Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Имаш ти време да си наместиш елка, јас околу 10ти веќе ја имам накитено, лани на 1ви ја китевме :D. Дома сум по препорака на доктор мирување колку можам повеќе, уште месец ќе терам со дабростон. Ама колку и да немам време јас секогаш успевам да си најдам за да се замарам со глупости. Посебно пред спиење ако ми забега паметот ме разденува:x(facepalm) а плачки рикачки ми се дел од секојдневие:lol:

На Meckicja, Bella* и baby 5 им се допаѓа ова.
  2. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Јас сум дома од декември и се си наоѓам причина за нервоза му се лутам на мм што работи а јас несмеам хахаха јас обично плачам на риткање на синко му се радувам :) а и почнав сеа на песни и филмови да си заплачам хаха ајјј луди труднички хормони...

На Bebulleee, Meckicja, mimiiiii и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Да ни го чува господ паметот ете толку :D

На Bebulleee, kostarika, baby 5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Абе јас ви се чудам како уште од сега мислите за нова годана. Јас треба да се породам здравје Боже на 20 ноември и ми се чини уште како цела вечност да има до тогаш, па ни за порајѓај му ја мислам, ни за спремање не па за елки. Можи дека знам оти ќе имам.:D Само нека е се во ред без др се се може. Туку да ве прашам кога почнавте да ставате на килажа. Јас сум 17 недела скоро и немам ни грам ставено се на 55 и 600 седам. А воопшто не повраќав и немав некои мачнини, а сега си имам и апетит и се си јадам. Се мислам нешш да не не е во ред. Другарките ме плашат дека тие вејќе се поправале од 4 мес иако претходно ослабеле од повраќање.

На Vennera.aa, Bella* и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Ич да не се плашиш ете јас сум 8ми месец а едвај 7кг се поправив и јас почнав после 4ти да качувам и јас не сум повраќала ама ете организам во мене едно меше само...дури се плашев дали расте ко што треба дека јас ептен ситна ама се е во ред така да опушти се :*

На Bebulleee, *Milicka*, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765

Да не се споредуваш со други жени, тоа имам да ти кажам. Секоја си е приказна за себе,различни сме.
    Не памтам точно, ама околу 18-20почнав да ставам минимално на килажа, по кило-две.

Сеа сум 8ми више и сум +7, почнав да намалувам ама не мислам дека не е во ред, туку дека си е нормално пошто апетитот не е секојдневно ист, па во зависност од храната и вагата различно ќе си покажува.

На mimiiiii, tambelina, mamaJana и 3 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Зошто да не е во ред, сите сме различни, некој повеќе некој помалку. ЈАс цела бременост 3кг качив па живо здраво бебе.

Без страв и без споредби. Не сме сите исти, ниту секоја бременост не е иста.

На Mimmi39, Bebulleee, tambelina и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jastri I pol kila kaciv za tri meseci ama oti lezev cekav da se krene postelkata nisko bese denes bevme na eho I postelkata bese ok I bebeto e cetiri dena ponapred prema menstruacijata sum 12 ned I sest dena a prema ehoto 13 Ned I cetiri dena mi zemaa I krv za priska I merkite sto se od ehoto nuhalniot nabor e 1,7 milimetri I imase I nosna koska bebceto

На Coco31, Ѕвездички, mariz и 8 други им се допаѓа ова.
  9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Денес 32+0:party: место да се опуштам јас сум под грч. Во неделата од свадба во друг град со фустан и фризура ма со све отидов на цтг во Ремедика оти ми се чинеше дека слабо ја осеќам.:$
    Инаку да не се подречам не сум плачка ниту раздразлива само исплашена изгледа ми удира во глава дека ќе имаме бебе.:rofl:
    Освен што сум голема како кит ново е дека имам и масна кожа(facepalm) секое сабајле лицето ми свети како лампион, а цел живот имам сува кожа.:?:

За беба имам скоро се уште козметика, која колекција ја препорачувате за првите денови?

На Mimmi39, Bebulleee, TeddyGrey и 6 други им се допаѓа ова.
  10. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Денес бев на прв скрининг, бебушот е одличен. Мерките за приската се нормални ама сепак утре ќе одам на клиника за да ми земат крв.
    Се прерадував кога го видов, мало човече :inlove:

Последна измена од модератор: 5 јуни 2018
    На Mimmi39, Coco31, Bebulleee и 6 други им се допаѓа ова.
  11. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Ќе помине, и јас имам такви периоди па после си се чудам на паметот .

И јас сум 32+1 денес . :) само до две :l::l: бекутанче земав јас , колку што знам нема некој да се пожалил на алергии од таа козметика . Иначе и јас се си купив дури и пеленки .

Последна измена од модератор: 5 јуни 2018
    На lavica82, mimiiiii и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @kostarika Јас па мислам најмногу се жалат од бекутан поради алергии ? Барем околу мене пријателки и братучетки што имаат дечиња, ниедна не е задоволна. Ни од козметиката ни од пелените нивни.
    Јас Хип ќе си земам, ми се свиѓа нивната козметика, и составот им е океј и баш бебешки мириса :D

Мими, welcome to the club за мрсна кожа. Ко лампион сум, не се трпам дури гадно ми е што е толку мрсна а цел живот сум и јас со сува,пресува кожа барем на лицето.
    Нит камена пудра помага,нит ништо, ко зејтинче да си истурам :D

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Јас работев промоции за алколоид едно време и од пелените ( старите ) се жалеа ама буквално сите, ама од козметиката ,не. Али сите сме различни.
    Иначе цела сум бубулици кај хормони ,кај шлапам мрснотии против стрии :D ама и тоа ќе помине уште малку и ќеси се вратиме на старо. Па кога ќе опнам некој минич и штикли до трети спрат високи ... 8)

На Chanell* и mimiiiii им се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Јас за синко почнав со бекутан козметика ама имаше сува кожа па земав еуцерин, ќе пробаш може ќе им одговара ако не ќе смениш

15. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Па така секое бебенце си е различно. Ако не одговара козметиката е најмал проблем

На mimiiiii и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас не би бекутан на бебе. Читни во темата детска козметика во категорија бебе.

На kostarika и mimiiiii им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.703
    И јас не би бекутан. Хипп и алверде планирам сега за второво, за основна нега.

На kostarika и mimiiiii им се допаѓа ова.
  18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Jas i so vtorovo zdravje bekutan za prvoto mi se pogodi napocetok samo eucerin sapunce taka mi kaza pedijatarot i jekoderm potoa eve i 5 godini Ima maliot sapunce bekutan, sampon i mleko za telo i kremata so portokalovo kapace :) peleni ne ne mi ni bile vo plan can bebe si koristev

На kostarika му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Прималба гел и крем. Незаменливи!

20. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Здраво на сите имам едно прашање железото ми е намалено ми препишаа таблети да пием може да ми кажете како е најдобро да ги пием наутро попладне или навечер инаку сум 19 недела освен овие таблети исто пием и фемибион и магнезиум вчера бев на доктор и заборавив да прашам како е најдобро да се пие се извинувам за долгиот пост