Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @monik55 и @joy1 фала на советите и желбите :hug:
    Сексот не го избегавам, ама неможам да го натерам секој ден, вика сум го искористувала :rofl:
    @pepapa тоа е најдобар начин за омекнување на грлото, и мене ми потенцираа и доктори и акушери што ги знам.

А шетање ќе мора да применам, сфаќам дека сум многу закована дома :|

На ludoto19, Skorpija25, tambelina и 6 други им се допаѓа ова.
  2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Помош!
    Кажувајте лек за укочен врат и настинка.
    Значи минативе 2 дена беше многу жешко, ни туширање ништо не ми помагаше,умирав од жештина и пот врнеше од мене,спијав со уклучена клима и се разбудив укочена во вратот,размрсулавена и само кивам и очите ми солзат( ова вчера и уште ме држи).

П.С. купивме количка.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.795
    Допаѓања:
    145.358
    Супи, чаеви, многу лимон и витамин Ц.
    Парецетамол по потреба.

За вратот масажи од мажето. Можеш со некоја маст ако имаш дома која загрева.
    Ќе ставиш малку ептен и масирај да се пушти.

И чувај се и внимавај со климата. :)

На ane.bella и saramila09 им се допаѓа ова.
  4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Помислив на чај или супа но ќе ми створи повеќе жештина. Ќе земам парацетамол оти и глава почна да ме боли не се издржува.

5. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Девојки докторот ми го прекина кринонот уште денес имам да ставам и толку и прогестеронот уште 2ва пати и него ќе го прекинам и дригите лекови ми ги прекина сега само премама и кардиопирин пијам малку се исплашив посигурно ми беше кога бев покриена со терапија ама ми кажа дека све е во ред и дека нема потреба од терапија веќе но сепак тој си знае подобро..

На Lola89 и lavica82 им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Чим така проценил, така треба. Јас до 30+ боцкав депо :(

7. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    4.596
    Во 12та недела ми прекина утрогестан, останав само со витамини до крај (и клексани боцкав).

8. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Да но посигурно ми беше што бев покриена со терапија ама сепак фала богу што е све во ред ..

На Queen8 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Ве молам за мислење: 40+5 сум, денес ми кажаа дека сум околу 3 прста отворена. 2-3 часа после вагиналниот преглед имав лигав исцедок со проткаена крв, бебето ми се движи, немам болки. Ми рекоа рок до вторник и после индукција. Дали имам простор за паника? Некое искуство? :(

На Bebulleee и saramila09 им се допаѓа ова.
  10. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Девојки дали некој од вас има користено црна маст против чиреви во бременост?
    Ми искочи на еден препон како бубулица голема/чир па мислев да ставам од маста ама не знам дали е безбедна.

11. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Дали има шанси да ги прекинам клексаните? Стварно многу ме болат, па ме интересира дали на некоја и ги прекинале после некое време. Да си се понадевам. :)

12. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    Mene mi se pojavi takvo nesto den pred poragjaj i povremeni bolki, so samo dva prsta otvorena me zadrzaa vo bolnica i za nekolku saati se porodiv, sledi kako ke bides nokva i utre i so lesno

Sama na svoja raka mislam ne, doktorot ke ti kaze do koga treba da gi primas, a bolat ne deka ne, do 12-ta nedela gi primav

Последна измена од модератор: 27 мај 2018
    На AudreyH и saramila09 им се допаѓа ова.
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Нормален е таков исцедок после вагинален преглед на грло на матка. Немаш причина за паника, опуштено и спремај се психички, наскоро ќе се гушкате со бебето :inlove:
    Со лесно само!

На tambelina, AudreyH и saramila09 им се допаѓа ова.
  14. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    А....значи може да се прекинат, јас мислев ќе ги примам до крај. Значи има надеж :)
    Сама секако нема да ги прекинам... уф се надевам дека и јас до 12та ќе ги примам и толку

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас малтене до крај се боцкав. За да не ме печат ептеееен полека ја пушташе мажето течноста. Исто пробај 2-3мин пред боцкање мраз да држиш на местото каде ќњ боцкаш. Ладното ќе го "утрне" местото и нема да боли и мпдрички нема да има. И по боцкањето исто, 2-3 минутки ладно.

На Ѕвездички му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    33та недела. Си ја видовме у Систина кај Димчев - личи на себе, на мене, на маж ми, на бебе :D

Некако ме смири прегледот, има супер тежина и морфолошки си е таман.
    А јас? Хормониве ме растргнуваат. Вчера плачев од страв дали ќе ме биде и дали можам да сум мајка.
    Го терав мажов мој да ме гали по стомак и да раскажува нешто за да заспиеме и двете.
    Можеби ме фати депре дека се вративме од Дојран и Скопје ми се виде прежешко и тажно.

Инаку, 9кг сум вкупно поправена, до 13 јули најмногу очекувам 12 - 13. Во меѓувреме, тон овошје и ладен чај ми годат. Без магнезиум не можам да преживеам (иако викендов не испив еден ден и бев ок), а секојдневно си контактирам со бебево со галење и муабетчиња.

За недела дена одиме на преглед и брисеви и ќе купиме душече и собереме креветче и количка од блиски пријатели.
    Благодарна сум што немам некои нелагодности освен класични болки во грб при спиење, киселини чат пат и нормално - исцедок после многу пиење течности.

Само ведра мисла и нежна активност и одиме напред.
    Едвај чекам да ја запознаам ❤

На mal.ecka, Mimmi39, ludoto19 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Оваа бременост ќе ми наплати и за претходната што си ја поминав така речи лесно, па да не ми текне на уште една. Само уште повраќање ми фалеше ете и тоа бидна од вчера како што си ја почнав 12та недела што ставив в уста повратив, за колку време се раствора дабростон во организмот? Максимум пола саат одкога ќе го испијам издржувам да не го повратам. Продолжениов викенд го поминав на "вртелешки'' притисокот 60 со 80, навечер што од топло, што од гадење и киселини неможам саат да врзам, многу ми е лошо крај неможам да си фатам.

На saramila09, eli25 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  18. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Мами 30+3 сум веќе втор ден се будам со лочки на мајца од млеко не осетам кога тече нормално ли е ова? Нели е рано ... инаку само кога станам од спиење ми се случува ова.. дали е нормално да се стврднува стомак некогаш кратко треа некогаш подолго и ми се истрани меше ама болно е така како тежи и притиска знам бебко е ама се плашам од контракции :-/

На ludoto19, Bebulleee и saramila09 им се допаѓа ова.
  19. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Сум пробала со мраз пред убодот,да, помалце боли. Ама после убодот ништо не ставам.ќе пробам денес со мразот после убод.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ама не само да го подржиш. Баш гледај да отстои бар 2-3мин.

На Ѕвездички му/ѝ се допаѓа ова.