња :)
    Моментално сум 28 нед и во последно време ми се вратија утринските мачнини и нагони за повраќање :(
    Имала ли некоја вакво искуство и дали е загрижувачко??

17. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Мислам дека е нормално, можеш да видиш тука,http://tvoebebe.com/BREMENOST/n28.php#.UiGsYDbQlR0

18. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Добар ден,како сте ми денес?Што планирате да правите викендов,дали можеби некој пикник,шетање или пак само ќе си одмарате дома?
    Ние утре одиме малку на шетање во Скопје а покасно на роденден.
    Инаку денес супер се чувствуваме,ресположени уште од сабајле :)

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден феминки како стее.. јас да ви кажам дека од сабајле бев на инфузија... вечерва пак ке одам..... синока од 2 часот па се до сабајле се утепав од повраќање сабајлево пролив кашлица и дирек гинекологија.. ми шибнаа инфузија бев како прегазена од воз... сега малку се размрдав подобро се осеќам бидете ми поздравенкии :hai:

20. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    офф лелее бе ецапереца...цело време те барам дали си напишала нешто во врска со бременоста и те најдов овде,многу ми е жал душичке моја толку многу се радував за тебе и на крај...неуспех но така сакал Господ,те гушкам силно :hug: и се надевам после 6месеци да се читаме пак за убави работи.ајде главата горе и заедно сме посилни :*