Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.841
    34+0 половината и грбот си болат уште од пред 10 недели и се навикнав веќе, неколку дена страшно ме болат и ципите, да се надевам дека ќе помине болката или да си прифатам и да си ќутам :) ох да и стапалата почнаа да ми потекуваат :(

На saramila09 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  2. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Оди на масажа. Мене за три масажи ми помина болка остра дури имав во грбот. Сега превентивно одам

На saramila09 и ane.bella им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Грбот мене уште не почнал, ама кукови и препони ми се како воспалени - мислиш планинарам, па воспаление на мускули ко да имам. 28ма недела.

На saramila09, ane.bella и baby 5 им се допаѓа ова.
  4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.841
    Во првата бременост беше иста ситуација со грбот и левиот колк, одев на масажи последните 2 месеци и ништо не ми поминуваше, ми викаа нормално од самата тежина е и од положбата на бебето демек на лева страна си леже и затоа таму повеќе боли. Од овие причини не одам на масажа знам дека нема да има ефект.
    Баш така боли ко воспалени мускули, или ко да сум возела точак цел ден.

На saramila09, kostarika и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  5. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.186
    Девојки, тие што одмарате и сте врзани за кревет и не треба да мрдате... како успевате да се истуширате и глава да измиете? Утре итно одам на лекар и страв ми е мн да се избањам, ама ваква не одам, срам ми е нетуширана... дајте некоја идеја..

На Tukituki, saramila09 и lavica82 им се допаѓа ова.
  6. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    Meskovci so bliznaci dali kaj site so bliznacka bremenost se preporacuva strogo lezenje.i jas sum so bliznaci 12 nedela pa strav me faka kako ke bide natamu.citajki gledam skoro site posle 24 nedela na miruvanje

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Јас сум родена 2200, а да видиш каква џенска ипол сум денес. (hollest):P Не се секирај за тежината. :)
    Цел живот и неухранета ме водеа.:nod:

На podravka, Skorpija25, La diabla и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.645
    Допаѓања:
    181.784
    Глава немора ама туш брзинки за две минути се облекуваш и се вракаш у кревет
    Главата у друга рунда ке миеш

На eli25, saramila09 и Bibi30 им се допаѓа ова.
  9. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.186
    Јас од 27ма сум на мирување пошто се отворив. До точно 27ма терав и на раб, не дигав тешко, ама се шуткав натака навака... мој совет: одмарај! Не мора да се врзеш за кревет, ама се полека. Јас супер се чуствував, и да не отидев на лекар за кој си го закажав на претх контрола, ќе си направев беља...

На Tukituki, VenusVenus и saramila09 им се допаѓа ова.
  10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    И јас се исплашив дека без коса ќе останам ама како што велиш ти и другите феминки од хормони валда за некој месец ќе се среди дај боже :emo::nod:

На baby 5 и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  11. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    Jas ne odam na rabota od prv den deka rabotam vo bolnica pa da nemam kontakt so bolni.inaku jas lezev na pocetokot tri nedeli,zaradi hematom pa znam kako e koga si vrzan za krevet,ama se izdrzuva koga znaes za sto lezis,tesko e ama nekogas mora da se izdrzi se zaradi bebusite.sega se dvizam normalno ama celo vreme sum so nekoj strav za ponatamu,jas sum premnogu izgleda panicar.ti posakuvam brzo da ti pominat denovite i da isteras kolku moze poveke do kraj.

На saramila09 и Bibi30 им се допаѓа ова.
  12. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Јас немав препорака за строго мирување ама до 14 недела со повраќање и лошење и три пати прокрварување многу лежев. После еден месец како бев подобра и си пешачев и наеднаш пак некоја тежина болки бодежи и пак во кревет . Ми сеспуштила еднатаплацента ниско и не ми рекоа строго мирување туку да одмарам повеќе ама да не се залежувам . И еве 28 ма недела дома ми чистат готват јас само треба да ги доносам бебињата .

На Meckicja, Skorpija25, saramila09 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Мешковци јас од утре 31 недела. Не ме боли ни грб ни половина ни гради, супер се чувствувам. Ама затоа веќе 3 дена многу често во текот на денот како да немам воздух и ми се врти. Некња мислев дека е оти слабо бев јадена ама не, ете и вчера и денес ми е истото ми се врти на моменти. Дали бебе многу ме притиска па од шо немам доволно кислород ми се врти незнам :?::?: Ама како ми минувааѕ неделите навечер се потешко ми е. А не сум ни здебелена плус 2,5 кг сум, се тешам со тоа си викам да имав многу качено како ќе ми беше.
    Официјално почнав и у гаќи да пуштам по некоја капка коа ми се оде у вц, а прегеска кивнав и ми се испушти млаз. Се стаписав којзнае каква фаца имав направено и хеланките ми беа мокри а не бев дома :D:D:D.
    Тешко мене :sweat::sweat::sweat:

На Skorpija25, saramila09, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  14. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Јас сум 30 недела и сум иста ко тебе. Немај гајле не е страшно, грицкај некое овошје да не гладуваш. А за мочкањето ако често ти се случува стави си секојдневна влошка. Да ни е со лесно.

На saramila09 и Angel.girl им се допаѓа ова.
  15. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    so lesno da si gi iznosis mila gospod ke pomogne .Stom ima koj da ti pomaga lezi ti i uzivaj

На saramila09 и kostarika им се допаѓа ова.
  16. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Хаха многу незгодно со мочањето . Мене ми се дешава за гасови едвај да додржам да не испуштам пред луѓе :D. Иначе и мене неколку дена веќе многу ми е тешко сабајле исто и јас како нејадена ми се притемнува мислам ќе се онесвестам а вода пиена и тоа пола литро за време од еден саат откако ќе станам и јадена и лежамзгора на се . И пак тешко. Мислам дека е од времето .

На Skorpija25 и saramila09 им се допаѓа ова.
  17. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.841
    Провери го притисокот, јас сум 34 недели, до пред недела дена немав никаков проблем, во 33 и јас почнав воздух да снемувам, кога ми провери притисокот ми беше 160/110 А до тогаш цела бременост 8 месеци имав супер притисок. А за мочкањето не си единствена :D мене бебе само во мочен меур ме шиба или пак кога кивнам обавезно подпуштам :lol:

18. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::muscle:

19. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    @ane.bella може да е до притисокот да е гледаш не ми текнало да измерам и мене ми е секогаш околу 100-90/50-60.
    Ајде ќе издржиме се за бебушите вп меше. Мене многу брзо ми мине бременоста некако, само со лесно и на пораѓај да поминиме па после здравје ќе се гледаме со бебињата како и да е.
    На сите да ни е со лесно:*

На La diabla, ane.bella, saramila09 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762

Јас со столче во када. Влегувам туш 2 мин седнувам мијам коса. Станувам пак туш уште 1 мин и правец кревет.

На CurlyBlossomGirl, kostarika, lavica82 и 2 други им се допаѓа ова.