1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.368
    Допаѓања:
    24.958
    Денес бев на втор преглед на ехо, докторот измери се на бебето и рече дека е во ред, утрогестанот ми рече да го прекинам, ми зеде брисеви, па бев и за крв и урина, се завршив. Си го видовме бебчето и мм беше внатре, си пливаше душиче мое мало, :inlove::inlove: многу ми олесна, сега можи ќе се опуштам малку. И го прашав за полот ми рече дека е рано 12 недела сум ама му личело на машко, мене ми е битно да е во ред, да се роди здраво право. Извинете за подолг пост.

На MACKICA1902, Bebulleee, Bella* и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @danichap Дали мора да се има Hebamme ? Дали ти имаше?

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.571
    Допаѓања:
    289.697
    Првиот пат имав. Вториот и третиот не. Не сакав и не чуствував потреба.
    Не мора.

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. VenusVenus

VenusVenus Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    281
    Девојки, ве молам за искуства со аритмија, 31+4 сум и од вчера имам тахикардија и страшна аритмија. Не можам да дишам, едвај земам воздух, срцево многу неправилно ми работи. Фала ви

5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Мешковци ми помина повраќањето па мислам може и некој вирус ме помина, сега сум посвежа денес правев крвна слика и мокрача резултати после 3, бев и на ехо 12 +4 по циклус, 11+5 по плод докторката кажа дека и се гледа како за женско зошто меѓу нозе ништо не гледала ама да не избрзаме за две три недели за сигурно, важно да е здраво и живо ама си се израдував многу сакам девојче, а и дечко згоден веќе си имам :D :inlove:, понеделник сум за скрининг па ми кажа ако се во ред мерките да не правам приска, за синко беа ок па ненаправив сега ќе видиме. Убав ден мешиња:hug:

На Bebulleee, *Milicka*, Lola89 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.547
    Допаѓања:
    185.604
    Оди кај општ матичен, ако има да ти направи ЕКГ, ако не, да ти даде упат за кардиолог. Притисок мериш?

7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И јас не правев приска по иницијатив на др што ме следи. Мерките беа супер, нухален набор 1,1 и има носна коска. Ама се чувствувам мн неодговорно кога ќе видам дека сите тука прават. Иако и јас пред да се сложам добро истражував на нет дека резултатите со приска добиени во ствари не кажуваат ништо. А и др ми кажа дека ако видиме нешто сумливо сега се правел некој тест со крв Англија што се пуштала, нз како се викаше и крајно аминоцинтеза, а приската залудно стрес и малтретирање. Ама мене сепак ми е мака што го испуштив тој тест, само Господ да не чува и тоа е.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Јас се смирив со повраќањето веќе два дена сега почнав со спиењето:D
    Среќа на работа не одам а колку ми се оди тоа страшна работа веќе 1 месец цркнав дома ама ајде ќе издржиме.
    Сега си правам паники леле зашто не повраќам да не нешто нее во ред;(
    Денеска на трасфузиологија завршив за 15 мин дури и зачудувачки ми беше.
    Само резлутатите многу се чекаат многу анализи ми напишала докторката.

Последна измена: 31 мај 2018
    На TeddyGrey, Vennera.aa и lackygirl им се допаѓа ова.
  9. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    @lackygirl и @Vennera.aa баш ми е мило за вас женски,и јас сум сега за две недели на тој преглед..иначе викаат дека се гледа полот уште од тогаш ама не е најсигурно нели.Ќе видиме што ќе кажат :) едвај чекам да отидам и јас да се опуштам некако :):l:

На Vennera.aa и lackygirl им се допаѓа ова.
  10. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Леле кути со тоа спиење мене страшно ми беше дури досадно..значи ни повраќав ни ми се гадеше ама за спиење срце ми плачеше кај и да идеме ја да замижам ке задремам :D:D дури чувај боже како болна да бев со тоа спиење и замор...ееее тек сега почна да ми се смирува од саботата па навака 10 недела и поарно ми е..Сега еве на работа сум ич не ми се седи :( среќа што не идеш на работа Моник ке си одмараш :mm:

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.190
    Допаѓања:
    40.558
    Јас изгледа нешто сум пропуштила :$. Многу ми е драго што читам вака убави вести.

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MACKICA1902

MACKICA1902 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    375
    мислам не барем јас не сум слушнала..ги примав до крај и кога се породив ми остана уште една инекција

13. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Кога веќе се реши да не го правиш не се оптеретувај, на крајот на краиштата тоа е само статистика која не ја исклучува можноста за даун, а за посериозни и посигурни методи ако нема индикација јас не би се нафатила да ги правам
    @Bella* ајде одма ќе дојде времето за преглед, само опуштено и со позитивна мисла, па може и тебе и пол ќе ти навести

На Milaаа991 и Bella* им се допаѓа ова.
  14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.471
    Допаѓања:
    5.436
    Vecer sum na pregled odvaj cekam ja nemam kuklata dva meseci videno kako malo bebe se raduvam a sinko vika ke mu kazeme na doktorot deka igra roken roll vo stomak :) samo se nadevam se da e vo red.

На mimiiiii, Vennera.aa, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @karak Зошто два месеци? :^)
    Јас на секои 3 недели сум на контрола , сега чекам уште 2 да поминат па да ја видам.
    Не ми дава слики од ехото докторката, а јас душа давам за да ја ѕирнам барем малку :D ептен немам претстава како ќе ми изгледа бебето, стално ни се крие со рачињата:sweat:

Другата недела сум за брисеви, да не е рано во 32ра да се прават?Да не е грешка докторкава?

16. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    @monik55 kako li sum propustila neznam eve sega Te citam Mila neka ti bide so lesno najlesno Da si Ja iznosis bremenosta majce.

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elii93

elii93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    119
    Здраво мамички 19та недела сум и денес правев крвна слика се друго ми е супер освен аст 35 ми е а алт 50. дали некој имал слично искуство? Иначе утре од сабајле ќе одам кај матичната да ги види резултатите ама ме интересира и ваше мислење.

18. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    ast,alt,holesterol i trigliceridi ne se merat vo bremnost zosto e nornalno da se pokaceni isto vazi i za sedimentacija

На elii93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И јас така знам, но мене во 13 недела холестерол ми беше 5,8 и др ми препиша сируп од артичока. Ама јас дали дека го знам овој факт ич не сум сериозна и на 2 дена 1 пијам од сирупот.:lol: Гледам да не јадам мрсно.

На elii93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.471
    Допаѓања:
    5.436
    doktorot mi vika dobra si nema potreba super izgledas ako nemas tegobi da se maltretirash. Ajde iskusen e i mu veruvam dobri dva meseci ne sum bila odvaj cekam Sega od 19 sum :)