Еве и јас да се пријавам кај групата на тие што повраќат редовно.Мене ништо не ми сака душа и ако јадм нешто после обавезно го повраќам.И кај првата бременост бев вака катастрофа до 14 недела не можев ништо да јадам.Еве и сега за 10 дена ослабев 4 кг.пијам Б6 витамини ама не помага ништо.исто така не можам да спијам иќ цела ноќ седам како був, очи не можам да затварам, гледам сите бремени жени нон стоп спијат а кај мене обратно е. Едвај стојам на работа цел ден, немам ниту 2-3 сата сон цела ноќ. Поздрав и имајте убав ден
ЈАс за два три дена почнувам 15 недела,почнувам да се осеќам поенергично,подобро. Мене нон стоп ми се спиеше,ама не спијам.Радувајте се што престануваат гадењето и мачнините,ама ич не ми фали тоа.Мене ми е трета бременост и не знам ни сама како си помина првото тромесечие. Се надевам на полесни второ и трето.
Почнав нешто да осеќам во 13та, но онака сигурно знаев дека е бебето дури во 18та. Со првата бременост почнав во 20та. Значи во секој случај би требало нешто порано да го препознаеш
Со дајнерс картичка има 5%. А со новово приватно осигурување може да има нешто. Сепак, мислам дека после одреден период на осигурување дека следува, а не одма. Ако е некој позапознаен, баш нека пише.
oo super, rano epten videle sega na nareden pregled se nadevam ke se vide i kaj mene ke sum skoro 17 nedela koga ke odam
Ме болат препони, и задников ме боли на внатрешната страна доле ко да сум возела точак 5саати без прекин а нииишто не сум правелаааа Едвај одам,едвај седам,едвај работам,едвај се вртам на спиење.Леле,зарем вака изгледа да си бремена 8ми месец? Ау, кај ми е цел јуни и цел јули мене.. Треба ко мече само да се тркалам по кревет дома,и ништо друго да не праам изгледа
tocno istoto custvo da sakav da go opisham nemozam podobro samo vaka sum jas skoro mesec dena kako shatka se dvizam od sto me bolat preponite drugo nisto ama preponive mi ide da gi icecam. Vo cetvrtok sum konecno na kontrola pa ke prasam Inaku @Chanell* prva ili vtora bremenost ti e
@karak Прва ми е, затоа секоја болка и секоја недела ми е ново доживување, ко теле сум и појма немам од ништо ама си изгурав еве Јас сум една недела вака, и почнав да пешачам навечер со надеж да ми се смират болките оти мислам дека од што не движам доволно сум вака.
Имаш друштво. Се пријавувам со истите симптоми. Јас се движам, па пак исто. Јас имам плус и жарење ко од желудникот нагоре. Исто, се чудам како ќе ги изгурам цел јуни и јули. 30+1 недела. Ајде, заедно сме посилни.
@Chanell* te prasuvam zatoa sto so prvoto sum gi nemala tie bolki ama Sega da i malku ponisko spored mene go nosam. A sveki iako ne mi e relevanten izvor vika opusteno mi bile muskulite sto nekako mi nemashe logika.
Епа штом сме сите со исти болки нема шанса на сите мускулите да ни се опуштени. Теоријата на свекрвите паѓа во вода. Наутро секое ковче ме боли, па ко тинејџерка на распуст почнав да си спијам до 11, и кога станам се буткам по дома ко пијана. За ништо сила немам...
За првото исто немав никакви болки во препони, ама сега со второво, ми почнаа уште 3-4-ти месец и сега престанаа, во 7-ми. Ама затоа кичмата
Масажа на грбчето обавезно. Јас еднаш неделно си одам ,олабавува за некој ден и после пак си чекаш масажа
Сакав да одам, ама немам кога Дома со дете, до пред некое време имав тешки мачнини и повраќање, па не ми беше до масажа. А сега кога ми е подобро, се вратив на работа. А каде одиш на масажа? Јас таму каде што одев на терапија пред бременост, не знам дали воопшто прават некои масажи на трудници.
Па не е многу различна од обичната масажа , само на страна и без стискање. Во енерџи студио 350 ден пола саат .