Здраво големи и мали мешиња Од декември до август месец минатото лето се дружев во оваа тема на труднички муабети, а сега веќе син ми е 8 месеци . После 3 циклуси каснење оти држев диета денес лагано си отидов на гинеколог да видам шо е работата да ми даде некои лекарства за да добијам и оп на ехо бебе и тоа во 12та недела . Цела сум во збунка, неможев да поверувам. Ми закажа за во понеделник за скрининг и приска, бидејки бебе веќе има и прстиња,носе... Е сега пошто веќе сум 12та недела а немам пиено ни фолна ни витамини може нешто тоа да се одрази на бебе? Ептен сум загрижена. Ќе ми биде мило да се дружам овде и оваа година иако непланирано. Гушки мешиња
Колку убава вест!! Со лесно мајче. Не се секирај за фолната не си единствена која дознала толку касно за бременост. Се ќе биде во ред.Пиј си ја сега и уживај.
Фала мајка, ми треба време дур да дојдам при себе. Уште сум во неверување, но тоа е што е, само да е здраво и живо.
Само што доаѓам од на доктор сабајлево имав кафеав исцедок и место утре отидов денес, се е во ред има веќе ембрион е сега со доплер ми кажа има циркулација а за срце на обично ехо било рано веројатно станува збор за задоцнета овулација две недели се разликува, околу исцедокот рече се е во ред последица на вгнездувањето на ј.к.во матката контрола следна во 12та недела, не е тоа некако касно во првата бременост како почесто да одев. Со лесно на новите мешиња @Sandra456* ние сме ептен тука немој да се грижиш само позитивна мисла и се ќе биде во ред, јас кога бев пред точно две недели на 5 + 4 неможеше ни бременост да ми потврди освен задебелена лигавица немаше ништо друго, оди на второ мислење кај доктор со подобра опрема ете и кај мене на обично ехо денес би немало срцева акција. Немој да си правиш беспотребни стресови опушти се
Zdravo nova sum tuka veke vi se pridruziv vo ovie muabeti ja sum 5 nedela epten mn malku vcera bev na ginekolog ne se gledase nisto epten malku zagrizena sum utre ke oda vo struga na dr privaten ginekolog za posigorno edvaj cekam da si go vidam barem malku
❤❤❤❤❤ Epten mu dadovte nadez za ubava misla i na kraj so ubav rezultat se nadevam fala vi mnogu na site edvaj cekam da dojde ponedelnik da go slusnam
Znaci e vo red i jas bev vcera bev 5 nedeli ama nemoza da ti potvrdam rece malku gledam tocka znaci e vo red jas se zagriziv
Џабе ќе одиш ни утре ништо нема да се види прерано е најубаво е после шестата недела па и во седма тогаш сигурно ќе има срцева акција
Да во ред е и за првата бременост и сега во 5та недела и некој ден немаше ништо освен задебелување на ендометриумот, а нормално е што си нестрплива ама опушти се земај си фолна и уживај во најубавиот период најдобро да одиш за две недели за да може на едно одење и срце да слушнеш да не ти дојде секоја недела преглед, поздрав и со лесно
Mешковци само да ве поздравам почнав јас со книгиве само читам нешто интересно ми е си најдов книгички де од другарки де од колешки хихи,имајте убава вечер
Falavi mn za uteha mene mi e prva bremenost uste nemozam da veruvam nemozaam da di poveruvam dek ja sum bremena nosam nes vo mene nz kakvo custvo e
Хехе исто и мене ми беше т.е уште ми е,и мене ми е првпат, до скоро бев во позитивен шок а сега полека се стабилизирав и ни преостанува само да се радуваме и да си тераме до крај
Прво со среќа бременоста, со лесно. Второ убаво ти кажаа погоре девојките, рано е за да се види нешто треба барем 2 недели да поминат, и на приватно да одиш исто ти е. Ако си од Охрид за да не одиш до Струга на приватно би ти го препорачала Др. Сашо Љушески, на добар во Охрид.
Fala mn jas imam zakazano kaj doktor Meti vo struga sepak sakam da sedam rst da odam kaj nego posigurno mi e mn dobar e moi rodnini site tamu go falat