Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ние го имаме корин де фарм. Еве 5месеци го користиме, презадоволна сум и прекрасно мириса :)

На kostarika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Абе мрда активнп си е се. Ама лошо е поставено некако хоризонтално а има уште прпстор во матката. Др вика требало со глата надолу за да му е комотно. Нз јас се исолашив премн. 16 + 2 по циклус сум, ама по мерење бевме плус секогаш. Денеска на секое различни мерки од 15 +5 па се до 17 недела.

Не се гледа бебе од постелката убаво. Нема врска иначе.

Последна измена од модератор: 8 јуни 2018
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Добар избор на доктор, да одиш.. Не се плаши ќе се превземи нешто, а за постелката нема врска. И мене ми беше на преден ѕид.. Лошо е ако е долу а нема врска напред/назад.. :* со лесно ќе те чекаме да пишиш

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Не дека има врска постилката. Ама не се гледало бебе убаво, за убаво да се измери. Се постилка излагаше. Мене за плодовата вода ми е. Каде отиде. Можни лие од што јас цел ден бев растрчана навака натака, а жешко препотена јас жедна?

5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Не верувам дека е до тоа, суви смокви сум слушнала дека е убаво за плодова вода.

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Мила ај смирисе и утре види што ќе ти кажат во Плодност.
    Може и да се сие нормално.

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ни јас не мислам дека е од тоа. Сепак и добро е уште едно мислење.. Ќе те чекаме да пишиш

8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Абе си барам утеха иако и јас знам дека нема логика. Сега на секој 2 минути се проверувам да не ми течи нешто. Ќе полудам до утре.

9. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Немој,пробај да се смириш!Смирена мама,мирно бебе, не се вознемирувај осеќа и тоа.
    На другарка исто пред да се породи и рекоа многу намалена плодова вода, ризична бременост бла бла, коа отиде на второ мислење во Плодност докторот буквално падна од смеа, со прашање “какви ли колеги јас имам”, водата и беше баш на нормално ниво излезе дека доторката од ракав си вади.
    Напиј се едно чајче и мозокот на пасење, почекај да видиш што ќе ти кажат утре и не мисли на лоши работи.

На Bella* и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Go zemav deneska rez od priskata I fala bogu ureden e zasega se e ok mojot gin za postelkata ima pisano oti e na zaden zid I prema ehoto uredno e se samo nemozevme polot da go videme na bebeto vo 12 ned I 6 dena bebeto si se stegase so nozickite a I ne mi e tolku bitno posle 13 god borba so neplodnost samo neka se rodi zivo I zdravo

На Coco31, Ljubica87, Smetalink и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас нз како ќе издржам денес до 3 и 40 за на контрола. Па и мм вонредно треба да остани до покасно и треба сама да одам. Ако ми кажат нешш лошо и таму нз како ќе се вратам. Сабајлево немав волја од кревет да станам. Се чуствувам како да сум изгубила некој мн близок, а верујте мн добро ја знаам таа болка. Зошто секогаш мене ми се случуваат лоши работи. Таман помислив овој пат ќе ме одмини малерот и прв пат поале долго време бев срејќна сега повторно стравови о стресови. Нз дали имам повејќе сили за ова.

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Те прочитав и вчера.
    Земи воздух и олабави се! Нема идеална позиција на бебе во мешето. Си се мести тоа како сака. Да мораше сите со глава надоле да се немаше никоја царски рез да раѓа. Мене за плодовата вода ништо не ми кажуваа се дур не влегов во 9ти месец.
    Се ќе биде во ред. Ало толку ти е мисла појди им уште сега во Плодност. Не верувам да вратат исплашена трудница.

На Bella*, kostarika и Martka им се допаѓа ова.
  13. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Абе јас сум паничар признавам. Меѓутоа др буквално вака ми рече: ќе чекаме уште 10 дена и ако состојбата се влоши ќе прекиними, ако е ваше за вас си било. Што повејќе да мислам на ова. Не можиме нишш да превземиме во оваа фаза, освен да проверам се пак да не има некоја инфекција што се провлекла првиот пат да не се пками или нешш ново. Ама во тој случај ќе биде зголемена.

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Бог да чува! Облакај се и во Плодност за мирна душа.
    Мислам безвезе те паничат. Ако бебето не било наместено за да се види убаво на ехо, нема по дифолт индикација за нешто лошо. Боже докториве еј!

На Martka и duffi им се допаѓа ова.
  15. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Демек така било оти немало доволно плодова вода. Значи не толку положбата туку плодовата вода го загрижи. Меѓутоа тој не ми кажа никакви мерки, онака од око гледаше дали е намалена. Но е искусен др и јас досега му верувам. Освен што вака ме исплаши и на првата контрола дека сакусот не бил со правилен облик, слабо се хранел, да не кажувам на никој и нз што. Па во плодност се пресмејаа.

16. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    За вакви ситуации кај што се работи за бебе и за исплашена трудница, се бара мислење од повеќе доктори, ќе си отидете и до скопје ако треба за мирна глава. Плодова вода прв пат како збор ми го спомнаа у 8 месец негде, мезмаев ни дека порано се гледа толку количината

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    Iskustvo so higroma na vrat kaj fetus vo 10-ta nedela?

18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Лично немам, само слушнато/прочитано.
    Една циста е или повеќе?
    Причината ја кажаа ли?
    Направен ли е торч и други бактериски испитувања кај мајката или амнио да предложат?
    На колку време предложија да следат?
    Колку што знам после раѓање доколку се појави се третира. Додека е во мешето може само да се набјудува.

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    @pepapa
    На една моја познаничка додека беше трудна и кажаа дека бебе има некаква циста на врат мислам. Ама не бев мн блиска за да знаам детали. Знам само дека одеше Ск се се изнаслуша и на крај роди здраво право девојче кое сега има 2 год. Дали било конкретно ова нз.

На Martka и pepapa им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас не знаев дека толку рано се гледа плодова вода. Кога гледаше докторот баш ми покажуваше. Ама ова при крај беше.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.