Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    24.658
    Денес бев на втор преглед на ехо, докторот измери се на бебето и рече дека е во ред, утрогестанот ми рече да го прекинам, ми зеде брисеви, па бев и за крв и урина, се завршив. Си го видовме бебчето и мм беше внатре, си пливаше душиче мое мало, :inlove::inlove: многу ми олесна, сега можи ќе се опуштам малку. И го прашав за полот ми рече дека е рано 12 недела сум ама му личело на машко, мене ми е битно да е во ред, да се роди здраво право. Извинете за подолг пост.

На MACKICA1902, Bebulleee, Bella* и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @danichap Дали мора да се има Hebamme ? Дали ти имаше?

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Првиот пат имав. Вториот и третиот не. Не сакав и не чуствував потреба.
    Не мора.

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. VenusVenus

VenusVenus Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    281
    Девојки, ве молам за искуства со аритмија, 31+4 сум и од вчера имам тахикардија и страшна аритмија. Не можам да дишам, едвај земам воздух, срцево многу неправилно ми работи. Фала ви

5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Мешковци ми помина повраќањето па мислам може и некој вирус ме помина, сега сум посвежа денес правев крвна слика и мокрача резултати после 3, бев и на ехо 12 +4 по циклус, 11+5 по плод докторката кажа дека и се гледа како за женско зошто меѓу нозе ништо не гледала ама да не избрзаме за две три недели за сигурно, важно да е здраво и живо ама си се израдував многу сакам девојче, а и дечко згоден веќе си имам :D :inlove:, понеделник сум за скрининг па ми кажа ако се во ред мерките да не правам приска, за синко беа ок па ненаправив сега ќе видиме. Убав ден мешиња:hug:

На Bebulleee, *Milicka*, Lola89 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.699
    Оди кај општ матичен, ако има да ти направи ЕКГ, ако не, да ти даде упат за кардиолог. Притисок мериш?

7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И јас не правев приска по иницијатив на др што ме следи. Мерките беа супер, нухален набор 1,1 и има носна коска. Ама се чувствувам мн неодговорно кога ќе видам дека сите тука прават. Иако и јас пред да се сложам добро истражував на нет дека резултатите со приска добиени во ствари не кажуваат ништо. А и др ми кажа дека ако видиме нешто сумливо сега се правел некој тест со крв Англија што се пуштала, нз како се викаше и крајно аминоцинтеза, а приската залудно стрес и малтретирање. Ама мене сепак ми е мака што го испуштив тој тест, само Господ да не чува и тоа е.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Јас се смирив со повраќањето веќе два дена сега почнав со спиењето:D
    Среќа на работа не одам а колку ми се оди тоа страшна работа веќе 1 месец цркнав дома ама ајде ќе издржиме.
    Сега си правам паники леле зашто не повраќам да не нешто нее во ред;(
    Денеска на трасфузиологија завршив за 15 мин дури и зачудувачки ми беше.
    Само резлутатите многу се чекаат многу анализи ми напишала докторката.

Последна измена: 31 мај 2018
    На TeddyGrey, Vennera.aa и lackygirl им се допаѓа ова.
  9. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    @lackygirl и @Vennera.aa баш ми е мило за вас женски,и јас сум сега за две недели на тој преглед..иначе викаат дека се гледа полот уште од тогаш ама не е најсигурно нели.Ќе видиме што ќе кажат :) едвај чекам да отидам и јас да се опуштам некако :):l:

На Vennera.aa и lackygirl им се допаѓа ова.
  10. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Леле кути со тоа спиење мене страшно ми беше дури досадно..значи ни повраќав ни ми се гадеше ама за спиење срце ми плачеше кај и да идеме ја да замижам ке задремам :D:D дури чувај боже како болна да бев со тоа спиење и замор...ееее тек сега почна да ми се смирува од саботата па навака 10 недела и поарно ми е..Сега еве на работа сум ич не ми се седи :( среќа што не идеш на работа Моник ке си одмараш :mm:

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Јас изгледа нешто сум пропуштила :$. Многу ми е драго што читам вака убави вести.

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MACKICA1902

MACKICA1902 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    374
    мислам не барем јас не сум слушнала..ги примав до крај и кога се породив ми остана уште една инекција

13. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Кога веќе се реши да не го правиш не се оптеретувај, на крајот на краиштата тоа е само статистика која не ја исклучува можноста за даун, а за посериозни и посигурни методи ако нема индикација јас не би се нафатила да ги правам
    @Bella* ајде одма ќе дојде времето за преглед, само опуштено и со позитивна мисла, па може и тебе и пол ќе ти навести

На Milaаа991 и Bella* им се допаѓа ова.
  14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Vecer sum na pregled odvaj cekam ja nemam kuklata dva meseci videno kako malo bebe se raduvam a sinko vika ke mu kazeme na doktorot deka igra roken roll vo stomak :) samo se nadevam se da e vo red.

На mimiiiii, Vennera.aa, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @karak Зошто два месеци? :^)
    Јас на секои 3 недели сум на контрола , сега чекам уште 2 да поминат па да ја видам.
    Не ми дава слики од ехото докторката, а јас душа давам за да ја ѕирнам барем малку :D ептен немам претстава како ќе ми изгледа бебето, стално ни се крие со рачињата:sweat:

Другата недела сум за брисеви, да не е рано во 32ра да се прават?Да не е грешка докторкава?

16. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    @monik55 kako li sum propustila neznam eve sega Te citam Mila neka ti bide so lesno najlesno Da si Ja iznosis bremenosta majce.

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elii93

elii93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    119
    Здраво мамички 19та недела сум и денес правев крвна слика се друго ми е супер освен аст 35 ми е а алт 50. дали некој имал слично искуство? Иначе утре од сабајле ќе одам кај матичната да ги види резултатите ама ме интересира и ваше мислење.

18. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    ast,alt,holesterol i trigliceridi ne se merat vo bremnost zosto e nornalno da se pokaceni isto vazi i za sedimentacija

На elii93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И јас така знам, но мене во 13 недела холестерол ми беше 5,8 и др ми препиша сируп од артичока. Ама јас дали дека го знам овој факт ич не сум сериозна и на 2 дена 1 пијам од сирупот.:lol: Гледам да не јадам мрсно.

На elii93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    doktorot mi vika dobra si nema potreba super izgledas ako nemas tegobi da se maltretirash. Ajde iskusen e i mu veruvam dobri dva meseci ne sum bila odvaj cekam Sega od 19 sum :)