Денови ли се денови, труднички маки гоолемиии, Нозе потечени до толку што во ништо не ми влегува стапало веќе. Брдавиците ме болат само мачкам со нешто. вчера ме прегледа др на ехо за да видиме постелка да не е загрозена, ок беше. 39 ја заминувам веќе а утре ќе ме прегледа дали сум отворена во кикиритка Па да ме пораѓале другава недела веќе ако има услови за природно бидејќи главче на бебе е големко 98 ако дојде до 100 царски ќе морало Нејсе, тежок е крајов и тоа какоо, ќе слушам доктори и тоа е
Убава е, лесна и супер за возење. Бар сум ја испробала на пријателка.. висока рачка има, може лесно и со една рака да се бутка (што е предност, оние со две тешко со една рака оди) Еве второ бебе се вози во таа количка, супер е, тркалата се како нови.. дупче нема на нив
Zdravo, Sakav da prasam dali mozam da stavam operil sprej na nosot? ne mozam da disam zatnata sum cela, i plus sum alergicna od zelenilo sve pred bremenost piev i apcinja sa alergija daselta i operil sprej. Sega ne znam dali da stavam ama ne mozam da spijam so otvorena usta mi se sushi grloto i povrakjam posle od kaslanje.Zaboraviv da spomnam deka sum 6 nedeli bremena.
Јас на почетокот од бременоста бев цела затната и докторот ми рече освен капки на природна база односно капките аква марис никако други да не користам.Земи си ги тие мене ми помагаа за спиење посебно
Da da i jas se brkam tuka vo denovi 30+4 treba da sum ajde drugata nedela na kontrola pa ke vidam kako sum zenskava edna temperamentna neka e samo se vo red me rastiri od mrdanje hehehe inaku bidejki imam sin mm e ziv sreken za kerka
Gi stavam tie ic ne mi pomagat, go prasav ginekologot rece deka moze operil za deca ednas po edna kapka ama pak ne sakam da gi upotrebuvam ako e stetno za plodot. vi blagodaram
Ако имаш инхалатор слободно прави си инхалации ама само со физиолошки раствор помага или ако сакаш природен лек тогаш исечи си главка кромид и држи го блиску до носот и во собата кај што спиеш малку е јак ама делува и ќе ти го одзатне носот и при тоа ќе ти помогне при настинката на побрз начин да се оправиш...
Kratko traese deneska pak istoto povrakanje macnina kiselini jas mislev se smirija od tabletite nisto denes tri pati jadi povrakam
Од вчера сум 41 недела, 4 дена после термин, воопшто не сум отворена. Ми дадоа рок до 1 јуни па ќе одиме со провокација,бебуле е активно, си мрда, ритка.
Ти ставив лајк како поддршка, да издржиш во овие мачни денови Знам дека е претешко и едвај чекаш, и мене паметот ми е само таму, дали дошол моментот или ќе го надминам Јас ја чекам исто до четврток да се смилува да искочи. Како стоиш со секрет? Три дена по ред се будам со мокри гаќи, баш како од вода, а преку ден ништо, па се мислам дали да тркнам до Чаир денес да видам дали се работи за водењакот, а ич не ми се оди на дежурно. За ритањето не ми се ни збори, детево ненаспана ме остава секоја вечер, останав и без бешика
Зголемениот секрет е присутен уште од одамна, но не е воденикав, напротив овие два дена е баш густ. Која недела си ти?
40та, или поточно 39+3, значи термин во четврток. Густ и јас си имам преку ден, ама ноќе истекува нешто водесто. А си најдов старо мислење со првата бременост исто ми било, па затоа сеа сум во мисла дали да се акам по болници Не сум баш раат.
Moze ke zvuci cudno ama sovet od dr. za polesno otvaranje i polesno poroduvanje bilo svrsuvanje vnatre pred kaj na bremenost