Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Денес бев на втор преглед на ехо, докторот измери се на бебето и рече дека е во ред, утрогестанот ми рече да го прекинам, ми зеде брисеви, па бев и за крв и урина, се завршив. Си го видовме бебчето и мм беше внатре, си пливаше душиче мое мало, :inlove::inlove: многу ми олесна, сега можи ќе се опуштам малку. И го прашав за полот ми рече дека е рано 12 недела сум ама му личело на машко, мене ми е битно да е во ред, да се роди здраво право. Извинете за подолг пост.

2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

@danichap Дали мора да се има Hebamme ? Дали ти имаше?

3. danichap

danichap Moderator Staff Member

Првиот пат имав. Вториот и третиот не. Не сакав и не чуствував потреба.
    Не мора.

Minnie 1 likes this.
  4. VenusVenus

VenusVenus Активен член

Девојки, ве молам за искуства со аритмија, 31+4 сум и од вчера имам тахикардија и страшна аритмија. Не можам да дишам, едвај земам воздух, срцево многу неправилно ми работи. Фала ви

5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Мешковци ми помина повраќањето па мислам може и некој вирус ме помина, сега сум посвежа денес правев крвна слика и мокрача резултати после 3, бев и на ехо 12 +4 по циклус, 11+5 по плод докторката кажа дека и се гледа како за женско зошто меѓу нозе ништо не гледала ама да не избрзаме за две три недели за сигурно, важно да е здраво и живо ама си се израдував многу сакам девојче, а и дечко згоден веќе си имам :D :inlove:, понеделник сум за скрининг па ми кажа ако се во ред мерките да не правам приска, за синко беа ок па ненаправив сега ќе видиме. Убав ден мешиња:hug:

Bebulleee, *Milicka*, Lola89 and 9 others like this.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Оди кај општ матичен, ако има да ти направи ЕКГ, ако не, да ти даде упат за кардиолог. Притисок мериш?

7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

И јас не правев приска по иницијатив на др што ме следи. Мерките беа супер, нухален набор 1,1 и има носна коска. Ама се чувствувам мн неодговорно кога ќе видам дека сите тука прават. Иако и јас пред да се сложам добро истражував на нет дека резултатите со приска добиени во ствари не кажуваат ништо. А и др ми кажа дека ако видиме нешто сумливо сега се правел некој тест со крв Англија што се пуштала, нз како се викаше и крајно аминоцинтеза, а приската залудно стрес и малтретирање. Ама мене сепак ми е мака што го испуштив тој тест, само Господ да не чува и тоа е.

Vennera.aa likes this.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Јас се смирив со повраќањето веќе два дена сега почнав со спиењето:D
    Среќа на работа не одам а колку ми се оди тоа страшна работа веќе 1 месец цркнав дома ама ајде ќе издржиме.
    Сега си правам паники леле зашто не повраќам да не нешто нее во ред;(
    Денеска на трасфузиологија завршив за 15 мин дури и зачудувачки ми беше.
    Само резлутатите многу се чекаат многу анализи ми напишала докторката.

Last edited: May 31, 2018
    TeddyGrey, Vennera.aa and lackygirl like this.
  9. Bella*

Bella* Популарен член

@lackygirl и @Vennera.aa баш ми е мило за вас женски,и јас сум сега за две недели на тој преглед..иначе викаат дека се гледа полот уште од тогаш ама не е најсигурно нели.Ќе видиме што ќе кажат :) едвај чекам да отидам и јас да се опуштам некако :):l:

Vennera.aa and lackygirl like this.
  10. Bella*

Bella* Популарен член

Леле кути со тоа спиење мене страшно ми беше дури досадно..значи ни повраќав ни ми се гадеше ама за спиење срце ми плачеше кај и да идеме ја да замижам ке задремам :D:D дури чувај боже како болна да бев со тоа спиење и замор...ееее тек сега почна да ми се смирува од саботата па навака 10 недела и поарно ми е..Сега еве на работа сум ич не ми се седи :( среќа што не идеш на работа Моник ке си одмараш :mm:

Vennera.aa likes this.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Јас изгледа нешто сум пропуштила :$. Многу ми е драго што читам вака убави вести.

monik55 likes this.
  12. MACKICA1902

MACKICA1902 Истакнат член

мислам не барем јас не сум слушнала..ги примав до крај и кога се породив ми остана уште една инекција

13. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Кога веќе се реши да не го правиш не се оптеретувај, на крајот на краиштата тоа е само статистика која не ја исклучува можноста за даун, а за посериозни и посигурни методи ако нема индикација јас не би се нафатила да ги правам
    @Bella* ајде одма ќе дојде времето за преглед, само опуштено и со позитивна мисла, па може и тебе и пол ќе ти навести

Milaаа991 and Bella* like this.
  14. karak

karak Популарен член

Vecer sum na pregled odvaj cekam ja nemam kuklata dva meseci videno kako malo bebe se raduvam a sinko vika ke mu kazeme na doktorot deka igra roken roll vo stomak :) samo se nadevam se da e vo red.

mimiiiii, Vennera.aa, Coco31 and 5 others like this.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

@karak Зошто два месеци? :^)
    Јас на секои 3 недели сум на контрола , сега чекам уште 2 да поминат па да ја видам.
    Не ми дава слики од ехото докторката, а јас душа давам за да ја ѕирнам барем малку :D ептен немам претстава како ќе ми изгледа бебето, стално ни се крие со рачињата:sweat:

Другата недела сум за брисеви, да не е рано во 32ра да се прават?Да не е грешка докторкава?

16. podravka

podravka Популарен член

@monik55 kako li sum propustila neznam eve sega Te citam Mila neka ti bide so lesno najlesno Da si Ja iznosis bremenosta majce.

monik55 likes this.
  17. elii93

elii93 Истакнат член

Здраво мамички 19та недела сум и денес правев крвна слика се друго ми е супер освен аст 35 ми е а алт 50. дали некој имал слично искуство? Иначе утре од сабајле ќе одам кај матичната да ги види резултатите ама ме интересира и ваше мислење.

18. lavica82

lavica82 Истакнат член

ast,alt,holesterol i trigliceridi ne se merat vo bremnost zosto e nornalno da se pokaceni isto vazi i za sedimentacija

elii93 likes this.
  19. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

И јас така знам, но мене во 13 недела холестерол ми беше 5,8 и др ми препиша сируп од артичока. Ама јас дали дека го знам овој факт ич не сум сериозна и на 2 дена 1 пијам од сирупот.:lol: Гледам да не јадам мрсно.

elii93 likes this.
  20. karak

karak Популарен член

doktorot mi vika dobra si nema potreba super izgledas ako nemas tegobi da se maltretirash. Ajde iskusen e i mu veruvam dobri dva meseci ne sum bila odvaj cekam Sega od 19 sum :)