Можно е, јас досега еднаш сум имала кандида со симптоми и јадеж. Ми се појави после јаки антибиотици иако пиев и пробиотик. Консултирај се со матичниот.
@malasimba и јас исто ќе ти предложам, да направиш уште еден преглед (да провери плацента, доплер..) кај друг доктор и да ти даде мислење.
Женски дали некој имал проблем со холестерол во бременост. Мене ми беше на граница и др ми даде сируп од артичока да пијам. Инаку килажа уште не ставам на мене си стојам на 55 кг и многу внимавам на исхрана. Ама некако ми се отвори апетит, др ми вика пази да не се здебелиш многу сега одеднаш јади нискокалорична храна. Е ај пази, овошје и зеленчук можам еден вагон да изедам и пак сум гладна. Не можам да спијам од глад.
И јас знам така, затоа и прашувам. Но кога го праша докторот ми рече да внимавам на исхрана и да го пијам сирупот. Сирупот не е ни малку ефтин. Ќе испијам едно шише и тоа ќе му биде.
E doktorive so tie muabeti za ne zdebeluvanje bog da cuva. Prvite tri meseci voobicaeno na site im se gadi pa ne ni mozat da kacat premnogi kila. Jas na primer ne mozev da jadam se tuku nekolku konkretni raboti. I samo tie gi jadev so da pravev koga od se drugo mi se gadese.
Deneska bev na kontrola i bev 6+6dena superr bebe bepceto srceva akcija imas ne ja slusnav dobro nemozev da se skoncetriram vozbusena bev mn ama doktorot rece se e vo red superr se preee raduvav
Јас таман се израдував дека ми се отвори апетит, бидејќи првите три месеци не знаев што е тоа. Немав некое гадење, ама и не ми се јадеше. И сега реков ќе му се пофалам со тоа, тој очи ќе ми извадеше. Ми викат варди, пази се да не се направиш сега буре. Е арно ама од овошје уште повеќе апетит имам.
Јас се здебелив 7 кг првите три месеци, баш поради тоа што имав многу гадење и давање напони во празно за да повратам нешто. Заради тоа цело време бутав некои грицки и бомбони. Од тогаш до крај само уште 5кг плус. Денес последен преглед направив кај матичниот. Малата си уживка, има доволно вода, проток од плацента добар, стомакот не е спуштен. Но бидејќи стално беше понапредна за една недела, денес имаше регрес или ај да кажам стагнира и одговара на неделата што значи кај и да е можам и јас да очекувам детево да посака да излезе Психички не сум спремна, или можеби сум Важно ме фаќа страв, трема и сѐ што е поврзано со тоа што незнаеш како ќе биде. Всушност знам како ќе биде, но дали ќе биде сѐ како по книга, дали ќе трпам пократко болки од минатиот пат, дали брзо ќе се отворам, дали водењак ќе ми прсне дома или не, па стравот бебе да не се сврти обратно во заден момент па да треба царски....Абе милион мисли, да не си раат! На работа барем ми беа преокупирани мислите, денес прв ден на породилно и одма осеќам дека имам вишок време за размислување Од утре ќе мора да најдам занимација. Се распрашав дали да дојде маж ми на пораѓај, дури и за тоа мора да имам врска кај одреден доктор Башка што ми препорачаа подобро да не го зимам, и матичниов и една акушерка ми рече мажите само можат да одмогнат. Сега кога ќе му кажам ќе му олесни Цело време го напињам да дојде, а тој малце е коркач зашто ќе морал да гледа а неможел да помогне
Мене не ми е страв, ниту имам трема. Болки денес на цтг имаше ситни ништо сериозно ама тоа е од што се возбудив и плачев малку ќерка ми имаше претстава во градинка, прв пат леле женски јас за ништо не сум само јас плачев таму, од радост се разбира. Утре имаме слава, а јас неможам да мрдам, се осеќам како балон кој секој момент може да пукне, ќе се издржат овие 2 дена уште со господ напред само. Ве гушкам сите и на сите со лесно.
Јас сум 10+3 па сум сиг здебелена 2 кила, не се имам мерено и не се замарам многу со тежина. Цел живот само на диети бев, трчање, теретана се и сешто за да одржам тежина, а сега нема ништо од тоа и одма почнав да ставам кила. Нека е се во ред со бебето па после ќе слабеам за прв пат во животов сега нема да гладувам
Најчесто 6-7. Покасно зачнати и до 9-10 имало примери. Имаш ли редовна менструација? Кога беше предходниот преглед на гинеколог? Што видоа на ехо? Ти предложија ли бета?
Добро утро ме интересира каде и кај кој доктор е најдобро за 4д. Која недела се правеше прегледот? Сега сум 14та недела
Нема шанси до 12 недела да не се чуе ако не се слушнало докторот ќе ја прекинел бременоста. Се чека до 9 недела максимум 10 и после се гледа дека плодот не се развива и нема срцева реакција. Ти нешто си се збунила изгледа.
И јас бев иста на приредбата на ќерка ми, завршна приредба по балет. Искачаат прво поголемата група да играат, јас бришам ли бришам солзи а уште она не искочила на бина Едвај се воздржував да не почнам да липам! Жената до мене цело време ме погледнуваше.
Како си ти мила, лудува ли бебе? Моето денес малку помирно, ама пак кога ќе почне лом ме прави. Од сабајле ја испратив ќерка во градинка и сега лежам одмарам, малку се изнервирав со свекрва ми ама ми помина( пишав во соодветна тема , фатена е скроз во мозокот). Мм вика немој си мрднала од кревет, не гледаш нема кој да те породи ти неможеш во вц да одиш, а не па гости да служиш, фала му на Бога што тој ми е поткрепа. Ај доста е жалење, нека е напомош Спасов ден и на сите што сме за пороѓај со лесно.
До 14 треба да го направиш, бидејќи ќе се изгуби нухалниот набор по кој се гледа дали бебето има сомнение за даунов синдром. Уште не ти е касно, ама побрзај. Јас вчера правев во 13 +3.