Што направи? Ајде со лесно. Немој да се плашиш можеш слободно да се породиш. Уште еднаш со лесно и господ да е со вас.
Со лесно. Господ нека биде со тебе. Мешиња како сте? Одамна не сум пишала, мачнините си го прават своето. Според последниот преглед треба да сум 9+3 денес. Пред две недели бев и сега ми закажа во 12 недела за скрининг и микробиолошки. Освен гадењето и мачнините ние сме добри. А тие знаат да бидат кратка хорор приказна
So lesnooooo ❤❤❤❤ Zdravo i denesss denes stanav so bolki kako sto mi se koga treba da dobijam menzis vo dolniot del na stomakot ne se mn jaki no sepak boli. Treba li da me zagrizat ili normalno e ? Ubav dennnnn
Според менструацијата сега сум 5 недела и неколку дена, сеуште немам одено на ехо,планирав да одам кога ќе влезам во 7 недела, бидејќи сеуште е рано и нема ништо да се види. Но, не знам дали е нормално, но само навечер ми се случува, кога ќе си легнам,во спиење и кога ќе се разбудам од сабајле да ме боли стомакот,како благи менструални болки, боли но издржливо. Откако ќе станам и во текот на денот не чувствувам никаква болка и кога ќе си легнам пак се појавува. Од претходното лошо искуство никако не можам да се опуштам и се ми е страв.Дали и на другиве трудници кои сте во рана бременост во се случува ова или не? Веројатно ќе закажам порано преглед, од понеделник, само нз дали ќе има слободно. И уште нешто, да си знам за недај боже, доколку ми се случи крварење, јаки болки во време кога докторот не работи, сабота, недела, преку ноќ, треба да одам директно на гинекологија во болница? Поглупаво прашање здравје, може да заврши во посебна тема: "најглупавите прашања поставени на форумот" Ама стравот си го прави своето.
Mozes vo sekoe vreme da se javis na ginekologija jas bev vcera so krvarenke mininalno i otidov mi rrkoa ako medaj boze ima nesto obilno krvarenke ili bolki mozes vo sekoe vreme da dojdes taka da ne cekaj za nisto mozes slobodno da otides na ginekologija ako nedaj boze se sluci takvo nesto
ne rab denes a i iskreno nejkam da odam pak da me cepkaat poso vcera 3 pati me premestuvaa od eden a dr aparat. Ke pocekam do ponedelnik se razbira ako nedaaaj boze se vlosi situacija. Sega za sega sum ok kao da mi potpominaa bolkite
Сандра да земеш упат од матичен гиниколог да си провериш БХСГ денес провери и провери во понеделник ако се дуплира би требало да е ок,ама ако не се дуплира треба да превземеш сериозни контроли ќе те насочи матичниот гиниколог.Оваа е најголема помош што може да те насочиме вака на форумот.Ти посакувам секое добро.
Јас сум 7+6 денес и ги имам болките цело време некогаш појаки некогаш послаби, вчера бев на гинеколог му кажав и ми рече да пијам магнезиум директ, и јас имам лошо искуство и јас со страв сум ама мора да гледаме позитивно малку. Земи си магнезиум и почекај уште недела за да си слушнеш и срце. Јас му побарав и Утрогестан да ми даде, тој ми рече дека нема потреба ама ако веќе инсистираш земи си.