Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    gluvarche истото и на мене ми се слуЧувасе на поЧетокот,кога ја прасав докторката ми реЧе дека во првото тромесеЧје вакви промени се нормални и дека кога ке влезам во второто ке се стабилизира,бидејки усте твојот организам не е навикнат,а трпи големи хормонални промени,пробај да си го измерис и притисокот мојот ми бесе малку нисок на поЧетокот па пиев многу повеке теЧности и одмарав и тоа ми помагасе,а после 13 недела се ми помина наеднас :) затоа немој да се секирас не е нисто страсно ;)

На gluvarche му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Добро утро :) Јас уште во потрага по врски за епидурална во ГАК. Кога ќе помислам сега, можеби се шминка овие приватњациве, ама барем мирот си го купуваш. Ова државнава само стрес ми прави. Министерот треба малку да се запраша како може во земјава да дозволува родилки вака да се чувствуваат (па меѓу другото раѓај и трето дете) :D

3. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Добро утро и од мене ние ротираме од сабајле :D , после сме на контрола па да ни кажат колку сме пораснале :) . Поздрав од мене

4. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Добро утро девојки и од мене (иако за мене е веќе добар ден :lol: )
    Како сте ми,како се чувствувате?Цело лето не мачевме со горештините па сега малку да уживаме во свежото време :wasntme:

Имам прашање,веќе 2-3 дена како осеќам болка во долниот дел од стомакот,мислам дека не се јајниците(болките се од десната страна,малку повисоко од јајниците),остра болка но за 2-3 скунди поминува и се случува најмногу 2 пати во денот :^) Што ли може да биде тоа???
    И уште нешто,чувствувам како да ми хрчи стомакот (така можам да го опишам тоа) ,како некој меури да пукаат внатре,чудно нешто,но тоа се случува само од левата страна на стомакот...?И тоа што би можело да биде?Се некој нови промени... :?:

5. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    dobro utro i od mene za tie bolki vo stomakot sto gi imas gi imam i Jas Ali ponekogas i trat isto 2-3 sekundi a nie dvete sme tuka nekade so nedelite samo den dva ne delat i Jas sakam da znam od sto bi bilo dali i drugite gi imale a i da si kazam odvaj cekam vtornik da dojdi sakam da go doznam polot dali e masko ili zensko :inlove:

6. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Za bolkite ne se sekiraj toa e od sto se siris sega...a toa baloncinjata mila moja tie bebceto koe so najgolema verojatnost pretka :) Znaci pocnuvas da go osekas po malku bebceto :) interesni se tie prvi momenti koga nesto ti se slucuva a neznaes sto e....Kako i da e za nekoja nedela ke pocnes da gi osekas epten dvizenjata...ti posakuvam se najdobro

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Се надевам дека болките ќе се намалат,инаку заборавив да кажам дека пијам магнезиум...
    А за бебушко да го осекам,но ова навистина ми е чудно,некое хрчење,меури :?:
    Бебушка мала :inlove: можеби толку му е силата сега за сега па така осеќам :lol:

8. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    За болките тоа е од бебушко полека се качува нагоре , јас ги имав истите маки и го прашав докторот и тој ми го потврди тоа. А за меурчињата радувај се наскоро ке станат посилни и после ке ти ротира некој во стомачето, како клоцко мој:D

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    148.718
    ооооффф имало и дриги со мојава мака.спијам во просек по 3 часа,останатиот дел од нкта го минувам седната по каучи и на релација спална -вц.ми тежи долниот дел од стомакот и повеке од 10 мин.не можам да стојам или пешачам.какво наведнуванје?!после во стомакот имам револуција.и многу мрда бре! ме уби,си мислам низ кожата ке ми излезе.ама ке потрпам нека си поседи усте некој ден внатре оти уште 2 дена одам на работа па барем наредната недела да соберам некој атом сила.оти после одмор е мислена именка поготово за мамите со две дечинја.ај и тоа ке помине.по 2-3 години ке ни биде полесно :lol:

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Најпрво доброутро на сите :sun:

anicka1anicka фала на советот, гледаш на тоа не ни помислив.

За трето дете гратис анестезија ќе дадат :lol:

Инаку бебушот изминативе три дена, а гледам утакмица кошарка тоа лумпува. Мислиш тој влетува со двочекор :lol:
    Очигледно од возбуда го будам :$

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. laddy

laddy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Бев на преглед и не е водењакот. Туку сум имала рече докторката зголемено -бело прање- и ми даде канестен. Инаку секретот има некоја светло кафеава боја што исто ме загрижува :( Исто ме гледаше и рече дека сум била еден прст отворена, ми кажа опција со провокација, ама пак рече да чекаме уште. А пред тоа кажа дека постелката веќе ми е зрела. Денес влегувам во 39 недела и да ви кажам милион мисли ми се мотаат низ глава. Што мислите вие, што да правам?

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    laddy ти рече ли за колку дена да дојдеш на контрола, или каде и да се пораѓаш претпоставувам барем еднаш неделно одиш на ЦТГ

13. laddy

laddy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    ЦТГ не ми правеше, незнам зошто, а рече да одам во понеделник. Досега ЦТГ ми направија само еднаш и тоа кај матичната, а не во болница. Да си отидам јас кај матичната поручек на ЦТГ?

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    срцковци денеска си бевме на контрола и дефинитивно ни кажаа дека бебчето е чупенце јухуууууу :)

На ddevojce, butterfly.mk, Jagoda123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^честитооо :) тоа и си сакаше

laddy ти не се малтретирај туку ако можеш чуј се со матичната па види што ќе ти рече, но штом имаш понеделник закажано најверојатно тој проценил што и како е.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Честито со лесно да си ја носиш :) , имај убава и лесна бременост

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    изгледа и мојто е девојценце ,,,,,ма какво сака нека је нек ми се роди здраво и зиво и весело срцус на мамицка :inlove: :inlove: :inlove:

На ddevojce, Serafima, dejana2 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^така е, само нека е живо и здраво. Па кога ќе бидеш сигурна ќе те обоиме во списокот :)

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    еве не и нас :)
    денес си го видов бебушот Mој :D рачиња,ноџиња, и се си имаше тоа Nајубаво мое :)
    хахаха само како беше немирно тоа :D а бе не седеше мирно само преташ де лево де десно па нанози стоешE :D ми вика докторката ако биде вака и после блазе тебе :) најубаво тоа на мама.
    добро беше се кај него :) благодарение на господ!.
    кај мене шекерот е доста висок и најдена е една инфелција која може да се спречи,се надевам добро ке биде се.

имајте убав ден.

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. laddy

laddy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Да ви кажам едвај чекам да дојде денот....Многу се оптеретувам со се. А и не ми е јасно како може пред крајот кога постелката е зрела да не ми прават ЦТГ? Нели ЦТГ се прави барем еднаш во 10 дена?