Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Да,ми спомна нешто докторката минатиот пат кога бев,ама не ме прегледа така туку само со вагинално ехо. Што и да е потребно за бебуш,ќе се прави :?:

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.537
    Допаѓања:
    289.021
    Taka e. Најпрво ќе ти ги направат крвните анализи. Таксоплазмоза и витамин д не се покриени од фондот, по желба сама можеш да ги испиташ.
    Фондот покрива само три ултрашал прегледи, останатото е само обичен преглед без ехо или со хебаме. Кај мојот имаше опција за една фиксна сума секој преглед да добивам и ехо. Прашај за таа опција бидејќи посета на гинеколог без ехо да си видиш бебчето е навистина безвеза.

На Minnie 1 и saramila09 им се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Kako ne go pokriva fondot vit d jas redovno go ispituvam na klinicka biohemija I na endokrinologija isto se ispituva vit d

4. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.537
    Допаѓања:
    289.021
    За во Германија пишуваме со членката.

На Meckicja, saramila09, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Благодарам за информацииве @danichap :f:

На saramila09 и danichap им се допаѓа ова.
  6. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Zenski fala vi na poddrskata i pomosta do denes no jas veke ttrba da ja napustam temava... se nadevam deka povtorno ke vi se priklucam vo trudnickite muab naskoro. So pomin neka e na site i so lesno. CUVAJTE SE !!!!

На ludoto19, Bebulleee, fina erika и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.838
    Сандра тешко е и болно но ќе помине, овој пат ете така требало да биде.Не се откажувај биди јака и нормално штом еднаш забремени ќе забремениш пак.

На La diabla, saramila09 и Sandra456* им се допаѓа ова.
  8. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Devojki utre ke odam ma ginekolog mi zakaza preglde ama.nz dali da stavam sabajle vaginalna tabletata zasto vo 10 sum laj mego da e stavam sabajle ili ne

9. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    јас си ја ставам ако има два часа барем да ми отстои вагиналната затоа што кога одам на гинеколог ме премачкува , ме чисти. Ако ти прави ехо немаш потреба да се грижиш.

На aceee99 и saramila09 им се допаѓа ова.
  10. malasimba

malasimba Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    129
    Ако користиш утрогестан испиј ја сабајлето, па следниот ден повторно вагинално.

На aceee99 и saramila09 им се допаѓа ова.
  11. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Nz za eho e ke vidime utre mozebi i vaginalno

12. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Жени нека се јави која има искуство со појас за трудници.
    Бебе ми е многу ниско, ме боли меше, одмарам ама неможам само да лежам а кога станувам го осеќам дека е мн доле. Веќе 30 недела сум, грлото почна да ми се крати, лежам и одмарам, не работам по дома, на работа само седам лесна ми е работата ама се мислам за појас. Тешко ми е и навечер, како и да се завртам и бебе се врти на таа страна осеќам како врз него да лежам цела сум опколена со перници. Слаба сум и само меше ми тежи бебе какп ќе расте иште повеќе ме фака страв шо ме чека.
    Да купам појас ќе ми помогне некако или да не купувам за џабе?

13. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    Sandra mnogu mi e zal za zagubata,no veruvaj deka za brzo vreme ke ostanis povtorno,i pak ke se raduvas.gospod ima plan za sekoj od nas i na site ke ni go dari toa sto go cekame

14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.537
    Допаѓања:
    289.021
    Јас имам носено во две бремености. Искуството ми е позитивно и препорачувам. Кај мене се намалиа болките кои ги чуствував во опавчето и половината. Подолготрајно носење не ми помагаше многу, но првиот месец беше поефективно.

На kostarika, saramila09 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  15. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    @danichap jas nemam bolki vo polovinata i opavceto napred imam pritiska mnogu neznam kako da objasnam se mislam dali pojasot bi mi pomognal podrsla na mesko malku da mi bide.

16. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Јас имам појас од славеј докторот ми го препорача заради ниско поставена плацента. Ама јас не одам на работа, на боловање сум. Иначе мене и седењето ми беше проблем , мислев ќе ми прсне доле. Ама мислам повеќе одмарањето ми помага отколку појасот. Кога пешачам ме држи појасот али сепак намалив со пешачење . Така да мое мислење е да си земеш боледување . Колку што знам за кратко грло не се препорачува ниту седење.

17. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Женски како се мери должина на цервикс. Прва бременост ми е па не знам ништо, а денес др ми спомна дека наредна контрола ќе ми мери, бидејќи сестра ми се породи пред време, па порано да сме почнеле со контроли. И дали во 13 недела е таман за на 4 д ехо, денес се обидовме, ама рано било, па ми рече кога ќе дојдеш со резултатите од брисот. А тие кога ќе ми бидат готови ќе бидам вејќе влезена во 13 недела, па се мислам да не е доцна за да се види нухалниот набор, или таман си е?

18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.529
    Со вагинално ехо се мери за најпрецизно. И не е касно 13та недела ок е :)

На Milaаа991 и saramila09 им се допаѓа ова.
  19. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Совет за тие што сакаат да прават или треба да прават ЕМГ на тонус на матка приватно, ви препорачувам во Систина. Ремедика никако. Накратко бидејќи во 22ра недела имав малку бледорозова крв матичната ме виде рече се е во ред но ми рече направи Емг да видиме дали имаш контракции. Бидејќи беше од денес за утре во систина немаше термин одма, а во ремедика ми закажаа одма се решив за таму. Прегледот во Ремедика 15 минути, ми кажаа имам поише контракции нишо не ми објасни докторката добив извештај од една реченица и платив 3000 денари. Се јавувам кај мојот доктор во Систина да му кажам ми бара снимка од емг то - не ми дадоа. Се јавувам таму ме поврзуваат со докторката прашувам за снимка ми вика а не даваме апаратот не ни е у ред не вади добро снимка?? Ако не е у ред како виде контракции?? Како и да е у паники со таква дијагноза строго мирување ми се препорачува и терапија. По 2 недели закажувам Емг во систина. Докторот супер преглед 25 мин на лента рече мирна матка нема ништо. Сосе објаснување и се скоро 45 мин преглед. Добив снимка извештај ко што треба и платив за преглед 1300 денари. Сакав да го споделам моето искуство може ќе ви се најде.

На ludoto19, kukla21, podravka и 6 други им се допаѓа ова.
  20. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Кој доктор во систина и кој во ремедика