Штом ти закажала, оди кај неа. Јас мојава ја немам видено од февруари, кога ми ги земаше првите брисеви Решена сум да ги правам во ремедика, со еден преглед да завршам сѐ (читај со едно ширење нозе)
На денешнава контрола се по старо,ЦТГ добро, бебе активно, но не сум отворена, па ми закажаа термин за во петок со провокација, гладна и жедна. Тогаш ќе бидам точно 42 недела. Има ли некоја вакво искуство? Знам дека е индивидуално, но би ви била благодарна доколку споделите искуства, колку време после провокацијата сте се породиле, посебно оние со прво дете?
Јас примив една доза пред 3 нед во 27ма недела. Никакви симптоми немав после тоа, се си беше најнормално. И вчера и денес примив уште една доза (во 30та) и сега за сега никакви симптоми. Првиот пат сабајле примив, сега приквечер... не е битно кога, само битно е кога ќе ја примиш едната пр. денес во 8ч сабајле, и следниот ден обавезно во 8ч исто време да ја примиш.
Провокација ми ставија сабајлето во 10 се породив во 9 вечерта. Мн споро се отварав и без ич болки така до 6 прста, после ми го пукнаа водењакот и почнаа болките и после 2 саата се породив. Што значи 2 саата се на се траеше процесот. Со лесно
Pievte li tableti protiv glavobolka vo bremenosta? Vcera mnogu me bolese, ama ne znaev dali smeam, pa si trpev Izvinete za latinicava, nov mi e tel, uste nemam instalirano Mk.
Мене од вчера ме уби главата неможев ни да спијам кога станав сабајле исто беше па се напив парацетамол..
Парацетамол. Јас не трпам болка, затоа што кај мене може многу да се влоши и после со никаков аналгетик да не поминува. Секогаш кога имаш главоболка, прво измери притисок.
Ја фатив ларингит, не можам да зборам, имам температура 37, кашлам малку суво. 7ма недела сум и не знам што да правам до утре сабајле, кога и планирам да идам на лекар. Некој совет имате?
Истото и јас само температура не мерев а црвена како жар сум грло катастрофа главата од вчера ме боли не престанува дури и парацетамол не помага да идам на лекар ништо нема да ми дадат тоа се знае освен топол чај со лимон друго чаре нема за јадење од сабајле не сум јадена почнав пак да повраќам е тоа тие кога си бремена..
Од искуство топло ти препорачувам да си се миеш со Дермалибур купка, а после да си мачкаш Цителиум лосион, го има и како спреј. Француски препарати, мене ми се перфектни. Не знам од каде си, ама на titan.com.mk/apteki, можеш да си видиш во кои аптеки ги има.