Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Не се грижи, мене во 38ма недела ми рекоа дека тежи 2500 и се натажив многу, сите ги прашував колку тешки се родиле. Ја родив во 40+3, тешка 3080 ;)

На Seduction, saramila09, La diabla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    205
    Да ја споделам и мојата грижа на иста тема. Пред неколку дена го мереа бебето и докторот ми кажа дека одговара на една недела порано, јас бев 37+5, а според мерките одговарало на 36+5. Рече дека не е ништо страшно до 2 недели отстапки се толерира. До сеа секогаш мерките беа точно според неделата. И од тогаш цело време ми е тоа на мисла :(

На saramila09 и La diabla им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Не се секирајте и не мислите на килажа
    И мене докторката на преглед ми рече повеќе од 3кг дека нема, а по 10тина часа се роди 3780

На Seduction, НМарија, saramila09 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.557
    Не се секириај воопшто, син ми се роди скоро во 39 та недела 2700, сега има 21 месец и е здраво, право , пргаво дете, не се грижи за килажата , ако и родителите се ситни не може да се очекува детето да е крупно.
    Јас бременоста ја водев во систина кај еден од најдобрите гинеколози и никогаш немаше искоментирано дека е премало, дека е испод граница и сл.

На CurlyBlossomGirl, La diabla и saramila09 им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.277
    Допаѓања:
    119.017
    На @mariz неколку доктори и рекоа не повеќе од 3500 е бебето. Го роди 4400 :rofl:

На Meckicja, Seduction, Martka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    77.053
    Затоа дада му точно до грам :D

На La diabla, fana и saramila09 им се допаѓа ова.
  7. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Девојки незнам дали е ова за тука ама можеби и вие имате сличен проблем.. веќе неколку дена приметив многу ми паѓа косата никогаш не ми паѓала вака иначе веќе 6/7 месеци се немам фарбана.. дали некоја од вас имала сличен проблем се исплашив некако кога видов така ми паѓа..

8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Еве ме мешиња и мене.
    Завчера имав некои чудни грчеви во стомакот. Пред да си легнам ме фатија некои тапи болки во стомак и на моменти како со нож да ме пресече нешто. Крварење за среќа немаше.
    Отидов кај матичниот не ме гледаше на ехо, рече рано било, немало сеуште што да види освен мала точка, ми даде да примам 3 прогестерон инекции на 1 недела и два пати на ден да ставам утрогестан вагиналети од 200.
    Можеби ќе бев помирна да ме погледнеше на ехо, дали навистина нема да види ништо или можеби и ќе видеше ако има некој проблем ама не сакаше, не знам.
    Она што е важно болки веќе не ми се јавуваат, ме заболува но многу малку, претпоставувам дека тоа се нормални болки.
    Ви посакувам убава вечер и едвај чекам да дојде среда,да видиме што е и како е.
    Поздрав

На baby 5, saramila09 и kostarika им се допаѓа ова.
  9. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    205
    Како бе толку да утнат? Скоро цело кило

На fana и saramila09 им се допаѓа ова.
  10. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Поздрав мамички.Минатата недела се вратив од Франција,после две месеци поминати таму,и веднаш отидов на контрола.Бебето е супер според матичната,фино напреднало,па сега закажав за брисеви,скриен шеќер и плус скрининг ќе треба да направам оти тогаш го испуштив терминот,штом не бев тука ќе го направам сега во 27ма недела.Се одлучив за ГАК(меѓу Ливринова и Данева се мислам)ама пошто ми е приоритетен упатот,не знам кое време да одам.Што би ми препорачале?Имајте мирна ноќ

На baby 5 и saramila09 им се допаѓа ова.
  11. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Мене косата премногу ми паѓаше на почетокот на бременоста и откако се породив. Сега е многу подобро, се враќа во нормала (се породив пред 3 месеци).
    Инаку нормално е паѓањето на коса, тоа ми беше поентата.
    Многу пријателки што веќе имале деца пред мене, знаеја да ми кажат дека без коса ќе останам(не буквално, ама баш од таа причина), затоа што сите поминале низ истото :)))
    Веројатно затоа и многу од нив се имаат ишишано кратко (машка фризура).

@НМарија убаво ти рекол докторот, и јас знам дека до 2 недели е во ред да има отстапки во неделите, тоа се случува речиси кај сите кон крајот на бременоста, исто беше и кај мене ;)

На Coco31, saramila09, НМарија и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мене па некако да не си се урочам ми се чини помалку ми паѓа. Дури и збујнета ми е и посјајна. И лицето ми се исчисти и ми е нежно и сјајно. Дека имам виткана коса и кога ќе ја пуштам мм се зафркава како мало чупенце си. Ама знам дека се е до хормоните и кога ќе се породам ќе ми паѓа многу. Еве гледам по другарки откако се породија косата им е ужас и лицето. Направи си крвна слика да не ти е слабо железото. Мене од супер пред да останам трудна сега ми е скоро на граница хемоглобинот ама и железото почнало да ми паѓа.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш напротив. Во бременост косата се згуснува и расте ко луда. Ама затоа после пораѓај :worried:

На Skorpija25, Coco31, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Ajde da vi se pridruzam i jas vo temava. Vcera ispituvav krvta mi e 108, a zelezoto 4,3. Pred 2 meseci mi bese 11. Inaku sum 6ti mesec. Premnogu mi padnalo, kazete nekoi dobri tableti, sovet nesto... za edna nedela sum na ginekolog.

15. VenusVenus

VenusVenus Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    281
    Мила и јас сум со скратен цервикс од 23 недела и од тогаш сум дома на лежење. Сега сум 28+4 и пред 1 недела ми кажаа дека имам и "funneling" и дека треба да бидам на најстрого лежење со поткрената карлица. Има доста што успеале со лежење и на форумов и на странски форуми. Тука има посебна тема Можно предвремено породување. Само следи инструкции од доктор и биди дисциплинирана со лежењето. :*

На Bibi30, Coco31, saramila09 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Те мислев шред некој ден,гледам слабо си активна. :hug:

17. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Мешковци 37 недела сум
    Денес на преглед не бев отворена бебе било мн горе, цервикс скратен ПВУ пошува смекнато.
    Контракции имам слаби регуларни.
    И што значи се ова?

18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.541
    Допаѓања:
    289.042
    Дека се е супер и рано ти е уште.

На Kitten, Coco31, bubac и 3 други им се допаѓа ова.
  19. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    НаправиВ крвна слика и железо супер ми е.. ваљда до хормони е проблемот..

20. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    @Asja мила топло ја препорачувам Ана Данева се ми објасни детално пак ми пиша контрола нешто не и се гледаше во ред протокот ама фала богу добри сме...инаку мислам понеделник е амбуланта :*
    @saramila09 душо и мене ми паѓаше првите 3 месеци и сега магично почна да ми сјае и расте хормони како ми паѓаше па и ретка се плашев без коса ќе останам :)