A po laznite posle kolku vreme doagaat vistinskite poso mimprva bremenost malku sum ne iskusna vo toa
Da no misev mozebi posle den dva ili nedela dve A i ovaa mi se slucuva imam naponi za po mala nuzda ke odam vo wc nema niston. Pocnaa panika da me fakaa
Хахах.....абе како паника, немој баш сега, после толку месеци бременост. И тоа е нормално, бебето притиска на мочниот меур. И кај мене е така.
Mene me pratija za urinokultura Dr vo Pon da napravam trajkovski kaza standradna procedura im bilo toa vie pravevte ili ne
Што убаво мие кога ве читав вас што сте при крај слатки ви се маките и секако дека ќе чуствувате понекогаш страв ама и ќе си се радувате.. и јас еден ден дај боже да стигнам како вас да си пишувам.. иначе денес еве со болки во половинатаа ме убива дури и десниот јајник ме боли па престануваат како грчеви во стомак да ме фаќаат ме тера да одам на докторот приватно од што се плашам ама од една страна ни крв ни ништо немам освен ехо и да одмарам ништо не би ми рекле така да ќе почекам до сабајле ако се исти болкиве ќе наминам до болница..Добра ноќ мешиња
Мене левиот јајник ме боцкаше на почетокот, во првото тромесечие. Земи магнезиум, Б6, ќе се смири. Појди си и на преглед ако ти е страв. Со лесно! И ти ќе стигнеш до крајот.
Мила ми немат дадено ниту магнезиум ниту Б6 ќе се напијам бедоксин валда ќе ми помогне ако не помине ќе отидам.. ти благодарам мила дај боже и вие со лесна нога.. Па имав ама еве престануваат па ќе почнат пак.. ке си лежам повеќе денес малку повеќе бев на нозе валда заради тоа ако не помине ќе наминам до болница
@Sandra456* душо и мене ми се случи така околу 7 недела видов кафено на гаќите, една капка ама од ум се извадив. Дента мн пешачев и сигурно ми беше од тоа. Бидејќи немав болки др ден појдов кај мојот матичен. Се беше ок, го слушнав и за прв пат срценцето. Докторот ми викаше рано е, ама јас инсистирав. Инаку објаснување за кафеавиот осцедок добив дека било од некој нефункционален дел од постилката кој бил пододлепен и требало да испадне. Ставав утрогестан по 1 10 дена, а после уште 10 на 2 дена. Сега во четврток сум за микробиолошки брисеви, па ќе видеме како е ситуацијата. Дали некој знае како е во Битола, дали треба неш да закажувам и во микробиологоја, др ниш не ми спомна, само порано да одам?
Jas bas naprotiv eve kako bev na prv pregled pred 3 dena otkako ne slusnav srceva reakxija i sto mi rece da miruvam nemam mrdnato od krevet i bas se zacudiv koga vidov iscedok bidejki ne bev aktivna voopsto. Mene mi gi dade istite vaginaleti 2 pati na den samo ne mi kaza kolku vreme. Ke odam ponedelnik ili sreda povtorno na ginek. Pa kevidime se nadevam do togas ke bide se vo red.
Девојки. Спиев и у едно време ми наиде еден мал млаз не успеав да го задржам мислев мокрача е. Нит мириса нит има боја. Дали е тоа водењак ? Иначе дум 38+2