blagica1991, извести не кога ќе имаш официјална дијагноза...се надевам се ќе е во ред. Инаку ова докториве и болнициве стануваат како КУЌАТА НА СТРАВОТ. Да молиш бога таму да не одиш. ddevojce, ајде со лесно закрепнување не паничи, чувај се и обавезно внесувај течности,солено,газирано. auroraa, незнам од искуство, но знам лично трудници кои сум ги гледала до 9ти месец да повраќаат. Нема правила тука. Инаку јас денес бев во Гевгелија на свадба/крштевка кај нашата meU и можам да ви кажам дека си поминав супер. И еве сега си седам и одмарам зошто денот си беше турбо.
жени ,нели требаше во 9ти месец да се смири бебето или јас сум имала грешна информација ?моево бебе сега мрда највеке од сите месеци.денје некако се трпи и не така страшно ама навечер ни дури сум будна а нити можам да спијам цело време мрда,незнам што чудо ке беше ова.
Јас пак мислам баш обратно, сега бебето е големо а е во мал простор и дури и најмалото движење ќе се чувствува. Гледам според неделите на тебе бебето веќе се има почнато да се спушта надоле и ќе имаш поголем притисок на бешиката и мало осободување кај делот кај дијафрагмата па ќе ти се моча повеќе а ќе дишиш полесно. Ова се информации што ги собрав денес на гинеколог . Друго што можам да ти кажам што научив е дека сега ти е периодот кога треба да ги направиш последните брисеви и тогаш ќе ти го види бебето дали почнало да се спушта.
devojчиња здраво!вака 12 нед сум,од вчера па навака нешто кога бев во веце по голема посто последно време имам запек ми се исфрла нешто од аналниот отвор до вагиналниот и ме боли кога е се бришам,дали некој знае сто мозе да е?дали се хемороиди?сеа на 4 ти сум на преглед за брисеви али до тогас се мачкам со канестен маст однадвор ми е само др ништо не чуствувам, неам ни бело прање ни чешање ни ништо.јас се мислам да не ми е од различни тоалети сто се бришам пошто еден на работа еден дома еден кај моите и да не ми се иритирало од тоа па сум се исфрлала?
Ние за некој ден ќе влеземе во 14та недела, големи сме 7,6 cm и го видовме малото како се движи во мешето Утре одиме на тој прегледот за Даунов синдром. Инаку јас имам доста бело прање, не е обилно ама приморана сум да носам дневни влошки за да избегнам мокри гаќички. Исто ме загрижуваат болките во јајниците, не се чести, се појавуваат на ден - два, му го спомнав ова на гинекологот ама на него како да не му се виде тоа важно па не обрна внимание
Eве ме и мене како сте мешиња? јас добро да кажеме,ми заврши малиот одмор и се вратив тука иако поубаво ми е кај нас малце сум загрижена за бебушко дали е добро,се надевам утре ке имам контрола и се ке биде во ред поздрав до сите
еве не и нас си напредуваме со мешко синоќа си го видовме супер си е си игра бебешкото... се вративме и денес од инфузија и сега утре ќе одиме да се распишеме.. поздрав до сите и убав ден
^само со лесно женска Melinara браво за него....мојот уште не сака многу да клоца другите кога чекааат
Фала Сноу ке клоцне и твојот ке го осетат и другите, знаеш мажињата се срамежливи . Да те прашам колку те чинеше последниот преглед кај Ложанковски? Јас имам закажано за 4D таму за следната недела.
^ сестра ми и внуката на мм го осетија. Ама пред други се крие...знае да клоца и татичко кога му е тука ама не е доволно силно за да му речам на мм дај раката да видиш Инаку 4Д чини 2000ден., а ако сакаш ЦД со слики и снимки 2500ден.
моето ме касапи со ноџињата завчера на лекар ми рекоја дека има 894 грама, мажиште на мама за 2 недели пораснал скоро дупло од претходен пат кога имаше 451 грам, само ми рекоја сум слабокрвна многу и пијам сируп сеа едвај чекам да видам некое ноџе како се појавува ваму таму
Добро утро на сите...ај со лесно неделава Моето ноќеска не запра, од 12 до 2....само мрда прете, па ќе лупне да се чудиш. Баш ми беше чудно, бидејќи ова беше прв пат толку активно да е континуирано.
zdravo i od mene denes pocnav pak da rabotam pa nekako tesko mi odi inace so bebusko ke se vidime na 10 septemvri odvaj cekam i se nadevam ke mi kazi sto e togas ke sum 16 nedela stoo mislite moze da mi kaze ili rano e? pozz mamicki od NAS
Јас бев 16 недела кога ми кажаа дека е женско. Јас бев скептична затоа што е многу рано,си викам може не може докторката да го види курето Испадна дека е во право докторката. Сепак, тоа најдобро се гледа на 4Д во 24нед.
dzanina може да ти каже во 16та недела....но најубаво и најсигурно ти е скринингот 4Д кога ќе го правиш, тогаш е бебето поголемо и пооформено. Поготово машките дури тогаш се приметуваат. Ете мене во 12та и 16та ми рече женско, и оп на 4Д во 22ра недела ѕирна курето.
мене док.. ми кажа кога бев 16 недела дека е женско ама не беше 100% сигурен петок полнам 20 недели и треба да ми кажи за сигурно какви чорапчина да ди купам розе или плави....еве ја сликата од (дундето) што мислите во право е док или ??
оф леле знам дека е мала сликата ама сосема малце се познават || мали цртички кај што е стрелката е демек тоа било дунденцето. гледав на youtube за машко на ултрашал има како (стапче) нема || цртки како и да е да е живо и здраво
Сега пресоблекувајки се ме зачеша папокот, кога на прстот гледам како излупена кожичка, отидов до купатило да земам чепче за уши,да го поминам папокот, кога што ќе видам, од внатре испаднаа 2 парчиња големи како ориз, првото горното кафеавко како фатена коричка, а второто бело бело потврдо како зрела бубуљичка кога ќе извадиш. Дали ова во бременоста и на вас ви се има случувано, нормално ли е?