Bev zencinja na eden pa na drug aparat . Spored plodot sum 6 ned i 2 den a spored mens. Sum 8 ned. 2 nedeli mi e pomal. Srceva reakcija use nema krvarenjeto kao mi bilo zaso iva mi bil ili period na mens ili na ovulacija i zatoa. Plodot mi go vide bil ok drugo niso ne mi kaza. Magmezium mi napisa da pijam u toa.
Нормално е, ако се кратки, слаби и на различен интервал тоа се лажни-braxton hicks контракции. Јас имам секој ден, една недела сум поназад од тебе.
Леле и јас исто, и затоа кренав раце прекинав и да пишувам оти гледам џабе е било каков совет да се даде и по натаму се продолжува со некаков изговор, да бев лично јас во таква ситуација ама 100 пати ќе се прејавев на доктор или ќе одев на второ мислење, крај краева ако докторот не може одма да ме види ќе појдев на брза помош. Значи во ред е да прашаш за совет но веќе кога бараш совет послушај што ти се вели.
Те мислев цело време, одмарај гледај што помалку да се нервираш, ставај вагиналетите и позитивна мисла стискам палци понеделник да слушнеш срце. Може да е покасно зачнато што ако е зачнато на 20ти или 25ти ден од менструација тогаш плодот би бил три недели поназад
Fala ti na griza. Taka mi rece 2 nedeli e pomal spored plodot so go vide na exo i mi rece alo mozam da se strpam da odam vo sreda da srce zaao do ponedelnik malce vreme ke pomine. Ja staviv vaginaleti pred da odam na pregled ama tamu sto me cepkaa mi ja izvadija i sega neznam dali da stavam pak
Poso sve mi istece i so me cepkkaa mi izvadija pa vikam da ne treba da syavam pak. Na kolku vreme treba da se stavat ? Ja negde staviv 16:30 pa nz sl pat koa da stavam
Стрпи се мила собери ја сета сила, биди позитивна мисли како се ќе биде во ред, дека ќе го изодиш овој пат кој те води до најголемата среќа, а за вагиналетите немам искуство немам ставано
Мамичка, ајде малку опуштено. Стави вечер пред легнување. И јас имав слична ситација, која за жал, не заврши добро. Ембриончето растеше добро до 6та недела, а потоа престана. Му дадовме 3-4 недели шанса, но не слушнав срцева реакција. Колку и да сакаме да ти дадеме поддршка, да бидеме и малку реални. Биди подготвена на се, но мој совет, разлистај малку и на интернет, ќе ти се разјаснат некои работи.
Те прочитав арно си сторила редно беше. Не се предрасуди, секогаш сум тука да помогнам, сум го поминала и јас тој пат, минатиот јули имав спонтан во 11та недела,знам што значи да имаш мака,ко ти и јас тука си ја кажав маката добив мислења и поддршка од други трудници, потоа патот под мене и на доктор, цели 3 недели секој втор ден дремев на брза помош. Тука ќе добиеш совет,мислење ќе слушнеш нечие искуство но никој неможе да ти помогне како што би ти помогнал доктор. Извини ако се почувствува навредена не ми беше тоа намерата, од срце ти посакувам успешна и без стресна бременост.
Грчеви, како болки? Или ти се стегнува стомакот? Само еден ден си пред мене. Мислам дека е нормално. Ете и @Kitten ти пишала. Уште малку имаме.
Ако треба два пати во денот едно сабајле и едно вечер ако е три пати ќе си гледаш отприлика на слична временска разлика. Иначе и мене после ин витрото ми се дешаваше сабајле да ставам утрогестан и после да отидам по голема нужда и цела да падне ама цела баш и еве ме со бебуши скоро 7 ми месец.
Како менструална болка, трае десетина секунди, знае да ме фати еднаш до три-четири пати во денот, а некогаш ни еднаш Јас такво стегање како што опишуваат и други не сум приметила.
Иначе и јас три пати крварев првите три месеци . Кафеавко . И секој пат идев на гинеколог тој инсистираше да знае за секое крварење иако мисли дека воопшто не е опасно додека нема свежа крв.
Fala ti i izvini i ti na moja reakcija no neznam veke ni ja so da mislam so da pravam ne sekovas sme site vo moznost istiot moment da prevzememe nesto ... bev mi se olesni ato go vidov plodot seuste vo mene no sepak ne mo e jasno zaso prokrvarev nekako odg ne mi beshe logicen. Se nadevam deka nema.da se povtori . Sega osven da odmaram dr nemam sto da prevzemam.. I sto ti kazaa sto e pricinaata za toj kafeav iscedok ? Kaj mene bese mininalen samo na gakite kafen...
Е да, тоа се тие лажни контракции за кои ми пишуваше на 2-3 пати, а јас не ги разбирав тогаш. Ако не грешам, мислам дека ти прашуваше кога да се отвори породилно боледување, така? Не мора да биде 35 дена пред термин, може и подоцна.