Пак раат нема да бидеш зошто ќе те викне пак за десетина дена да чуе срце во секој случај ти си знаеш.Јас утре ќе одам прв пат а сум 7+5 во принцип сакам колку може помалку да ме чепкаат доле замисли од петта до седма недела да одиш на секој втор трет ден вагинално? Премногу е...
ke vidime utre sepak fala na podrskata a toa sekoj ftori den vaginalno e premnogu odenje lele tesko nas
Точно како што ти кажа и @simona_baby кај кој доктор и да одиш сега во најмала рака за 10тина дена ќе треба за срце и ембрион да видиш без срцева акција нема да си раат, а беспотребно да те прегледува вагинално осетлив период е сепак ти си знаеш
Не мора вагинално да те гледа.. мојот матичен веќе 3 пати по ред ехо во стомак ми прави и срце се слушна така само првиот пат во систина беше вагинален иначе 3 пати по ред мојот матичен обично ехо ми прави..
Денес цел ден имам болки во стомакот. Вчера бевме излезени,па изгледа настинав...се тешам. Закажано кај докторката имам дури во следниот петок,кој ќе чека.
Јас цели бремености ја имав, но може од тироидната ми беше бидејки сум на терапија и во бременоста ми ја покачуваа. Дури и до 160 ми отиде еднаш пулсот, а над 100ка цело време ми беше.. Пиев б6, за да не оди толку многу.. напиј си се б6, можеше мислам и по две од 20мг.
Мене пулсот не ми оди преку 100 туку денес си го слушав срцебиењето што ми е прв пат и се исплашив малце иако сум смирена и воопшто не сум нервозна и во мирување сум,но фала ти на совет ќе се напијам Б6
Нормално е да имаш тахикардија, и јас имав гинекологот ми тече дека е нормално, срцето работело за 2ца.
Devojki bev kaj nego i me gledase samo na eho nemoza rece mn nis da vidam mn rano e mi dade tableti aspirin i bedoksin i edni drugi vaginalno da gi stavam sepak rece nemoj da kazuavte na nikoj se dodeka ne cueme srceva reakcija da bidimi sigirni sepa se plasam dan e nesto drugo problem po 10 dena ke odime pak mi rece
Pa ti kazaa i drugite devojki deka nema nisto da se vidi a ti insistirase da odis na lekar. Ako se somnevas proveri si beta hcg.
Во оваа фаза не може да се види нешто повеќе. Одењето од доктор на доктор само паникини немир ќе ти донесе. Истото и мене ми го кажале тогаш. Смирено и трпеливо, добра мисла пред се.
Бета хцг е испитување преку крв за потврдување на бременост. Потребно е рамномерно да расте, односно да се дуплира. Пример денес ако е 100, утре да биде 200. Намалување или стагнирање при второто земање крв би било лоша индикација, нејзино растење дека се е ок
Nz mi rece ke gi stavas sabajle i navevec a po 10 dena ke dojdis i ke vidime kako ke bidi zs kaj nego ke odam redovno na privatno ke pram kontroli ima i podobra aparatura i eho sve novo i iskusen doktor e a kaj nas nemaase nis ovaja mojata doktorka sto mi e maticen od starite e A isto i tebe vaka ti rekoa a posle se si odese vo normala