Абе мрда активнп си е се. Ама лошо е поставено некако хоризонтално а има уште прпстор во матката. Др вика требало со глата надолу за да му е комотно. Нз јас се исолашив премн. 16 + 2 по циклус сум, ама по мерење бевме плус секогаш. Денеска на секое различни мерки од 15 +5 па се до 17 недела. Не се гледа бебе од постелката убаво. Нема врска иначе.
Добар избор на доктор, да одиш.. Не се плаши ќе се превземи нешто, а за постелката нема врска. И мене ми беше на преден ѕид.. Лошо е ако е долу а нема врска напред/назад.. со лесно ќе те чекаме да пишиш
Не дека има врска постилката. Ама не се гледало бебе убаво, за убаво да се измери. Се постилка излагаше. Мене за плодовата вода ми е. Каде отиде. Можни лие од што јас цел ден бев растрчана навака натака, а жешко препотена јас жедна?
Абе си барам утеха иако и јас знам дека нема логика. Сега на секој 2 минути се проверувам да не ми течи нешто. Ќе полудам до утре.
Немој,пробај да се смириш!Смирена мама,мирно бебе, не се вознемирувај осеќа и тоа. На другарка исто пред да се породи и рекоа многу намалена плодова вода, ризична бременост бла бла, коа отиде на второ мислење во Плодност докторот буквално падна од смеа, со прашање “какви ли колеги јас имам”, водата и беше баш на нормално ниво излезе дека доторката од ракав си вади. Напиј се едно чајче и мозокот на пасење, почекај да видиш што ќе ти кажат утре и не мисли на лоши работи.
Go zemav deneska rez od priskata I fala bogu ureden e zasega se e ok mojot gin za postelkata ima pisano oti e na zaden zid I prema ehoto uredno e se samo nemozevme polot da go videme na bebeto vo 12 ned I 6 dena bebeto si se stegase so nozickite a I ne mi e tolku bitno posle 13 god borba so neplodnost samo neka se rodi zivo I zdravo
Јас нз како ќе издржам денес до 3 и 40 за на контрола. Па и мм вонредно треба да остани до покасно и треба сама да одам. Ако ми кажат нешш лошо и таму нз како ќе се вратам. Сабајлево немав волја од кревет да станам. Се чуствувам како да сум изгубила некој мн близок, а верујте мн добро ја знаам таа болка. Зошто секогаш мене ми се случуваат лоши работи. Таман помислив овој пат ќе ме одмини малерот и прв пат поале долго време бев срејќна сега повторно стравови о стресови. Нз дали имам повејќе сили за ова.
Те прочитав и вчера. Земи воздух и олабави се! Нема идеална позиција на бебе во мешето. Си се мести тоа како сака. Да мораше сите со глава надоле да се немаше никоја царски рез да раѓа. Мене за плодовата вода ништо не ми кажуваа се дур не влегов во 9ти месец. Се ќе биде во ред. Ало толку ти е мисла појди им уште сега во Плодност. Не верувам да вратат исплашена трудница.
Абе јас сум паничар признавам. Меѓутоа др буквално вака ми рече: ќе чекаме уште 10 дена и ако состојбата се влоши ќе прекиними, ако е ваше за вас си било. Што повејќе да мислам на ова. Не можиме нишш да превземиме во оваа фаза, освен да проверам се пак да не има некоја инфекција што се провлекла првиот пат да не се пками или нешш ново. Ама во тој случај ќе биде зголемена.
Бог да чува! Облакај се и во Плодност за мирна душа. Мислам безвезе те паничат. Ако бебето не било наместено за да се види убаво на ехо, нема по дифолт индикација за нешто лошо. Боже докториве еј!
Демек така било оти немало доволно плодова вода. Значи не толку положбата туку плодовата вода го загрижи. Меѓутоа тој не ми кажа никакви мерки, онака од око гледаше дали е намалена. Но е искусен др и јас досега му верувам. Освен што вака ме исплаши и на првата контрола дека сакусот не бил со правилен облик, слабо се хранел, да не кажувам на никој и нз што. Па во плодност се пресмејаа.
За вакви ситуации кај што се работи за бебе и за исплашена трудница, се бара мислење од повеќе доктори, ќе си отидете и до скопје ако треба за мирна глава. Плодова вода прв пат како збор ми го спомнаа у 8 месец негде, мезмаев ни дека порано се гледа толку количината
Лично немам, само слушнато/прочитано. Една циста е или повеќе? Причината ја кажаа ли? Направен ли е торч и други бактериски испитувања кај мајката или амнио да предложат? На колку време предложија да следат? Колку што знам после раѓање доколку се појави се третира. Додека е во мешето може само да се набјудува.
@pepapa На една моја познаничка додека беше трудна и кажаа дека бебе има некаква циста на врат мислам. Ама не бев мн блиска за да знаам детали. Знам само дека одеше Ск се се изнаслуша и на крај роди здраво право девојче кое сега има 2 год. Дали било конкретно ова нз.
И јас не знаев дека толку рано се гледа плодова вода. Кога гледаше докторот баш ми покажуваше. Ама ова при крај беше.