Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ane.bella

ane.bella Форумски идол

34+0 половината и грбот си болат уште од пред 10 недели и се навикнав веќе, неколку дена страшно ме болат и ципите, да се надевам дека ќе помине болката или да си прифатам и да си ќутам :) ох да и стапалата почнаа да ми потекуваат :(

saramila09 and TeddyGrey like this.
  2. kostarika

kostarika Популарен член

Оди на масажа. Мене за три масажи ми помина болка остра дури имав во грбот. Сега превентивно одам

saramila09 and ane.bella like this.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Грбот мене уште не почнал, ама кукови и препони ми се како воспалени - мислиш планинарам, па воспаление на мускули ко да имам. 28ма недела.

saramila09, ane.bella and baby 5 like this.
  4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Во првата бременост беше иста ситуација со грбот и левиот колк, одев на масажи последните 2 месеци и ништо не ми поминуваше, ми викаа нормално од самата тежина е и од положбата на бебето демек на лева страна си леже и затоа таму повеќе боли. Од овие причини не одам на масажа знам дека нема да има ефект.
    Баш така боли ко воспалени мускули, или ко да сум возела точак цел ден.

saramila09, kostarika and TeddyGrey like this.
  5. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Девојки, тие што одмарате и сте врзани за кревет и не треба да мрдате... како успевате да се истуширате и глава да измиете? Утре итно одам на лекар и страв ми е мн да се избањам, ама ваква не одам, срам ми е нетуширана... дајте некоја идеја..

Tukituki, saramila09 and lavica82 like this.
  6. lavica82

lavica82 Истакнат член

Meskovci so bliznaci dali kaj site so bliznacka bremenost se preporacuva strogo lezenje.i jas sum so bliznaci 12 nedela pa strav me faka kako ke bide natamu.citajki gledam skoro site posle 24 nedela na miruvanje

saramila09 likes this.
  7. Petra777

Petra777 Популарен член

Јас сум родена 2200, а да видиш каква џенска ипол сум денес. (hollest):P Не се секирај за тежината. :)
    Цел живот и неухранета ме водеа.:nod:

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Глава немора ама туш брзинки за две минути се облекуваш и се вракаш у кревет
    Главата у друга рунда ке миеш

eli25, saramila09 and Bibi30 like this.
  9. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Јас од 27ма сум на мирување пошто се отворив. До точно 27ма терав и на раб, не дигав тешко, ама се шуткав натака навака... мој совет: одмарај! Не мора да се врзеш за кревет, ама се полека. Јас супер се чуствував, и да не отидев на лекар за кој си го закажав на претх контрола, ќе си направев беља...

Tukituki, VenusVenus and saramila09 like this.
  10. saramila09

saramila09 Истакнат член

И јас се исплашив дека без коса ќе останам ама како што велиш ти и другите феминки од хормони валда за некој месец ќе се среди дај боже :emo::nod:

baby 5 and Milaаа991 like this.
  11. lavica82

lavica82 Истакнат член

Jas ne odam na rabota od prv den deka rabotam vo bolnica pa da nemam kontakt so bolni.inaku jas lezev na pocetokot tri nedeli,zaradi hematom pa znam kako e koga si vrzan za krevet,ama se izdrzuva koga znaes za sto lezis,tesko e ama nekogas mora da se izdrzi se zaradi bebusite.sega se dvizam normalno ama celo vreme sum so nekoj strav za ponatamu,jas sum premnogu izgleda panicar.ti posakuvam brzo da ti pominat denovite i da isteras kolku moze poveke do kraj.

saramila09 and Bibi30 like this.
  12. kostarika

kostarika Популарен член

Јас немав препорака за строго мирување ама до 14 недела со повраќање и лошење и три пати прокрварување многу лежев. После еден месец како бев подобра и си пешачев и наеднаш пак некоја тежина болки бодежи и пак во кревет . Ми сеспуштила еднатаплацента ниско и не ми рекоа строго мирување туку да одмарам повеќе ама да не се залежувам . И еве 28 ма недела дома ми чистат готват јас само треба да ги доносам бебињата .

13. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Мешковци јас од утре 31 недела. Не ме боли ни грб ни половина ни гради, супер се чувствувам. Ама затоа веќе 3 дена многу често во текот на денот како да немам воздух и ми се врти. Некња мислев дека е оти слабо бев јадена ама не, ете и вчера и денес ми е истото ми се врти на моменти. Дали бебе многу ме притиска па од шо немам доволно кислород ми се врти незнам :?::?: Ама како ми минувааѕ неделите навечер се потешко ми е. А не сум ни здебелена плус 2,5 кг сум, се тешам со тоа си викам да имав многу качено како ќе ми беше.
    Официјално почнав и у гаќи да пуштам по некоја капка коа ми се оде у вц, а прегеска кивнав и ми се испушти млаз. Се стаписав којзнае каква фаца имав направено и хеланките ми беа мокри а не бев дома :D:D:D.
    Тешко мене :sweat::sweat::sweat:

14. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Јас сум 30 недела и сум иста ко тебе. Немај гајле не е страшно, грицкај некое овошје да не гладуваш. А за мочкањето ако често ти се случува стави си секојдневна влошка. Да ни е со лесно.

saramila09 and Angel.girl like this.
  15. lavica82

lavica82 Истакнат член

so lesno da si gi iznosis mila gospod ke pomogne .Stom ima koj da ti pomaga lezi ti i uzivaj

saramila09 and kostarika like this.
  16. kostarika

kostarika Популарен член

Хаха многу незгодно со мочањето . Мене ми се дешава за гасови едвај да додржам да не испуштам пред луѓе :D. Иначе и мене неколку дена веќе многу ми е тешко сабајле исто и јас како нејадена ми се притемнува мислам ќе се онесвестам а вода пиена и тоа пола литро за време од еден саат откако ќе станам и јадена и лежамзгора на се . И пак тешко. Мислам дека е од времето .

Skorpija25 and saramila09 like this.
  17. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Провери го притисокот, јас сум 34 недели, до пред недела дена немав никаков проблем, во 33 и јас почнав воздух да снемувам, кога ми провери притисокот ми беше 160/110 А до тогаш цела бременост 8 месеци имав супер притисок. А за мочкањето не си единствена :D мене бебе само во мочен меур ме шиба или пак кога кивнам обавезно подпуштам :lol:

saramila09 likes this.
  18. La diabla

La diabla Истакнат член

:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::muscle:

saramila09 likes this.
  19. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

@ane.bella може да е до притисокот да е гледаш не ми текнало да измерам и мене ми е секогаш околу 100-90/50-60.
    Ајде ќе издржиме се за бебушите вп меше. Мене многу брзо ми мине бременоста некако, само со лесно и на пораѓај да поминиме па после здравје ќе се гледаме со бебињата како и да е.
    На сите да ни е со лесно:*

20. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Јас со столче во када. Влегувам туш 2 мин седнувам мијам коса. Станувам пак туш уште 1 мин и правец кревет.