Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Имаш ти време да си наместиш елка, јас околу 10ти веќе ја имам накитено, лани на 1ви ја китевме :D. Дома сум по препорака на доктор мирување колку можам повеќе, уште месец ќе терам со дабростон. Ама колку и да немам време јас секогаш успевам да си најдам за да се замарам со глупости. Посебно пред спиење ако ми забега паметот ме разденува:x(facepalm) а плачки рикачки ми се дел од секојдневие:lol:

Meckicja, Bella* and baby 5 like this.
  2. baby 5

baby 5 Популарен член

Јас сум дома од декември и се си наоѓам причина за нервоза му се лутам на мм што работи а јас несмеам хахаха јас обично плачам на риткање на синко му се радувам :) а и почнав сеа на песни и филмови да си заплачам хаха ајјј луди труднички хормони...

Bebulleee, Meckicja, mimiiiii and 2 others like this.
  3. Vennera.aa

Да ни го чува господ паметот ете толку :D

4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Абе јас ви се чудам како уште од сега мислите за нова годана. Јас треба да се породам здравје Боже на 20 ноември и ми се чини уште како цела вечност да има до тогаш, па ни за порајѓај му ја мислам, ни за спремање не па за елки. Можи дека знам оти ќе имам.:D Само нека е се во ред без др се се може. Туку да ве прашам кога почнавте да ставате на килажа. Јас сум 17 недела скоро и немам ни грам ставено се на 55 и 600 седам. А воопшто не повраќав и немав некои мачнини, а сега си имам и апетит и се си јадам. Се мислам нешш да не не е во ред. Другарките ме плашат дека тие вејќе се поправале од 4 мес иако претходно ослабеле од повраќање.

Vennera.aa, Bella* and kukla21 like this.
  5. baby 5

baby 5 Популарен член

Ич да не се плашиш ете јас сум 8ми месец а едвај 7кг се поправив и јас почнав после 4ти да качувам и јас не сум повраќала ама ете организам во мене едно меше само...дури се плашев дали расте ко што треба дека јас ептен ситна ама се е во ред така да опушти се :*

6. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Да не се споредуваш со други жени, тоа имам да ти кажам. Секоја си е приказна за себе,различни сме.
    Не памтам точно, ама околу 18-20почнав да ставам минимално на килажа, по кило-две.

Сеа сум 8ми више и сум +7, почнав да намалувам ама не мислам дека не е во ред, туку дека си е нормално пошто апетитот не е секојдневно ист, па во зависност од храната и вагата различно ќе си покажува.

mimiiiii, tambelina, mamaJana and 3 others like this.
  7. danichap

danichap Moderator Staff Member

Зошто да не е во ред, сите сме различни, некој повеќе некој помалку. ЈАс цела бременост 3кг качив па живо здраво бебе.

Без страв и без споредби. Не сме сите исти, ниту секоја бременост не е иста.

Mimmi39, Bebulleee, tambelina and 8 others like this.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Jastri I pol kila kaciv za tri meseci ama oti lezev cekav da se krene postelkata nisko bese denes bevme na eho I postelkata bese ok I bebeto e cetiri dena ponapred prema menstruacijata sum 12 ned I sest dena a prema ehoto 13 Ned I cetiri dena mi zemaa I krv za priska I merkite sto se od ehoto nuhalniot nabor e 1,7 milimetri I imase I nosna koska bebceto

9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Денес 32+0:party: место да се опуштам јас сум под грч. Во неделата од свадба во друг град со фустан и фризура ма со све отидов на цтг во Ремедика оти ми се чинеше дека слабо ја осеќам.:$
    Инаку да не се подречам не сум плачка ниту раздразлива само исплашена изгледа ми удира во глава дека ќе имаме бебе.:rofl:
    Освен што сум голема како кит ново е дека имам и масна кожа(facepalm) секое сабајле лицето ми свети како лампион, а цел живот имам сува кожа.:?:

За беба имам скоро се уште козметика, која колекција ја препорачувате за првите денови?

Mimmi39, Bebulleee, TeddyGrey and 6 others like this.
  10. mamaJana

mamaJana Популарен член

Денес бев на прв скрининг, бебушот е одличен. Мерките за приската се нормални ама сепак утре ќе одам на клиника за да ми земат крв.
    Се прерадував кога го видов, мало човече :inlove:

Last edited by a moderator: Jun 5, 2018
    Mimmi39, Coco31, Bebulleee and 6 others like this.
  11. kostarika

kostarika Популарен член

Ќе помине, и јас имам такви периоди па после си се чудам на паметот .

И јас сум 32+1 денес . :) само до две :l::l: бекутанче земав јас , колку што знам нема некој да се пожалил на алергии од таа козметика . Иначе и јас се си купив дури и пеленки .

Last edited by a moderator: Jun 5, 2018
    lavica82, mimiiiii and Vennera.aa like this.
  12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

@kostarika Јас па мислам најмногу се жалат од бекутан поради алергии ? Барем околу мене пријателки и братучетки што имаат дечиња, ниедна не е задоволна. Ни од козметиката ни од пелените нивни.
    Јас Хип ќе си земам, ми се свиѓа нивната козметика, и составот им е океј и баш бебешки мириса :D

Мими, welcome to the club за мрсна кожа. Ко лампион сум, не се трпам дури гадно ми е што е толку мрсна а цел живот сум и јас со сува,пресува кожа барем на лицето.
    Нит камена пудра помага,нит ништо, ко зејтинче да си истурам :D

mimiiiii likes this.
  13. kostarika

kostarika Популарен член

Јас работев промоции за алколоид едно време и од пелените ( старите ) се жалеа ама буквално сите, ама од козметиката ,не. Али сите сме различни.
    Иначе цела сум бубулици кај хормони ,кај шлапам мрснотии против стрии :D ама и тоа ќе помине уште малку и ќеси се вратиме на старо. Па кога ќе опнам некој минич и штикли до трети спрат високи ... 8)

Chanell* and mimiiiii like this.
  14. Vennera.aa

Јас за синко почнав со бекутан козметика ама имаше сува кожа па земав еуцерин, ќе пробаш може ќе им одговара ако не ќе смениш

mimiiiii likes this.
  15. kostarika

kostarika Популарен член

Па така секое бебенце си е различно. Ако не одговара козметиката е најмал проблем

mimiiiii and Vennera.aa like this.
  16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас не би бекутан на бебе. Читни во темата детска козметика во категорија бебе.

kostarika and mimiiiii like this.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

И јас не би бекутан. Хипп и алверде планирам сега за второво, за основна нега.

kostarika and mimiiiii like this.
  18. karak

karak Популарен член

Jas i so vtorovo zdravje bekutan za prvoto mi se pogodi napocetok samo eucerin sapunce taka mi kaza pedijatarot i jekoderm potoa eve i 5 godini Ima maliot sapunce bekutan, sampon i mleko za telo i kremata so portokalovo kapace :) peleni ne ne mi ni bile vo plan can bebe si koristev

kostarika likes this.
  19. Saba08

Saba08 Популарен член

Прималба гел и крем. Незаменливи!

mimiiiii likes this.
  20. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Здраво на сите имам едно прашање железото ми е намалено ми препишаа таблети да пием може да ми кажете како е најдобро да ги пием наутро попладне или навечер инаку сум 19 недела освен овие таблети исто пием и фемибион и магнезиум вчера бев на доктор и заборавив да прашам како е најдобро да се пие се извинувам за долгиот пост