Hehehe citam dati odmori na doktori. Ova kako jas so prvoto termin kraen 1 maj lele kolku sum se nervirala na 1 vi maj pa dali ke ima personal pa drn drn pijani vakvi takvi pa se porodiv na 14 maj. Sega leto juli-avgust od odmori i pisano ne se Bega. Sega ic ne razmisluvam na taa tema bitno e da zavrshi se a kako vleglo taka ke izleze
@joan toa znaci ke ti stavat provokacii ke se otvoris i porodis ako sakas tolku mnogu da te porodi toj doktor. So provokacii se se reshava
Од искуства тука и од блиски, а се потврди и со мене, среда или четврток кога ќе си крај на 38, почеток на 39 ќе те задржат, добиваш провокацкја и следи породување.
Dev vecra nakaj 7 kaj ginekologot i bebeceto bese vo red kafeavoto go nemst veke mi prekina po malku samo na eho se gledase tocka.nz od hematomot sega e vo red rece navreme postignavme mi udri uste edna inekcija pa mi se slosi lele 15 min ostanav na krevet lezejki ama.ke e smetame rizicna bremenost do koga vake
Женски да ве прашам. Дали јас сега со мојот цервикс од 3 см мора само да лежам. Досега нишш не ме болеше и си бев мн активна. Но кога дознав се залежав и сега кога ќе станам ме боли левиот јајник и кај ципата. И плус изгледа од тоа што ме чепкаше со сонда имам и долу малку болки и некој прозирен секрет растеглив ист како оној во овулација. Болките долу тек денес ми се поднамалија. Извинете за тоа што сум досадна ама само вас ве имам за совет.
Одмарај почесто инаку мислам дека со 3 см не си за строго мирување... Сепак гледај не искачај секој ден од дома нозе у вис и одмарај... Пешачења и долго стоење избегавај. Е сега да искочиш до негде и да седнеш мислам немаш проблем. Крај краева што повеќе одмор е подобро... Бар ја така мислам.. Инаку и јас дека сум залежана секое искачање за на лекар или малце ако постојам одма болки и грчеви дали тоа дека сме улежани незнам... па кога ќе се раздвижиме бебе притиска па осеќаме. А која недела си?
Не дека мора само да лежиш и воопшто да не стануваш од кревет, но да се пазиш повеќе и да се штедиш од работа, да не креваш потешко од 2кг. Мирување и не паничење, океј? Се ќе си биде добро не се плаши, 3см навистина не е прекраток цервикс.
17 затоа ми е страв, ако сега кога едвај имам мало меше ми се скрати толку што ќе биде барем до 36. Инаку сестра ми се породи во 7 месец и ми е страв да не ни е генетски.
Чим си 17та ќе си одмараш повеќе.. Ти дадоа утрогестан? Не се паничи само. Е сега нема да бидеш активна ама се ќе пројде. Уживај сега лежи зашто после веќе нема лежење јас така се тешам Ќе видиш на наредна контрола нека ти измери пак и ќе си разговараш и со гинекологот. Не размислувај за сестра ти што родила во 7ми секој организам е различен и е приказна сам за себе. Со лесно и само позитивна мисла
Утрогестан ставав на почеток па ми ги прекинаа, за 1 недела сум на контрола кај матичниот ќе премерам и кај него и ќе баран ако треба пак. Ти благодарам на подршка. Секаде со лесно
Мене во 20та недела ми беше 31мм,и не ме предупредија за одмарање. За две недели на следна контрола ми паднал на 19мм.Не саакам со ова да те плашам,ама гледај што повеќе да одмараш,седење избегнувај и често мерење на цервихот.
Мене ме гледаат на една недела веќе 7 пати сум гледана со сонда на почеток дури и на 4 дена. Па ете нема ништо сее супер никаква штета немам.