normalno e so mlekoto odmaras a i ti nadoaga se sprema teloto za poragaj. Jas samo ako ja pritisnam pupkata mi tece vaka samo od sebe ne. So prvoto mi dojde mleko vednas posle poragaj Sega moze mi se otvoren kanalite. Sepak kaj sekoj razlicno. Masiraj omeknaj da otpistas kanali i nemoj so mnogu topla voda da se tushiras
Па не би требало да предизвика. Мене некогаш ми се многу тешки и си ги масирам. И вруќи ми се. Само со масажа ми олеснува. Првпат слушам да има поврзаност масажата со контракции.
@aceee99 Ќе пиеш повеќе течности штом повраќаш толку, за да не дојде до дехидрирање! Или ОРС земи си, електролити се тоа за да надокнадиш за течностите што ги губиш со повраќањето. Шмукај бонбони од лимон да ти се намали гадењето и.. со лесно, ќе помине за некое време иако ти е тешко сега.
Се откажа? Од што? Па сите скоро сме го минале тоа бе мајка, ќе трпиш кога нема чаре. Б6 дали зимаш со антиметилот?По колку таблети дневно пиеш?
Sabajle i navever b6 i antimetil dzabeee Zedov zafcera dobro mo bese nepovrativ ama vcera i denska se poveke dene 5 patu du sega
Мене ми рекоа сабајле и на ручек анти метилот. Минерална вода со лимон нешто таква работа пробај и одмарај.
Не си единствена што повраќаш толку а плус тоа е нормално и јас повраќав понекогаш знаев и гладна да си легнам плус и докторот беше известен за мојата состојба и не ми даде ништо да пијам освен течности ништо ми рече и го послушав и издржав еве 13 недела и пак повраќам ама тоа е нормално трудна си во твојот стомак има мало бебе има жени што до крај на бременоста ја тераат со повраќања и живи се ништо не им се десило затоа издржи малку јас со ифв 6 години без бременост и на крај ми се исполни најголемата желба и верувај трпам све секоја мачнина е добродојдена овој сон веќе со години го чекав има жени што се трудат да стигнат до тие мачнини со години па дури и настинав грлото лом мие ме боли ама издржувам знам дека ќе помине само моето малечко Добро да е.. извинете за долгиот пост ќе помине душо пиј течности газирана вода со лимон пиј гледај овошје јади по малку а за леб никој до сега не умрел па нема ни ти..
И јас пиев антиметил и ми олеснуваше малку ама пак имаше денови кога повраќав по 4 пати . Јади суви работи. Антиметил по три на ден моѓеш да пиеш и вода секако. Ако омалуваш супа бистра направи си . Јас се јавував на ало докторе од што ме фаќаше паника и тоа ми кажуваа. Вит б пиеш ли? Јас во тие моменти си мислев што ми требаше бременоста толку беше лошо и помина . А има некои и полошо и од мене им било на инфузии завршувале ... ќе се смееш после еден месец на овие моменти. Нека ти дадат боледување
Моја препорака никако црна маст. Оди да те види др. Горица на симпо и е ординацијата кожен лекар. И ја ко тебе си викав ќе помине мачкав шо прочитав стигнав до стадиум да неможам да одам од болки у препон. Мислам уше еден ми порасна. Бев у саб сабајле кај неа ми препорача да мачкам манука мед уште една маст одозгора плус над ова се ациди борици облога внатре помешано со уште една маст. До вечерта до 10 само пукна и истече се. Какво олеснување. После продолжив да мачкам маст уште неколку дена и немав ништо. Верувај у бременост овие работи не се шала правец на кожен. Не чекај јас недела дена чекав и трпев болки за џабе. Од толку болки после контракции ми почнаа па бев на строго мирување. Со лесно.
Еве 28+ сум сега и ми се вратија пак киселините и мачнините ама не повраќам. Примети си одреден вид храна да не ти смета уште повеќе. патлиџани,кромид,грав,кајсии лично мене почнаа ужасно да ми ствараат киселини чиниш хранопроводот ми гори дури.На пример Бананата ми е супер за од сабајле. Интегрални сендвичиња со краставица, црни маслинки и павлака , свеж морков,јогурт со варени компири , ориз и бело месо ... Направи си промена во исхраната може ќе помогне со лесно понатаму
Majki so vtora bremenost, koga pocnavte da go custvuvate mrdanjeto na bebeto? Demek so vtora,treta bremenost mozelo da se pocustvuva porano, od 16ta nedela. Jas sum 16ta nedela veke ama ne custvuvam nisto. Nemam ni gadenja, nekako samo malo mese sto mi se poznava. edvaj cekam da odam na pregled naredna nedela za da vidim kako e bebus. Malku mi e sube koga ne custvuvam nisto iskreno. Koga mi se gadese bev srekna
Јас со втората бременост почнав покасно да го чувствувам, некаде 18-19 недела. Можно е да има врска каде е наместена постелката. Кај мене е на преден ѕид.