Женички абе дали некој знае што е разликата плацентата да е на преден или на заден ѕид и која позиција е најдобра нс кој ѕид? Не разбирам
Нема врска, каде е. Текот на бременоста не зависи од тоа напред/назад. Нкогаш може малку покасно да се осети мрдањето на бебчето ако е плацентата на преден бидејќи ќе му дојде како перниче, па тоа си претка ама не го чуствува мајката. Ама не е правило ни тоа. Така да нема лоша или добаа позиција.
Сега кога бев на контрола док ми рече дека на преден ѕид е бебето, ама рече е се во ред и не го прашав што значи тоа. Се додека кажува убави работи не му ја мислам толку. Некогаш е поубаво помалку да знаеш.
Ништо не значи. Може да е на преден може на заден. Исто како што некои луѓе пишуваат со десна а некои со лева рака
I jas bev vcera na kontrola i za prv pat go slusav srceto na moeto bebe, sega sum malku pospokojna znam deka postoji. A povrakjam sekoj den mislam poloso sum, i doktorot mi rece nema lek za toa da prestane samo gledaj da ne dehidriras pij povekje voda.
Zdravo devojki . Imam edno prasanje za tie so primaaat kleksani cela bremenost..Kako se snaaogate.sea za mislenje od transfuziolog za da mozat da vi refundiraat pari od fond..Mene me vratija nekolku pati od transfuzija so izgovor deka nemaat pravo da pisuvaat mislenje za primanje kleksani deka toa maticnite ke go pravat sega. Jas podnesov dokumenti za refundiranje na sredstva so mislenje od maticen ama me odbija na resenieto pisuva mora da bide od transfuziolog...Pa dajte neekoj sovet kako pravite vie. .I dali znae nekoj dali vo voena bolnica pisuvaat kleksani...Izvinete na dolgiov post se nadevam ke ima nekoj da mi pomogne.
Јас сега бев во понеделникот на трансфузиологија и добив извештај од др.Јани.. Инаку секој месец одам веќе 4 месеци и не сум имала проблем ни со рефундирање.. незнам како не даваат веќе мислење не разбирам за што пишувате погоре има нешто ново??
Тансдузиолог несмее да препише клексани по барање на гинеколог,односно ако нема индикации (ддимери и времиња). Од гинеколог извештај прифаќаат во фонд само од специјалист гинеколог од државна болница,не од матичен гинеколог и приватен.
Здраво, јас исто во 14 недела имав болки и грчеви во долниот дел, особено кога седнував и станував.Како влегов во 15 недела болките исчезнаа, а бебето беше се Ок. Не се секирај, кај секој различно се манифестираат симптомите
Fala vi devojki na odgoborite ke go pobaram Jani vo ponedelnik ..A slucajno da ne znaete koja smena e vo ponedelnik.
Јас примам клексани и цело време на контрола одам во воена, мислење ми дава трансфузиолог, гинеколог од државна и матичен. Матичната ми кажа за рефундација кога ќе ми се прекине терапијата тогаш да сум поднела документи.
Уреаплазма во 14та недела. Каква опасност има за бебето? Денес добив резз од брисеви и ја имам. До понеделник ќе скренам додека отидам кај докторот. Гуглам по нетов и се повеќе се распаметувам.
Ne se raspametuvaj te molam se se leci vo21 vek jas na poragaj ja imav i prirodno me poragaa pabzdravo pravo dete. A sega vo ovaa bremenost imav klamidija kojznae od kade pa so sumamed I se ostanato se izleci taka da pravo na ginekolog vo ponedelnik terapija pa pole eden mesec kontrola ne se sekiraj voopshto
Jас имав. Не се грижи бебе ќе биде добро ќе примаш терапија и ти и мт и ќе помине. Уживај и гали меше
Добро жени само мене ли докторкава ми дава апчиња само јас да пијам а мм не???Прва бременост ја имав сега пак.Морам нешто да превземам.Инаку уреаплазмата си ја имам.