Добро а кога се жалиш на тие симптоми не ли може нешто да се превземе? Низ истото поминав пред 1 месец, уште сум изреволтирана дека ме советуваа само да лежам да мирувам, а со крварење и болки одев по два пати на ден на лекар од што неможев да издржам веќе.
@K.e.ll.y јас бев покриена со подршка веднаш па на крај пак се случи тоа што се случи, за жал. Против природата некогаш неможеме.
Mnogu mi e zal ja znam taa bolka ama moras da bides silna da go prebrodis toa i se ke bide vo red gospod ke ti dade pak da se radivas veruvaj mi sega odmorise vidi sto ke ti kaza doktorite i ti posakuvam pobrzo ozdravuvanje
Биди силна мила нема зборови за утеха кои сега ќе ти ја намалат болката, исплачи се нека ти олесни. Ти чува господ среќа и за тебе ќе ти ги наполни рацете и срцето, те гушкам 
Сакам да прашам. Од првата контрола до втората колку време треба да помини? Пр. Бев во петокот и сега ми закажа дури на 30 мај за Приска. Значи еден месец. Нормално е така нели?
0.%we are. И мене ми закажа по месец од прегледот, првата бременост како почесто да одев. Страшни главоболки имам од вчера постојано притисокот ми е добар некое чаре не поминуваат што помага за главоболка а да не е апче?
Мислам нормално е, и јас така бев закажана. Дури утре по цел месец одам за контролни брисеви и да видам да закажам за др прегледи. Многу сум нестрплива да дојди утре да видам дали е се ок.
Mene solena voda mi pomagase ama jas imav glavobolka od nizok pritisok otkako prekinav so magnesium ja snema I glavobolkata I se sredi pritisokot
Дали осеќате или осеќавте некое благо пецкање во 16та недела во долниот предел кај левиот јајник? Како пулсирања со ситни болки пропратено осеќам цел ден,
До кога траат прегледите со вагинално ехо,кога се почнува со ултразвук? Прашањево е може малку смешно,ама бидејќи ми е прва бременост можам да кажам дека појма немам како одат тие работи
Индивидуално. Секој доктор тера различно. Јас имав само еден вагинален преглед. Некој ниеден, некој до 12та недела.
Дупла лимонада Можеш и парацетамол ако не поминува И јас сум овие два дена со главоболки, а низок притисок. Можно е да е поврзано нешто со атмосферскиот. Секоја ситна болка е нормална во бременост Малце појаки очекувај во 8ми и 9ти месец, зашто кога ќе шутне бебе те болат и јајници и ребра и све
Мене само првиот пат вагинално ме прегледа, од тогаш па наваму само на ехо ме гледа. Денес ќе одам да го мериме бебето колку е пораснато, на минатото метење беше доста по големо според неделите, 32+7 сум
Да не те плашам, ама тука практика е преглед со рака од некаде после прва третина. Така да голема е веројатноста цела бременост да имаш не само вагинален со сондата, туку и со спекулум и рачен преглед.