Сноу честитки и од мене за малиот принц сега преориентирај се во боите за бебушко и не се секирај мила, се ќе биде во ред
Е значи не се живи докториве ако не те извадат од памет за нешто што можеби и нема врска. Значи ич не внимаваат, посебно со неискусните трудници. Кога одам на ехо, буквално секоја гестикулација ја пратам на докторката, да не случајно ми рече дека нешто не е во ред, а камо ли да ти каже така како на Сноу. Де Приските ги грешат, де им се гледаат некои сенки, точки и уште што не. Сноу, немој да се секираш иако секој така би реагирал на твое место. Многу пати се случува да згрешат, а и да има нешто, да не е до толку како што го прават докториве. Ама ако до толку ти е шубе, оди и побарај второ мислење.
^пусто малку црпам сила од тоа што не во секој момент се покажуваа. И она баш тоа коментираше, гледај вика сега ги има сега ги нема - поради тоа она е посигурна дека е недозатворено ткиво, и дека на следната контрола веќе би требало да се затворат. Вели тоа е нормално во овој период на развој. Ама џабе мене мислата ми ја стави. После си велам како се друго е во ред развиено зарем само тоа...ама па некогаш и само една ситница треба за да не е во ред нешто. Она ми рече не паничи работава не е за да отрчаш кај друг да бараш мислење да трошиш време и пари (не гледам сега ни на пари ни на ништо) ако скраја да е испадне дека се цисти тогаш јас со упат ќе те пратам кај тројца други доктори. И еве сега правев муабет и со другарки со што веќе имаат бебиња, пребарувам по нет...гледам дека е честа појава тоа покасно затворање на ткивото. Ама џабе те смирува на кратко и толку. Инаку на крајот ја прашав за последиците. Ми одговори, ќе правиме муабет тоагаш ако има нешто, но да знаеш јас имам пријателка која е родена со аномалија исто кај мозокот, па вика ете ја жива здрава и факултет заврши и сега е бремена. Вели, ако има понатака од специјалисти ќе бараме мислење. Прво да видиме, да не избрзуваме пред време. Зошто јас сум 21+1 (вчера) а Бебето целосно беше како за 20+4
Знаеш што ме нервира, што прво ти го ставаат во глава ,,абе овде нешто не е во ред,, и после ,,не бе не се е ок, ќе биде добро, ама ако не е ќе видиме што ќе правиме,,. И сега ние што треба да мислиме? Исто на пријателка и рекле, бебето многу е чудно, не одговара за неделите, а главчето му е многу помало отколку што треба. Си се роди малото здраво, право ништо не му е. Ако не е ништо , тогаш што уопште збориш, се знае дека секој мајка ќе се потресе и нешто најбанално да е.
^Баш така,зарем од искуство нели докториве за било што може да ти рече пример дојди ради ова она...било што да измисли а она нека си проверува тоа што треба. Пример бидејќи моево курле вчера се криеше, фаца не му видевме можеше да рече дојди ради тоа. Сигурно ќе дојдев. Страшно....човек само стресови и на мисла да биде, те брисеви, те ова те она.....
Здраво на сите.Ја сум 12 недела,денес правев анализа на крв и имам намалени лимфоцити. Границата е 25-40%, а кај мене е 15%. Дали некој знае што значи ова?
Мајки а секој преглед ве гледаат на ехо ? Овде е ново да само 3 пати прават ехо преглед! Во 12нед, 20нед. и 30недела !! Нареден преглед ми е за две недели , тогаш ке сум 12 недела! Инаку и мене во Мк кога бев ме прегледуваа ми рекоа како бебето е поголемо од нормалното ! Па ме ставија во мисла . Инаку цела бременост овде си ја поминав безгрижно , прегледите супер ! Докторот си гледаше , ми објаснуваше основни работи што како , колку е големо и сл Мислам дека треба да се многу сигурни да изнесат мислење , дали има некоја аномалија или сл а не да се треска само !!
Епа овде е друго ги прават трите скринизи и тоа ! А инаку нормално секој месец на преглед ! Ако си сакам некое испитување би требало да си доплатам 35 евра! ете тоа е новото ! Додека кај керками нормално секој преглед ехо , крв , урина и сл.
Мајки, ме интересира дали во текот на бременост сте имале хормонски видливи промени?...јас сум 18та недела и на стомакот почнаа да ми излегуваат многу влакна и тоа црни неодамна почнав витаминска маст да користам демек да спречам стрии ама дали е до тоа или хормоните нешто работат незнам...и незнам дали после бременоста би исчезнал овај проблем имал некој слично искуство?
MacenceEna тие редовни контроли се околу 7/8 евра.....а скринингот за аномалии е скоро 35евра. butterfly.mk пред влез во 9ти според мене, во 8ми месец ќе си средам тоа со креветче и пропратни работи. Azzra Дааа....и кај мене се појавија 10тина влакненца токму околу папокот.
Феминки со мешиња, како сте. Мене ме нема, многу шетам деновиве. Како сте? Јас одлично сум, да се пофалам. Денес крвна слика правев и прв пат во 2+ год не сум анемична Утре да одиме да видиме колку пораснала малата, оддвај чекам, баш ме интересира што ќе каже докторката затоа што и јас и другарка ми што е 9ти месец имавме иста почетна килажа и сега имаме исто по 72. А јас освен во стомакот не сум поправена многу (и другарките тежат по кило една )
Добро утро од мене, како сте ? Ние сме добри се накркавме убаво , па планираме да одиме малку да плажа да искористиме сонцето, ма да водата мислам дека е ладна али ке ке ја пробаме Поздрав од мене
Добро утро и од мене меШенца. Еве ме мене на клиниката за геникологија . Пристигнав сноШти заради обилен исцедок ем тоа безбоен. Инаку се плаШам многу бидејќи сум во 28ма недела и не знам Што ми е. Како се менува смена се менува и мојата дијагноза. Предходната докторка каза дека не е в одењакот а сега излезе дека е од него,па мо зебибод бубрезна инфекција или камења ви бубрег. Како Што и тргна ди вечер барем уШте 5/6 дијагнози ке ми дадат. инаку не ми замерувајте ама мора некаде да се позалам оти цимерката ми е албанка и не знаела македонски па нема со кој да си муабетам. Здравје утре си зимам книШка и си одам во ремедика на прватно оти дрзавно е катастрофа барем за во ШТип . п.с.извинете за правописот ама до моб е
Добро утро и од мене мешиња Моментално сум 28 нед и во последно време ми се вратија утринските мачнини и нагони за повраќање Имала ли некоја вакво искуство и дали е загрижувачко??
Добар ден,како сте ми денес?Што планирате да правите викендов,дали можеби некој пикник,шетање или пак само ќе си одмарате дома? Ние утре одиме малку на шетање во Скопје а покасно на роденден. Инаку денес супер се чувствуваме,ресположени уште од сабајле
добар ден феминки како стее.. јас да ви кажам дека од сабајле бев на инфузија... вечерва пак ке одам..... синока од 2 часот па се до сабајле се утепав од повраќање сабајлево пролив кашлица и дирек гинекологија.. ми шибнаа инфузија бев како прегазена од воз... сега малку се размрдав подобро се осеќам бидете ми поздравенкии
офф лелее бе ецапереца...цело време те барам дали си напишала нешто во врска со бременоста и те најдов овде,многу ми е жал душичке моја толку многу се радував за тебе и на крај...неуспех но така сакал Господ,те гушкам силно и се надевам после 6месеци да се читаме пак за убави работи.ајде главата горе и заедно сме посилни