Женски јас денес бев на контрола во 29+0 и не ми кажаа толку добри вести. Грлото на матката ми било малку скратено, границата била 2,5 а мене ми било 2,6. Ми рекоа повеќе да одмарам, да издржам со таа мерка бар до 32,33 недела. Др ми рече дека не е толку алармантно ама да внимавам и да ае одмарам. А кога подразмислив последната недела стварно претерував пешачев по 8 км дневно, плус вежбам. Ќе се смирам малку. Ама сепак има некој страв во мене. Ми препиша таблети утрогестан ама вагинално да ги ставам сабајле и навечер. Друго шо ме загрижува е тоа дека ми рече меше на бебе малку заостанувало со една недела, 10 дена. Да паничам ли за тоа незнам? Друго се е у ред. Резултати од д димери супер, крвна слика супер, доплер супер, плодова вода, постелка супер. Оф многу ми е тешко. Незнам што да правам. Не ми рече да се врзам за креветот ама стварно да внимавам ми рече. А ние викендпт планирам за гр да одиме. Ќе лежам таму ама сепак пак некаде ќе прошетам, ќе пуштам чекор, во понеделник сакав у солун да прошетам да купам нешто за беба. Дајте ми било каков совет женски. У среда ќе одаж брисеви да ми земат. За 10 дена пак на мерење.
@aceee99 да, така ми рекле и супер бремености сум имала. Нормално е сето тоа за таа фаза од бременост. Не си прави непотребни нервози. Со таа должина на на грло препорачуваат пазење, но сеуште не е алармантно. Едноставно да се контролира и ти да си припазуваш. Често е некој орган или целосно бебчето да заостанува по некој ден или недела. До две недели е прифатливо. Доколку има индикации за нешто плус ќе прават доплер за да видат проток на крв. Но како што реков, сосема кормално е недела плус минус. Скоро кај секоја трудница е случај.
И јас имав тахикардија, особено во првата бременост. Преку 100 одеше пулсот, а некогаш беше 80, ама ми се чинеше срцето од гради ќе ми излезе, од што чукаше силно. Кај мене беше проблем магнезиумот, пиев 3х250мг, па после ми го намалија на 1х250мг и се среди.
Ove citav bo upastvo zs ja pred ena godina se poerirav od benigen tumor masno tkivo nesto na dojkava i zatea nes mi dade Dobro e znaci falaaa Ovie drugite se vitamini b bedoksin i aspirin mi dade od 100 mg
Nemozam da svatam zaso site doktori rabotat razlicno na isti problemi. Gledam site so razlicen problem i doktorite orvzemale nesto dali tableti dali vaginaleti a mene bukvalno nisto ne mi dade osven folna da pijam . Nit pa aspirin za cirkulacija ni nisto a srceva reakcija nemam. Mislam pozitivno se od vcera kako me ohrabrivte no od dr strana se plasam da ne bide kasno koa ke mi dade nesto za da pijam...
И мене ми ги препишаа, за поддршка се. Пред да почнам да ги користам чувствував бодежи во пределот на стомакот, и во долниот дел. Недела дена како ги ставам, смирено ми е.. Не чувствувам ништо сега.. Дури и шубе ми е зашто ништо не осеќам.. Абе жениве сме.. Крај не може да ни се најде.. На контрола сум во понеделник, а немам чувство дека сум трудна.. (7 + 0 сум денес) Дали на некоја од вас вака ѝ било?!
Третово дете од старт се водеше две недели назад. Кога отидов очекував и срце а тоа ништо не се виде. Еве ја, гуга до мене сега.
Zavisit i ti go imas istoto mozebi ne e isto sekoja zena zavisit kaj tebe se razviva mozit pobrzo ja kaj mene niss malkuu pak mis me gleade i ja se plasam pa se do marednata ke puknam nesakam da se razocaram
Знаеш дека и мене може ми е од магнезиумот??Јас до сега пиев директ 400 а од вчера почнав со 2x250 тоа изгледа е многу магнезиум супер што пиша за тоа ќе намалам и јас едно ќе пијам од 250мг
Ni jas ne custvuvam nisto eve veke 6 ned i nekoj den a do sega nikogas sum nemala nagon na povrakanje macnini i sl rab sto se prepoznatlivi za bremenost osven custvitelno gradi nisto drugo. I jad zaboravam deka sum bremena i se prwsuvam nekogad dali e toa vi red sto nemam nikakov znak Da ti e ziva i zdravaaa ❤❤❤❤
I jas ima vo dolniov predel me sece kako steganje ke vidime od utre ke pocnam so tabletite pa ke vidime ne cusvuvam nis kako da nesum ni gademje malku nis samo mnogu mi se spie I jas za toa se plasam nis ne cusvuvam ni znaci na bremesnost doktorot prasuva dali imas gadenje mes simptomi ne vikam samo ima tri 4 dena legnuvam bo 9 mi se spie nemozam da izdrzam a sabajle od 6 se razbuduvam nz mn se plasam