И јас имам едно прашање. Бидејќи почнаа горештините кај нас периодов си правм од водава и си пијам преку ден. Се надевам лимонов и лимете не се штетни,ма да во волкава количина на вода има само еден лимон,лимете,малини,боровница и нане.
Ништо нее штетно од ова само за нането не сум сигурна ама мислам дека мала количина нема да направи никаков проблем.
Zdravo na 22 nedela bev na skrining vo sistina kaj dimcev i mi kaza deka lateralnata komora e 9.5 na granica e, ima li nekoj vakvo ili slucno iskustvo. Pozz
Супер си поминав душо бебето веќе пораснало му се гледаат очи уста уши раце нозе све.. не душо ништо не правевме пошто многу сум млада и докторот рече да не трошиме пари не ти требаат од 30г па натаму се препорачува да се направи.. иначе ни брисеви не ми направи пошто скоро имав направено и со инвитро нема потреба освен крвна слика и уринокултура ништо друго не правев..па валда не греши си знае тој и му верувам многу затоа како ќе каже така ќе правам..
Е па добро ко така ќе си дадам уште една недела плус фора па после торбица ќе паковам. Вие што мислите кога е нај погодно време да се спрема торба за на болница?
И јас цела бременост кај Ивановски ја водам. Единствено правев Верифи тест дека имам 35 години. Друг доктор не сум видела, ќе идам кај матичниот сега за да разговарам околу породилното. Со среќа мила! Штом првиот скрининг е добар, можеш да земеш здив (бар на кратко)
Веќе не се трпам, многу бргу се уморувам, сабајле бев 10мин излезена до дуќан, кога стигнав пред влез стомакот како до земја го чуствував. Денес после 4 дена седење дома отидов на работа и само после саат и пол мене ми тежеше стомакот и ме фаќаа грчеви во кук Некако потклекнувам на убедувањето на маж ми да го отворам породилното порано, од една страна ме мачи тоа што ќе земам пола плата во јуни, од друга страна како да имам потреба овие 15 дена да си се излежавам и одмарам додека да стигне бебето. Вие што викате? @ane.bella мислам таман е да ти биде спремна кога ќе влезеш во 9ти. Јас со првото рано се спакував зашто на Гак ме преплашија дека ќе раѓам во 33та, но дотерав до 40та, а сега ја спремив во 37ма.