Тоа “надувување и издувување” да не те држи долго. Тоа што се јавува 2 дена, не е проблем. Ќе се појави повторно понатаму. Ако трае подолго (пр. неколку часа), тогаш треба да појдеш на лекар. Ова ми го кажа мојот доктор. Земи Б6 малку да те опушти.
Devojki imam bolki ofvreme navteme cudno cusvo vo stomakov imam kako da mi se mesa nesto nz cudni me presekuva odvreme navreme me boli malku normalno e toa
Јас имав такви чуства до 7ма недела потоа исчезнаа јас за малце ќе потрчав до доктор ама освем дека е нормално нема ништо да ти кажат така да не се плаши а тоа што ти се меша мене секој ден ми се меша и повраќам..
Jas ne povrakam sukur samo imam macnina cel den i vrtoglavica i mi se spie mn cel den da lezam ke lezam ama mora narabota sum samo cudno mi e vi stomakov nz
Добро утро најубави трудници. Досега немав никакви мачнини, но од сабајле ми се гади и некако малаксана се чуствувам. Ноќеска пак некако чудно ме болеше стомакот, не ме болеше многу, ама сепак непријатно чувство,доволно за непотребно да ме стресува. Сеуште не сум била на преглед, дури на 16 ми закажа докторот, нема ништо слободно, па ќе седам така целата во прашалници, не знам ништо,ни дали е се како што треба, ни дали треба да ставам тие вагиналети за подршка на бременост поради претходниот спонтан, ниту дали треба да пијам магнезиум,едноставно не знам ништо. А деновите мнооогу споро минуваат..... Нека не чува Господ само, се надевам дека се ќе е во ред.
Можеш фолна и магнезиум да почнеш да пиеш и без да каже доктор, од нив нема зијан, сите трудници пиеме тоа од старт. За хормоните најдобро да почекаш тој да каже. А малаксаност јас имав две недели на почетокот, дури и со мала температура. Нормално е.
Која недела си? Ако неможеш да издржиш ножеш ма приватен да одиш ама поубаво почекај за убаво да се види.
Од утре полна 6 недела. Не е дека не можам да издржам, ама сакам да си знам што е и како е. Фолна киселина пијам уште и пред бременоста,продолжив да ја пијам и сега откако дознав дека сум бремена. Некако сум малаксана, но само денеска, се тешам дека е до времето. Ај брзо ќе дојде 16, ако има потреба (а недај боже да има) секако дека ќе одам директно во болница. Бидејќи не сум била на преглед, некако не можам да се опуштам, се сум некако стегната, страв ми е да одам подолго време, да се уморувам по дома, страв ми е од било какво грчење во стомакот, на секое одење во вц гледам да не им крв...... И секако се е до психата, поради тоа сакав да одам порано на доктор за да се опуштам малку, не сакам да се чувствувам како да сум болна, кога всушност сум бремена. Ама стравот ме фатил и не ме пушта...
Мешковци кажете лек за нервоза? Леле денес сум посебно нерва еј д не си ми во близина, само викам, се дерам, мм вика ќе те носам на психијатар ова не е нормално. Па не е кога ништо не е завршено, а тој си дреме и уште поголема нервоза ми прави, дополнително се нервирам шо не сум способна сега сама да ги завршам некој работи, а тој ич мува не го лази, пукнав значи пукнав
Ќе си легнеш и ти, и ич мува да не те лази. Куќата ако сака нека "прооди" па може дури тогаш ќе примети што значи никој да не чисти
Можеш и на ало докторе да се јавиш или да отидеш на дежурен да видиш што ќе ти кажат или ќе те вратат и ќе знаеш дека не е сериозно или ќе те прегледаат. А какви ви се тие матични да не може порано да се отиде па трудна си имаш стравови . Мора да најде 5 минути за тебе. А што не е завршено? Иначе и јас имам некоја нетвоза вчера и денес. Мене вчера мајка ми ме изнервира и се карав со неа пошто ми иде дома и ми чисти се. јас не фаќам ништо само машиниве ги уклучувам и робот правосмукалка имам таа сама си чисти ама ништо не фаќам. И ми расфаќа мајка ми се ми измрда и ме изнервира
Незнаев кај да го поставам прашањево па овде решив. Денес чистев во купатило со дезинфекциони средства и со Саво за мувла. Незнам кој ѓаол ме натера па сега се осеќам виновна, очите многу ме печеа и грлото ме греби, па малку и подкашлувам Дали е штетно за бебчето
vidi vaka se si e normalno ova sto go kazuvas. Prvite tri meseci prst nemozev da podignam sreka sabajle imav to energija a navecer bev mrtva ni dete me interesirase ne vo negativna smisla tuku navistina nemozev ona koma koga neznaes kako se osekas se do tretiot mesec posle si polna elan energija zivot. Taka da ne se sekiraj stravot e golem ona sto go custvuvas e normalno sosema opusti se i uzivaj koga ti e termin odi na doktor ne panici da dremes po kliniki I da se traumatiziras. Srekno
И јас сум многу нервозна денес и имам вртоглавици од притисокот, Среќа маж ми не ми прави проблеми и ми помага низ дома. Се напив Б6 за смирување па сега чекам да ми дојде дремка. Изгледа на сите така времето ни влијае и уБаво ме потсетивте да му речам магнезиум да ми купи. Едвај чекам да си ги гушам бебињата. Мирна вечер на сите