Е па значи ништо Па денес ми беа готови сите резултати... за,афа чекав цела недела... А и имав клексани од претходно... За денес имам, за утре морам да купам
Многу се строги за тоа. Штом добиеш извештај, одма истиот ден купувај клексани и така со ред до 30 или помалку дена до сл, извештај. Рецепта не ти треба, бар мене до сега не ми барале. Извештај, фискални, сметкопотврди, од матичен потврда дека си примала толку и толку клексани од тогаш до тогаш, копија од трансакциона и лична карта, и образец од ФЗО. Мислам тоа е тоа. За следен пат направи така, нема зошто да им даваш така пари
Mila eve ti pisa zenickata.Recepta mi davase maticen.Pozadi datumi i potpisi so pecat.Od datumot so ti e pisano da pocnes,mora ist den i da se kupat kleksanite
Da mila.Otkako ke gi isprimev inekciite togas podnesuvav.Primer inekciite mi bea do 30.Posle toa podnesuvav.Deka imas datum
Zdr zenicki nie vcera bevme na eho 10 ned sum I bebeto e super si mrdase so racickite I nozickite no me sekira postelkata mi bila nisko postavena I malku odlepena iako Dr mi rekoa da ne panicam ova ke se sredi so terapijata so magnesium I so vit e I so progesteron depo I so utrogestan ova bilo oti Bea na prvoto eho dve bebcinja ama ednoto go izgubiv a ednoto ostana ima li nekoja iskustvo so takva postelka jas si miruvam doma .inace a I Dr mi rekoa da miruvam da ne se napregam
Искуството кажува да се мирува, баш како што ти рекле докторите. Ќе те следат, ќе те пазат. Пиј си терапија. Гали мешко.
Мешковци како сте? Јас уште денес ќе ве дружам и здравје боже од утре се префрлам во темата бебе. Утре ќе ме прават породат со царски, само Незнам кое време, јас сакам сабајле, искрено неможам повеќе стомакот се по спуштен и по спуштен ми е. Ќерка се радува дека ќе се запознае со бато, срцка ми е таа. Вчера истеравме слава на помош да е, ама јас си одмарав. Сега чекам секој момент да ко ѕвони докторот што ќе ме пораѓа за да ми каже саат. Едно прашање за тие што имаа 2 царски, дали зедовте дома нешто за прочистување на цревата или ви правеа клизма во болница? Јас сакам дома да ја завршам таа работа за после тоа да се истуширам. Позз мамички и секое добро и убав викенд.
Јас по препорака од др. што го правеше царскиот (кој беше закажан во 14:30ч.) дома ставив два апликатори чепчиња (ректално во период од 4часа, ) фино лепо се избањав отпосле, па во болница отидов околу 13ч , таму припреми мерење притисок ЕКГ ... Ама пак ме фаќаше потреба за празнење , па си се подмив пак и во болница. Полесна храна јадев денот пред и утрото пред закажаниот царски. Најубаво прашај го твојот др што ќе те оперира според закажаното време да ти даде нешто дома да си се спремиш. Со лесен помин утре мајка .
Нема да имаш проблем. Јас купував "на рати". Земам извтштај со 35 на пример и си купував по 10. Огромни се кутиите и место ми фаќаа. Битно да се совпаѓа бројот на клексани со тие во извештајот и да не се купени пред датумот.
Те барав женче по темите. Покриена си со терапијаа, не се плаши. Уживај и гали мешко. @Пчела со договор со докторот јас дома се средив. Со лесно !
Закажав кај Гордана во Систина, пошто кај Димчев немаше термин во 12 недела за мене Некој искуство со оваа докторка?
Млечна киселина се, овозможуваат да се вооспостави нормална пх вредност на вагината , а со тоа и нормалната вагинална микрофлора. Многу се добри, нив и линекс лејди со години ги користам како превентина, и во бременост, и вон бременост. Особено кога се прима антибиотик.