Јас се миев со сода и докторот ми рече само со вода да се одм а докторите ништо не викаат за тоа мене ми се смееше матичниот кога му кажував за килажата . Ама јас со близнаци сум здебелена 11 кг ама треба уште колку што знам . . Исти витамини пијам од почеток апетит ненормален последниве две недели само магнезиум повеќе пијам и почесто одам во веце.
I mene nekogas bebe me.udira.kaj jajnicite..duri i koa se pozaliv na maticnata deka povremeno me pecka kaj jajnicite (pogotovo desniot) mi rece.ma kakvi jajnici tie spijat sega. Taka da ete ne si edinstvena. isto taka nekogas i pod stomak isyo kako bolka osekam i toa primetiv koga mi se odi vo vece pretezno. Jas se mijam so obicna voda samo, izbegnuvam da se mijam dole so bilo kakvi sredstva. Sto se odnesuva do vodicka i jas ja imam nonstop, osobeno koga sedam podolgo vreme sum utop. Isto primetiv deka "vodickata" mi ostava kremast iscedok.
@Lavica2016 епа исто да кремаст исцедок и вода утоп нема никаква миризба само ме пече,мислев дека тоа понатака се случува не волку рано,и нема спас а ?
Ama mene ne me peche.. Samo vodicka i kremast iscedok. Za pecenjeto moze ako koristis sredstva pri tusiranje da ti e od toa.
Jas mislam deka nema potreba od grizata za kilogramite. Uzivajte vo bremenosta moze 100 pati sum povtorila so prvoto +40 se popraviv pa ajde tezina drn drn si se vrativ so vtorovo eve 7+ meseci samo 10 kg duri i ne mi se veruva a se mislev deka kojznae kolava ke stanam. Vprocem se izmeriv 3 mesec i sega 7 mi nema potreba sa se ipteretuvam so vagata samo da e se Vo red i bebusot da napreduva.
Девојки јас сум 14 недела, и овие два дена чуствувам некои болки во долниот дел, при седнување или станување. Бев на ехо бепчето си е Ок, некој со вакво искуство
39 недела сум, ама многу ми мрда бебето. Прва бременост ми е и не знам дали е тоа во ред. Дури ме уморува. Совет, искуство?
Жени хелп, последниве два дена ми течи вода, утоп ми се гаќите. 11 недела сум, пиев антибиотик, можно ли е од тоа?
Мене ми се има случено на 2 пати така да ми потечи и после тоа е како белузлав исцедок на долната облека. Се си мислев дека е од кандида, бидејќи и гинеколокот кога ми земаше брис ми напомена дека можно е да имам. Но, на резултати излезе се чисто, немам никаква инфекција ни во брисот ни во мокрача. Па се си викам тоа е нормално, а и на страната од систина пишува дека е нормално да се има појачан секрет кој го штити плодот од инфекции.
Не би требало да е од антибиотикот. На сите им се случува. Јас бев 11та недела во Јануари, па цели гаќи ми беа како испотени и утоп. Се додека на редовен преглед се е ок и имате доволно плодова вода нема потреба од грижи.
Зошто ти мереле цервикс во 25та недела? И на кој начин ви мерат. Јас појма неам мерки на цервикс кои се, а стигнав полни 38 недели.