Pa kako moze ti od dr grad da ti bide dr maticen od drugi grad nemozes ti zivese si vo toj grad nemozes vo drugi da ti bide maticen
Zavusit gradovite imaat napraveno dogovor kaj nas nemozes sve na privatno vo drugi grst Eve jas imame 3 ginekolozi dzabe samo mozes da si umres i bez deca da ostanes i odam vo struga na privatno nemzoit da mi bidet maticen sekoj pregled po 1000 den
Ако мислиш дека поради тоа што на контрола ќе треба да одиш до друг град во смисла на тегнење по пат да, не е практично инаку матичен може кај сакаш да имаш не е забрането. Јас од Битола сум а матичен гинеколог имам во Скопје тој ми ја водеше бременоста а раѓав на државно во Битола.
И мојот матичен гинеколог е од друг град, и стоматологот ми е од друг град, никогаш сум немала проблем ради тоа
Неможеш да умреш и без деца да си останеш. Ако нема веќе услови имаш во скопје добри специјалисти. А и ретко кој цела бременост ја доверува на својот матичен гинеколог.
Kaj nas mozes mn slucaevi imalo i licno iskustvo imama od moja bliska rodnina go izgubi bebeto prokrvare e se javi na tel na foktorkata ako e recr ako go izgubis nemst potreba ke.si izlezit samo kako taka
Pa normalno na ginekolog odis toj da vidi ne e tue mu se javuvas na tel ke go izgubis samo ke izlezit kako e toa mozno
Море не е Ем помлад 20 години, ем понеискусен (веројатно), но премногу му верувам. Ама изгледа како старееме така губиме памет
Јас вејќе искрено појма немам на кој што да верувам. Мм ми вика ај уште и на државна да појдиме, ама мене толку ми се смачи од др што си викам само Господ. Повеќе одмор и силно бебе да преживее во ова лудо време. Понекогаш се прашувам како раѓале порано без никакви прегледи, а оделе и по ниви по стока и не пиеле никакви вит и терапии? И како ние сега станавме олку нежни, по цел ден лежиме и пак 300 проблеми? Ств нз што да си мислам. бтв. Дур го пишувам ова лежам истегната ко кралица со перница под газ за убаво да одморам оти вечер сум на свадба па ќе морам да седам со сати. Нели е тоа мн голем напор, а порано нашите стари до последен ден на нива свиткани копале и таму се пораѓале па еве човештвото опстанало. А сега само стресови контроли испитувања и пак бебиња и мајки умираат. Во што е проблемот?
Vo sistina eho bese 2150 ili 2300 ne me fakaj za zbor. So toa sto koga mu odev na Lazarevski rwdi kafeavko ili crvenko ne mi naplakaa eho.
И породувањето е поскапено? Инаку и јас имам општ матичен и матичен гинеколог од друг град и не е воопшто проблем, меѓутоа само еднаш сум била на контрола кај неа инаку на приватно одам, се слушаме по тел и секогаш инсистира на сите можни тестови.
Таму ќе направам два три прегледа и главниот скриниг во 22 недела и ехо на срце барем така мие во план. Другото ќе и го препуштам на Симеонова и Ливринова на Гак и пораѓај кај некоја од нив две здравје само да биде се во ред. За жал цените не се достапни за секого па затоа се бркаат врски за на државно.
Па порано се било подруго,се хранеле здраво,немало прскани зеленчуци овошја абе директ од фолија не постоеле секакви инфекции како сега,почист воздух,немало стресови...доволно е.Мајка ми баш вчера ми кажуваше вика 3 пати во цела бременост бев на преглед и никакви забрани немав да немам секс зошто немаше вика вакви инфекции ко сега,немаше нокти правење депилации бла бла,непостоеле тогаш ни болести на деца ко сега што има се почесто даунов синдром,аутизам итн се многу по друго било...Затоа!
Искрено да ви кажам јас не верувам дека порано жените дотолку не се грижеле за себе во бременост. Кај нас жените постојат навики откако ќе поминеме нешто да го раскажуваме на тотално идеален начин.. Мислам дека порано не се зборувало толку отворено за абортуси и слично, а не дека ги немало...
Јас не стојам зад ова што го напиша. Порано имале абортуси без да приметат ќе искрварат мислеле циклус е. На баба ми само три бебиња и умреле. Да бидеме искрени сега колку помалце деца се раѓаат со посебни потреби за разлика од порано. Мајка ми порано работеше во текстилна фабрика и во неа имаше вработено околу 10 души со даунов синдром и тоа возрасни по 30 и кусур години.