Здраво женски. Дали имате некое искуство ми се појавија неколку црвени дамки како лишаи по телото најпрво на стомакот ?Незнам што би можело да биде. 25 недела
Јас ги имам само кај мене не пишува метил фолиева киселина само фолиева киселина а се друго е идентично а со рецепта од др.Митко ги баравме по бугарија и тие ни ги дадоа изгледа дека сепак ни ги утнале Ќе треба утре да видам со докторот зш јас ги пиев 2×2 а тоа било само фолна се надевам дека не сум направила беља што по грешка сум ги пиела нив место метил фолната
Дали ви се случува да не го осетите бебето да мрда или да не е многу активно? Ова прашање повеќе е за трудници од 30та па нагоре недела,но сечии коментари,мислења се добредојдени. Ова веќе ми се случува од 32/33 недела, одам на ехо и цтг 2х неделно и се е нормално но мене пак ме фаќа паника. И нај често се случува во недела, до вчера се во ред мрдаше клоцаше и еве денеска мирна е, ја чувам раката на стомак и осеќам благо мрдање но не е она на што сум навикната секој ден.Исто беше и минатите 2/3 недели.
Да сега се напив газиран сок плус и јадев сега лежам и бројам колку пати ќе ја осетам, нели треба во 1 саат 10 пати, и со душа чекам утре на ехо да видам што ќе ми кажат.
39+3 недели сум. 0цм отворена па ми закажаа на 29ти со провокации да се пораѓам. Искуство од некоја мајка да слушнам ...
Ист случај бев и јас, само 40+5 Во 7 сабајле ми ставија провокација во 15h се породив. Со лесно што и да те занима пиши
Od vakvi vashi iskustva i jas odbivav vaginalno privatno koga si plativ na Bit pazar u taa klinika i doktorkava rezil me napravi se plasis od toa ne se plasese dodeka se e.ese bukvalno so ovie zborovi i veke moja noga tamu ne stapna momentalno sum vo Sistina i sum prezadovolna bez ubeduvanje zaaa vaginalno .. a vo koja nedela se doznava polot preku obicno eho, ve molam za odgovor
Од 13та недела па натака, кога ќе сака да се покаже. Може и да се крие Мене ми потврдија во 17та недела.
Добро како и да е вагинално ќе мора да те чепнат дали сега дали понатака за брисеви.Брис ПАП најчесто е во 12 недела.
Од денес сум 40та и веќе неколку дена сум само 1 прст отворена. Ако ништо не се деси до 25ти докторот рече ќе почне индукциски. Што е разликата меѓу тоа и провокација?