Na svoja raka nis ne se zema bez da se konsultiras so doktor nis ne bi zela neznaes kako.ke ti reagira
Идни мајкички, еве јас сум 37+1 и како деновите ми летаат, почнува да ме фаќа страв, прво дете ми е па не знам што да очекувам. Инаку денес купивме лулашка, почнав да ја перам бебешката облека и се трудам и психички да се подготвам за големиот ден. Со лесно на сите, па и на мене
Женски дај бе опуштете се малку Пиење магнезиум по потреба е нормално, без претерување, нели. 350мг не се претерување Тоа е минерал, не е лек, така што дали биле плус-минус 100мг не прават разлика, нема ништо да ви се случи! Магнезиум си пијам и кога не сум бремена, ради грчеви во нозете. Сега во бременост од старт почнав со обичен од 250мг во таблети, па зголемив на магнезиум директ од 375 или 400мг. Последниов месец ме фаќаат грчеви многу и во нозе и во стомак, па некои денови пијам 2х375мг. А болки менструални на почеток, во првите три месеци се скроз нормални. Не си правете непотребни стресови.
И мене ме фаќаше страв ради тие болки... одеднаш само ќе ме пресече нешто, исто како менструални... искочија позитивни се шири матката за да расте бебче Не беа чести ама по 3,4 пати во денот да. Првите 3 месеци зборам.
Добро утро. Имам едно прашање 9 недела сум, имам болки во стомакот како полна бешика така го осеќам. Кога зимам длабоко воздух ме заболува. Незз колку се овие болки нормални. Пред 4 дена бев на преглед, др ми рече се е супер. Бебето е малку поголемко за една недела така покажа, срце супер се беше ок. Утрогестан ми рече немаш потреба. Сега ме плашат болкиве. Што мислите да одам денес до болница или да почекам до утре да одам кај мојот доктор?
Urinokultura I krvna slika I mokraca imas li ispitano Jas imav problem ovie denovi so mokrenjeto nemozev da mokram otkako pocnav da jadam susena brusnica go snema toj problem utre ke pravam urinokultura taka mi kaza Dr trajkovski Abe ne steti ama na takvi kako mene so nizok pritisok uste poveke go soboruva .inaku I jas pijam ama epten koga ke osetam potreba od nego koga imam grcevi vo nozete
Да, баш пред макс една недела правев немав ништо. Крвната слика ми беше супер. Тапа нелпка болка имам не постојана туку на моменти, пр. кога ќе станам, кога ќе земам длабоко воздух
Devojki od vecra pocnav da gi koridtam utrogestanot i sinoka staviv vaginalno i dens imav mn debelo belo pranje u vcers taka najverovatno e od kapsulite i denska sabajle belo bese epten debelo i koa mokrev na mokracata imase belo normalno e toa
Toa ti e od vaginaletite ne e belo pranje eve i ja stavam pa nesto ostanuva vnatresno i normalno e da se isfrli .
dobro znaci e vo red koga ke se zasusi kako prasak se praie verojatno od tabletite a so aplikator gi stavate ili normalno
Jas gi stavam normalno. Ne se plasi jas imam i ostatoci isto na gakite i dodeka mokram pak imam toa e od vaginaletite sto ostanalo. Kako gi stavas 2 na den ili?
Isto i jas taka i na sekoj dnevnata imam ostatoci belo i molrenje sabajle i navecer gi stavam pred spienje Dva pati na den
I jas isto po dve na den ama ne stavam sekojdnevni samo gi menuvam gakite. Neznam.mislam deka ne e ubavo sekojdnevni vloski da se koristat. Jas ne gi praktikuvam ne barem dodeka sum doma
Женички до кога ќе ми биде катастофа имунитетов. Со години не памтам вака да кивам да шмркам, да ме гребка грло сред пролет. Значи цела зима си бев здрава, ама штом останав трудна само настината. Не земам никакви лекови, знам дека првите 3 месеци се најштетни, а и не е мн страшно се трпи. Знам и дека е нормално да падне имунитетот во бременост, ама ме интересира сега сум 11 недела и до кога ќе биде вака. И сите ве читам имате некакви болки, јас пак како да не сум трудна нишш не ме боли само градите. Сега се плашам дали е во ред тоа и имам постојано чувство како да сум прејадена со нешто расипано, ама не повраќам, само мали нагони. Се плашам штом немам грчеви да не не се шири матката да не расти бебе. Ни магнезиум пијам, па да речеш од тоа немам. Во чет сум на контрола, до тогаш ќе пуканам од секирации. Па не знам баш колку се хигиенски истите и плус не дозволуваат кожата да дише и се ствараат услови за развој на инфекција. И јас кога ставав менував повеќе долен веш и се одмивав почесто. Тоа е спасот од досадниот бел исцедок.
I jas delam isto mislenje.. mozes barem dodeka si doma da menivas dolen ves i da se odmivas pocesto namesto da gi koristis sekojdnevnite . Jaa porano koga gi korstev mislam deka tie poveke mi prredizvikuvaa belo pranje nego sto mi pomagaa