Zdravo mamicki, jas sum 14ta nedela i sakam da ve prasam vo vrska so grcevi vo stomakot. Veke nekolku dena osekam vo desniot predel od stomakot i si velam normalno e, no eve sega me drzi veke 1h do toj stepen sto i nogata mi e vkocaneta. Dali nekoj imal iskustvo nekakvo, da mi pomogne ? Ima li mesto za panika ?
Super pominavme bebe super raste svrteno so glavceto nadole nisko ama ok placenta super protok super samo za razlika od prvoto malku bi trebalo da e pomalo sto ne se znae imame uste dva meseci
Jas bi ti preporacal da proveris da ne slepo crevo, da ispitas leukociti i ako e mozno so eho da proveris. zasto znam slucaj sto vo sedmi mesec go operirale so slepo crevo itno bese.So pomin neka e ama podobro proveri.
Притисокот ми е нормален, бев кај др ме стави на цтг за да го види срцето на бебето, и тоа е добро. Ако не се смират до утре ке одам на кардиолог. Многу се непријатни
И јас имав тахикардии, па ми се јавуваа и силни срцебиења, а пулсот беше добар и на крај испадна дека е од магнезиумот. Кога ја намалив дозата, се среди.
Добро утро мешлаци Несоница имав и јас и вчера многу мачнини а таман мислев се намалија. Мене ме смитува кисела вода со лимун само и тоа можам да пијам па се надевам нее штетно газирано. @Ano Фала ти од срце @podravka Фала ти и тебе мила бубни мала Софче од менеhug:
Каков антиперспирант користите? Вчера една колешка ми кажа дека матичниот и рекол само сода со лимон да става под пазувите додека е бремена и додека дои... Лето е, незнам како би поминала само со сода..
Ista sum i jas cela nokj so povrakjanjr nisto ne mozam da jadam i ako uspeam nesto da jadam nekoja plazma i gevrek posle kje go povratim obavezno. nitu mozam da spijam katastrofa sum i jas. i mnogu mi se vrti koga stanuvam mnogu se plasam da ne padnam. i posle se potim. Ne znam sega mislam uste poloso sum od prvata bremenoet ili jas sum postara ili ne znam sto e.
Јас користам кристален камен. Безбеден е во бременост. Препорачан е од БОРКА и за жени со недај боже што имале проблем.
Јас предходно користев дезодоранс рексона плав или дав ама сега неможам да го поднесам мирисот на ниту еден па си купив гел лејди спид стик. Претеруваат со овие муабети жениве, а разберат дека су бремена и одма совети, а знам дека кога истите беа бремени ни третина од правилата шо ги зборат не ги почитуваа.
И јас си користев обичен Дав дезодоранс, а истиот тој сега го земав во стик за да не биде преинтензивна миризбата додека дојам.
Јас и после сите страдања многу многу не се чувам во стаклено ѕвоно. Јадам тоа што ми се јаде и се пазам колку можам ама јас сум хиперактивна личност и неможам да седам во место. 3 недели лежев и после малце почнав да одам до продавница па и на вечера отидовме и на сладолед. Едвај чекам да ми кажат дека може да одам на работа мислам дека ќе трчам до таму. Бидејки неможам да седам и да мирувам таква сум живец,решив да учам да плетам само треба да одам да купам вуница и игли. Па ако се усовршам ќе плетам и за други топлинчиња и капчиња
Уживај и не оптеретувај глава со мисли се што ти сака душа прави си не треба да ти преставува терет. Сладолед кафе со другарки и да си се дотеруваш Прва пријавена за топлинчиња за Ева