Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Не се грижи, мене во 38ма недела ми рекоа дека тежи 2500 и се натажив многу, сите ги прашував колку тешки се родиле. Ја родив во 40+3, тешка 3080 ;)

2. НМарија

НМарија Истакнат член

Да ја споделам и мојата грижа на иста тема. Пред неколку дена го мереа бебето и докторот ми кажа дека одговара на една недела порано, јас бев 37+5, а според мерките одговарало на 36+5. Рече дека не е ништо страшно до 2 недели отстапки се толерира. До сеа секогаш мерките беа точно според неделата. И од тогаш цело време ми е тоа на мисла :(

saramila09 and La diabla like this.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Не се секирајте и не мислите на килажа
    И мене докторката на преглед ми рече повеќе од 3кг дека нема, а по 10тина часа се роди 3780

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Не се секириај воопшто, син ми се роди скоро во 39 та недела 2700, сега има 21 месец и е здраво, право , пргаво дете, не се грижи за килажата , ако и родителите се ситни не може да се очекува детето да е крупно.
    Јас бременоста ја водев во систина кај еден од најдобрите гинеколози и никогаш немаше искоментирано дека е премало, дека е испод граница и сл.

5. fana

fana Форумски идол

На @mariz неколку доктори и рекоа не повеќе од 3500 е бебето. Го роди 4400 :rofl:

Meckicja, Seduction, Martka and 4 others like this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Затоа дада му точно до грам :D

La diabla, fana and saramila09 like this.
  7. saramila09

saramila09 Истакнат член

Девојки незнам дали е ова за тука ама можеби и вие имате сличен проблем.. веќе неколку дена приметив многу ми паѓа косата никогаш не ми паѓала вака иначе веќе 6/7 месеци се немам фарбана.. дали некоја од вас имала сличен проблем се исплашив некако кога видов така ми паѓа..

8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Еве ме мешиња и мене.
    Завчера имав некои чудни грчеви во стомакот. Пред да си легнам ме фатија некои тапи болки во стомак и на моменти како со нож да ме пресече нешто. Крварење за среќа немаше.
    Отидов кај матичниот не ме гледаше на ехо, рече рано било, немало сеуште што да види освен мала точка, ми даде да примам 3 прогестерон инекции на 1 недела и два пати на ден да ставам утрогестан вагиналети од 200.
    Можеби ќе бев помирна да ме погледнеше на ехо, дали навистина нема да види ништо или можеби и ќе видеше ако има некој проблем ама не сакаше, не знам.
    Она што е важно болки веќе не ми се јавуваат, ме заболува но многу малку, претпоставувам дека тоа се нормални болки.
    Ви посакувам убава вечер и едвај чекам да дојде среда,да видиме што е и како е.
    Поздрав

baby 5, saramila09 and kostarika like this.
  9. НМарија

НМарија Истакнат член

Како бе толку да утнат? Скоро цело кило

fana and saramila09 like this.
  10. Asja

Asja Популарен член

Поздрав мамички.Минатата недела се вратив од Франција,после две месеци поминати таму,и веднаш отидов на контрола.Бебето е супер според матичната,фино напреднало,па сега закажав за брисеви,скриен шеќер и плус скрининг ќе треба да направам оти тогаш го испуштив терминот,штом не бев тука ќе го направам сега во 27ма недела.Се одлучив за ГАК(меѓу Ливринова и Данева се мислам)ама пошто ми е приоритетен упатот,не знам кое време да одам.Што би ми препорачале?Имајте мирна ноќ

baby 5 and saramila09 like this.
  11. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Мене косата премногу ми паѓаше на почетокот на бременоста и откако се породив. Сега е многу подобро, се враќа во нормала (се породив пред 3 месеци).
    Инаку нормално е паѓањето на коса, тоа ми беше поентата.
    Многу пријателки што веќе имале деца пред мене, знаеја да ми кажат дека без коса ќе останам(не буквално, ама баш од таа причина), затоа што сите поминале низ истото :)))
    Веројатно затоа и многу од нив се имаат ишишано кратко (машка фризура).

@НМарија убаво ти рекол докторот, и јас знам дека до 2 недели е во ред да има отстапки во неделите, тоа се случува речиси кај сите кон крајот на бременоста, исто беше и кај мене ;)

12. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Мене па некако да не си се урочам ми се чини помалку ми паѓа. Дури и збујнета ми е и посјајна. И лицето ми се исчисти и ми е нежно и сјајно. Дека имам виткана коса и кога ќе ја пуштам мм се зафркава како мало чупенце си. Ама знам дека се е до хормоните и кога ќе се породам ќе ми паѓа многу. Еве гледам по другарки откако се породија косата им е ужас и лицето. Направи си крвна слика да не ти е слабо железото. Мене од супер пред да останам трудна сега ми е скоро на граница хемоглобинот ама и железото почнало да ми паѓа.

saramila09 likes this.
  13. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Баш напротив. Во бременост косата се згуснува и расте ко луда. Ама затоа после пораѓај :worried:

Skorpija25, Coco31, duffi and 4 others like this.
  14. Feodora

Feodora Популарен член

Ajde da vi se pridruzam i jas vo temava. Vcera ispituvav krvta mi e 108, a zelezoto 4,3. Pred 2 meseci mi bese 11. Inaku sum 6ti mesec. Premnogu mi padnalo, kazete nekoi dobri tableti, sovet nesto... za edna nedela sum na ginekolog.

saramila09 likes this.
  15. VenusVenus

VenusVenus Активен член

Мила и јас сум со скратен цервикс од 23 недела и од тогаш сум дома на лежење. Сега сум 28+4 и пред 1 недела ми кажаа дека имам и "funneling" и дека треба да бидам на најстрого лежење со поткрената карлица. Има доста што успеале со лежење и на форумов и на странски форуми. Тука има посебна тема Можно предвремено породување. Само следи инструкции од доктор и биди дисциплинирана со лежењето. :*

Bibi30, Coco31, saramila09 and 2 others like this.
  16. Tukituki

Tukituki Популарен член

Те мислев шред некој ден,гледам слабо си активна. :hug:

saramila09 likes this.
  17. bubac

bubac Популарен член

Мешковци 37 недела сум
    Денес на преглед не бев отворена бебе било мн горе, цервикс скратен ПВУ пошува смекнато.
    Контракции имам слаби регуларни.
    И што значи се ова?

saramila09 likes this.
  18. danichap

danichap Moderator Staff Member

Дека се е супер и рано ти е уште.

Kitten, Coco31, bubac and 3 others like this.
  19. saramila09

saramila09 Истакнат член

НаправиВ крвна слика и железо супер ми е.. ваљда до хормони е проблемот..

20. baby 5

baby 5 Популарен член

@Asja мила топло ја препорачувам Ана Данева се ми објасни детално пак ми пиша контрола нешто не и се гледаше во ред протокот ама фала богу добри сме...инаку мислам понеделник е амбуланта :*
    @saramila09 душо и мене ми паѓаше првите 3 месеци и сега магично почна да ми сјае и расте хормони како ми паѓаше па и ретка се плашев без коса ќе останам :)

saramila09 likes this.