Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Исто беше и кај мене, дури кај мене требаше по циклус да сум 6,7 недели, а имав точка нацртана како со фломастер што одговараше за 4,5 недели :)
    Еве ја до мене точкичката, цело бебе од 6м :) доцна зачнато, доцна овулацијата, ке си видиш срценце :*

2. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Eve i jas so taa pozitivna misla denes ttebase da odam za srcence ama mislam deka e rano oa prezakazav za sreda pa se nadevam ke slusnam ... po posl. Mens treba da sum 8 ned. A plodot mi bil pomal 2 nedeli. Se nadevam deka sea ke slusna. Srcence...

3. duffi

duffi Форумски идол

@happygirl честитки и за двете убави вести. Со лесно!!:hug:

Штета од Утрогестан нема. Само придобивка.

saramila09 and happygirl like this.
  4. crvenkapa :*

crvenkapa :* Истакнат член

Совет! Што да мачкам на телово цела сум исфрлена како шугава др осеќам како акни црвени имам напред и кај раменици над гради.... иначее 8 месец

saramila09 likes this.
  5. Chanell*

Chanell* Форумски идол

За акни само масло од чајно дрво!
    И јас од топлово се исфрлам на рамена и деколте, мачкам од маслово со тупферче по два-три пати на ден и ги снемува.Смрди ужасно, ама битно помага многу.

*Ench@nted* and saramila09 like this.
  6. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Zdravo eve me mene pak na temava ama ovoj pat prasuvam za drug. Vaka drugarka mi ostana bremena sega brgu no se plasi bidejki toj period izgleda koga ostana bremena maz i se bockase so inekcii testosteron i srga se plasi da ne ima nekoe vlijanie na plodot.. ako nekoj imal iskustvo ili znae nesto vo vrska so ova ve molam da mi odg. Fala odnapred

7. fana

fana Форумски идол

Нема да има штета. Тестостеронот е машки хормон кој се создава во тестисите и е одговорен психофизичкото здравје на мажот како и во репродуктивната и сексуалната активност на мажите. Значи тој само ја зголемувал концентрацијата на она што и онака го има во неговото тело.
    Со лесно нека е на другарката :)

Sandra456*, lavica82 and saramila09 like this.
  8. aceee99

aceee99 Популарен член

Devojki denes imam bolki vo dolniot predel me sece nz za sto ne mi se jade misto

saramila09 likes this.
  9. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Идни мамички, јас само да пријавам, денес бев на контрола. Може и официјално да ја наречам прва, бидејќи на претходната се гледаше само сакус. :)
    7+3 сум по циклус, а 7+0 според ехо.. Слушнавме срценце :inlove::inlove::inlove:
    Со мм и двајцата стопени!! Преубаво чувство!!

Seduction, 0ли, 24.07 and 33 others like this.
  10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ете така :inlove:

em4e_baby, Vennera.aa, Martka and 3 others like this.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Од денес одбројувам уште еден месец...А може и нема да биде цел месец, дај Боже (fingers)
    Цела бременост со ниту една промена во расположение и плачки, но сега на крај нешто ме толчи за сите претходни 8 месеци...

Сеуште ништо не ми е спремно, мајка ми собра се што е за бебето да пере и пегла, почнала нешто но има многу ствари. Од новиот транспортер уште не ми е испрана навлаката, креветчето ни е на поправка и добив информација дека многу ќе не коштало ако сакаме да го префарбаме :( Така е кога се прави се во заден момент, за креветчето зборам веќе три месеци, а сега имам и други трошоци.

Во гардероберот немам место за четврта особа ;( Има триста тракатанци непотребни кои треба да се расчистат, а дел останати од прабабата, па свекрва ми треба да си ги земе а све нема време. Маж ми пак нема време да ме носи по дуќани да допазарам она што ми треба и веќе прскам! Или пукам по шавови што би рекле. Како хендикепирана сум сама без помош а веќе одбројувам денови и сите спијат на тоа уво дека можам да се породам баш еве денес.
    Другарките и другарите со кои сакам да се видиме исто спијат на тоа уво дека има време, цело време немаа време додека бев повеќе мобилна, а сега мене веќе не ми е до искачање, нит до седење во кафич, а како да не се свесни дека нема да се видиме уште барем два-три месеци отпосле.

На работа притисоци, баш сега овој месец ни се најавени инспекции, а јас под стрес, наместо да доработам она од кое што зависат други од мене, јас треба да мислам на небитна администрација.|(

Ете така, све ми е преку глава и се осеќам како никој да нема разбирање за мене.
    Можеби муабетов не е за во темава но мислам само жени со труднички хормони можат да ме разберат :hai:

12. kostarika

kostarika Популарен член

Мешиња ме фати некое чешање ќе умрам од што е досадно . По цело тело . Искуства?

Vennera.aa and saramila09 like this.
  13. saramila09

saramila09 Истакнат член

И мене ме фаќа понекогаш незнам што е тоа ама го има и кај мене тоа чешање..

Vennera.aa and kostarika like this.
  14. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Јас така идам и се туширам и ми помага.. :D

Vennera.aa and saramila09 like this.
  15. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Piev sab magnezium 250 dsli smeam pak da se napijam iam bolki isti kako menstrualni koga mi se ne mi davaat da zaspijam :(

saramila09 likes this.
  16. kostarika

kostarika Популарен член

Не е до тоа , два пати на ден се туширам и мачкам со сваштарии а како шугава сум. Ми е страв да не е нешто со црниот дроб . Такво нешто читам по интернет. И првата мокрача ми е темна. Секако утре ќе му се нацртам на докторот

А зошто не пиеш секој ден?

Last edited by a moderator: May 2, 2018
    saramila09 likes this.
  17. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Sekoj den pijam piev sabajle prasanjeto mi bese dali smeam pak bidejki imam bolki i grcevi

saramila09 and kostarika like this.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Мене ништо не ми помогна, гледај да не ги чешаш и корниш. Јас се зафркнав и сега имам флеки по лицето и рамената од корнење---

19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Такво чешање ми се појави и мене, во 28 недела и одма отидов на дежурен во Систина (се испаничив малку и не сакав да чекам). Докторот ми рече да проверам крвна слика, вклучувајќи хепатитни ензими (AST, ALT, LDH), уреа, директен и индиректен билирубин. Резултатите излегоа супер (немав жолтица).
    Ми даде да се мачкам маст Синопен. За ден-два исчезна чешањето и од тогаш не ми се ни појави.
    Ако сакаш, земи на своја рака Синопен, пробај денес да се мачкаш, или подобро консултирај се со доктор. Не би требало да е сериозно.

20. danichap

danichap Moderator Staff Member

Смееш.
    Јас сите бремености пиев едно од 350 преку ден, за болките во текот на денот, едно пред спиење за грчевите во мускулите или стапалата во текот на ниќта.
    Штета нема, само корист, така ми кажаа повеќе гинеколози.

saramila09 likes this.