tukituki vo koja nedlea merese prv pat cervix zasto jas sum 16+2a do sega ne mi merele.za edna nedela sum na kontrola pa ke pobaram da mi merat zasto sum so bliznaci.i dali si ti na lezenje od koga ti go izmerija 1.9
I jas mislev isto ama ne e taka posebno kaj nekoja Kako mene sto e golem panicar e sega sakav da ve prasam za krvna slika bris I urinokultura dali se prave sekoj mesec vo bremenost ili ne oti mojot maticen gin mi vika oti se prave na 7,8ned
Три бремености од старт, 5-7 недела, ме прегледувале со сонда, со тоа металното, плус и со рака. Никогаш немало штета/проблем.
За се има решение , се поминува. Тоа обично кога ќе помине го сваќа човек ама затоа ние со повеќе стаж ќе ве потсетуваме.
Мене првово тромесечие мие навистина тешко у тоа многу па длабоко се надевам дека второто ќе ми биде лесно како песна. Односи немора да имам само да не ми биде лошо и да имам енергија и малце да шетам. Јас не паничам што биде нека биде,паниката е најголем непријател.
Ќе видиш дека ќе бидеш супер. Во 14та недела веќе бев нова жена. Немав гадење(иако не повраќав ми сметаа мириси и ми се гадеше) градите, стомакот и половината престанаа да ме болат и бев полна енергија како да не сум бремена. Дури и чудно ми беше.
Мене од почеток на бременост сега сум 19 недела се ме прегледива со сонда и обавезно со рака го прашав ми рече дека до 22 недела секој преглед ке ми биде така
Чудно кај мене е све спротивно 15та недела и никако не се чуствувам како што викате уморна сум многу ко да не се ум спиела со денови а спијам многу неможам да се наситам повраќам како и секогаш не престана.. болки немам ама за спиење цел ден би спиела
Jas ic nemam macnini I ne povrakam veke kako da ne sum bremena a 13ned i4 dena sum povrakav do 11ned veke ne
Јас од сам почеток си бев супер. Можеби малку поспана и мачнини на почеток, но после исто како да не сум бремена. И сега и покрај компликации освен што вејќе ја осејќам ќерка кај што ме клоца исто како да не сум бремена. Вчера за прв пат ме заболе стомак сигурно од нерви, ама битно се смири.
Да те прашам си прашала за појас? Денес бев за инекција и некако цел ден сум со болки кога ќе станам па ми текна дека некои трудници носат појас и им е подобро.. Ќе земам деновиве од сестра ми знам она имаше купено па баш ќе видам. Или морам доктор прво да прашам дали смее??