Јас цела бременост ја водев во Систина и пак ме породи докторот што беше дежурен таа ноќ, а не мојот доктор. Ме прашаа дали да го викаат, но секако многу бргу се породив и немаше потреба, а и ми се погоди доктор што исто му верував Инаку некои од прегледите си ги платив и во 9ти месец за жал Со лесно да минеш и ти
Мешиња јас ја раситнав 12тата, 11 + 2 денес, гледам колку можам повеќе да мирувам не се движам безпотребно и дабростон терам 3x1, на контрола и скрининг кај матичниот сум на 4ти но се мислам да одам и порано наредната недела 28ми бидејќи имам како болки повремено ќе ме пресече долу ниско неможам да се исправам неколку секунди трае и не е многу начесто ама сепак ми е на мисла дали е се во ред со бебе
Devojki pocnav so povrakanje auu mn loso eve 4 den dva pati na den mora mn loso dobro dev samo macn8na sabajle imav i losenje gadenje sega toa mi prekina samo povrakam
Tеди ти не беше со близнаци? Дали се за паника бубуличкиве ? Шлапам се и свашта на меше за да немам стрии
Не ме чешаат а за склет ми било повеќе склет а ги немало бубуличкиве. Пред некој месец имав ситни и многу повеќе па ми поминаа за некој ден само со кокосово масло мачкав или невен не се сеќсвам па овие не ми изгледаат страшни иако се поголеми и не се малце
Dali e vo red ova samo povrakam nis ne jadam nemam apetit povrakam so izvinenie samo voda zoltenikava mn mi e tesko stomakot me boli
Во ред е . Пиј течности да не дехидрираш. Б6 и Антиметил слободно земај. Може да ги намалат мачнините.
Киселини се тоа. Се разбира дека е нормално намален аптетит, мачнини и повраќање во прво тромесечие, исто како што е нормално и да ги немаш. Јас сум во седми месец и уште повраќам. Тоа е, хормони. Има антиметил апчиња со ѓумбир, дозволени се за трудници, пробај ги, може ќе ти помогнат.
Во бременоста многу нешта се нормално очекувани, кај секој различно е . Најубаво е консултација со твој матичен па ако треба се препишува за нешто за желудник и киселини. Јас мачнините и киселините ги намалував со кока кола ,а др тоа нема да ти го препорача,газираното е на листа на забранети намирници.
Ke probam so koka kola mn me maci nemav dosega sega 5 dena imat mi se gadid mn oslabnev i povrakam se nadevam ke mi pomogne
Кокосовото ги затвара порите, можно е да е од него. Јас би ти препорачала да се задржиш само на едно кремче против стрии, некое похидрататно, не толку мрсно и густо.
Мешиња денес имам некоја тапа болка во меше . Од сабајле ниско доле за сега низ цел стомак да биде . Не е јака ама да идам на доктор? Ама кокосово еднаш дневно мачкам од кога останав трудна а сега сум 30+ 2 . Втор пат во денот мачкам друго невен ,павловичева или млеко за тело ама кокосово обавезно и 30 недели немало вакво. Дали знаете цтг дали ќе ми наплаќаат во систина 8 ми месец јас со близнаци се очекува 36 та недела да се породам валда од порано важи бесплатното цтг што е за другите во 9 ти медец?
Разбирам, но земи во предвид дека станува жешко времево. Ако мене ме прашуваш многу е и два пати во денот Јас таа крема што ја мачкам ми држи хидрираност на кожа барем 48 саати, приметувам по тоа што кожата е многу мека и утредента исто како да сум се мачкала и наредниот ден.
Епа еднаш беше во 36+1 па си реков ај може уште не ме водат како 9.месец, а вториот пат прашав зошто кога ја водам цела бременост овде и планирам да се породам овде и да не треба капар да оставам, ми рекоа не знам еве докторот ставил во извештајот и не сакав да се расправам, а бев лута и сакав на наплатата на пораѓај да си барам рефундација, ама бидна и тоа, не сакав убав момент да расипувам.