Женски некој да пиел Идеос 500?? Деновиве имам ретка столица т.е од кога почнав да ги пијам таблеткиве( ми зголемија на 2 клексани на ден затоа ми ги препишаа) па се мислам дали е од нив?? Инаку пијам и по 2 магнезиум ама тоа веќе 10 дена па си викам се да не ми собра..
Доктор ивановски ми рече да не го пијам он не го давал на трудници.. сега незнам што да правам да ги земам или не да не ми штети нешто се плашам не ми даде конкретен одговор само ми пиша дека не го давал на трудници.. а матичниот друго вели.. сега ме збунија
Јас поради јаки грчеви во нозе, колкови пиев и по две од 375.. никој не ми рекол дека штети повеќе ако се пие... баш доктор ми препорача по две..
Slusaj si go Ivanovski i ne prasuvaj drug doktor teraj si kaj nego. Taka e nema steta od nego samo moze od pogolema kolicina da imame tecna stolica drugo nisto nema da ni bide.
Да ќе го послушам се плашам да не направам некоја беља ќе си го послушам докторот Матичниот ми ги даде вчера што имав болки заради тоа..ама ќе го послушам ивановски..
Ne se pijat ibuprofen vo bremenost na mene Dr trajkovski mi gi dade po et dva dena da pijam I tolku mi kaza poveke ne
Za apcinja samo paracetamol moze da se pie vo bremenost nisto drugo taka mi ima kazano I maticniot gin I Dr trajkov drugo nisto
Јас пијам магнезиум директ во нив мислам 450 има, препишано од матичен. Претходно ги пиев од Synergy тие има 350.
Грешка, последна менстуација мие 27.03.18 и според тоа сум 4 недели и неколку дена. Знам дека е рано за болки, затоа и се плашам, трпам болки не се правам свилена, но ми е страв да не е предзнак за нешто лошо. Болката во долниот дел е издржлива, како што кажав, како слаби менструални болки, но сепак ме плашат. Преку ден, додека стојам, седам, работам, немам болки, но навечер кога ќе легнам да спијам се јавуваат и траат цела ноќ. Ќе почекам до понеделник, ако попрестанат ќе чекам и ќе одам другата недела зошто уште е рано да се види нешто, но ако продолжат ќе одам па нека види докторот можеби ќе треба да пијам нешто. Поздрав женски, убав викенд...
Мој совет: ние не сме доктори тука ниту сајтовите по интернет. Испиј го магнезиумот денес и утре каков го имаш а во победелник обавезно препрашај го докторот која доза ја препорачува.
Jas na svoja raka zemav magnezium I ete sto mi napravi drug pat pamet vo glava prvo ke si prasam Dr pa posle ke pijam sto I da e