Девојки, кажувајте совет. 30+5, од сабајле ме стега стомак, ми се стврднува+како да ми се оди во тоалет (а околу 2-3дена не сум била)..на едно пола саат, саат го имам ова. Дали е за паника, дали да одам до болница? Ова прв пат ми се случува
Стведнување и како гасови како да ме тера у тоалет. А ми е страв да одам да се напнам, лежам веќе 3, 4 нед у кревет само за у вц станувам и не сакам да се дрнкам до болница..јас одувек имав мака со тврда столица, и еве 2 3 дена пак не сум била.. половина општо ме бпли од лежењево, др ништо..
тогаш нее страшно сигурно прават револуција цревата и ке те стегне стомак за у вц одмарај тогаш коа ке отидеш у вц ке се смире Изтуширај се со млака вода и види за алергија ако смееш неѓто да се напиеш ако не синопен маст намачкај
А да му кажеш на докторот за запекот може чепчиња ќе ти даде 2,3 дена не се малку а и не треба да напнуваш.
Купував после 7 ми месец и тоа покрупните работи како креветче количка а за облека 8 месец и тоа нешто ситно од мерак затоа што од внука ми која е разлика со керќа ми 9 месеци имав буквално се од облека. А за снајдување ке се снајдеш само да бидеш храбра и упорна и полна со трпение затоа што првите месеци се најтешки како физички така и психички.
Јас имам свое мислење за купувањето и малце чудно. За искачање од болница и ситни работи ќе купам кога ќе го закажаме царскиот а големите работи тато и тета ќе ги купат во тие 4 дена и се друго што треба. Ќе се испере исуши во машина и ќе биде се спремно. До тогаш ништо не купувам само нека се роди здраво и право.
Јас после 6-7ми почнав да купувам повеќе, а пред тоа од кеиф си порачував ситни работи од Алиекспрес Инаку ке видиш, инстинкт е тоа и убаво ке се снајдеш. Имам другарка со девојче 3год и две бебиња од 8м, значи се родија кога девојчето беше 2 и 5м, па супер се снаоѓа и тоа сама.. и тоа боље од мене, иако јас сум со едно поголемо 3год и бебе 7м. Оди дури и на зумба, нонстоп ги шета.. аман викам жено од кај ти се силите Додека се мали ептен ке се прилагодуваш на нив, а после полека и ред ке си ставиш. Со лесно само сега Инаку полесно е со летниве бебиња, облека не ти ни треба нешто премногу за старт, а после растат како квасец и секако секој месец ке докупуваш.. бидејки ке се родат во најтоплото (така?), верувај по едно боди ке си седат само
Исто и јас.. и потполно те разбирам зошто така мислеш ете јас 32 ја терам ама ништо не сум купила и дури кога ќе влезам во 9ти тогаш...веќе ме прашуваат за креветче јас ај порачајте ама до јули несакам ништо а знам дека дур трепнеш мине време ама само да сме живи и здрави се ќе се среди
И јас планирам да купам само поситни работи. Количка, креветче планирам откако ќе се роди. Ама има време до Декември
Bidejki od prvoto imam dosta raboti od pokrupnite nema da kupuvame nisto. Nekade posle 38 ke montirame moze da se ispere kolickata a za od bolnica zdravje posle 36 ke bidam doma pa se poleka ke sreduvam treba i da vadam bodi i del od garderobata sto ke mi odgovara za zensko.
Само што доаѓам од на преглед се стопивме со мм пола саат си го гледавме бебе, душа мала човече си преткаше ни сврти грб па со лицето кон мас, па мавташе со рачиња со ноџиња, најважно од се супер си напредува 13+1по циклус 13та недела по сите параметри а NT=1,7 остана на тоа докторот дека нема потреба од приска со оглед на мерките од скринингот, исто кажа дека е најверојатно девојче ама дека е рано да не избрзаме со пол.
Дали секој ден го осеќате бебчето вие што сте 20+ или не? Јас минатата недела го осетив и викендов имав некои стресни ситуации и ете не го осеќам па ме фаќа паника
Да бидејки знам кога ќе купувам. Мене не мие сефте да сум бремена и да купувам јас сум изгорена затоа имам такво мислење.
па баш затоа мила,не се оптоварувај со тоа да гледаме се да е во ред...гледаш членките после 7ми месец тек гледаат кога ќе се купува ти уште сега ги спреми тато и тета хехехе...срцка бе само се да е во ред ! И сакав да те прашам сама одлучи за царски ? дека пиша ќе закажувате