Има “многу убава” дискусија таму за секоја капка алхохол. Да не одам тука оф топик, па го ставив линкот да се прочита дискусијата, па секој нека си одлучи сам.
Уште не бев зачленета на форумот, ама ја пратев дискусијата. Затоа совреме постирав туборг алкохол фри, оти не сум спремна пак за таа тема да ја читам. А ќе ја читам
Да ве прашам...од која недела почна да ви се познава меше? Јас со гадење и повраќање намалив 4кг, метаболизмот за чудо ми е забрзан и се чувствувам полесна од кога и да е порано..инаку сум 9 недела и 4 дена...
Јас 17 недела терам со исто кила. Ама од старт почнав со нормална килажа и немав повраќање. Меше тек сега имам мало, јас си го знам ама луѓе не ме препознаваат и поради тоа секаде си чекам ред без никакви привилегии. Демек ти дете си ај ќе чекаш, а јас баш треба да лежам. Инаку сега кога шиев фустан од почеток до сега 3 см имам зголемен обем на струк, ама затоа ми се стопија спојлерите и бутките.
Jas uste povrakanje mi prekina dva tri dena vcera i deneska nemozam nisto da stavam vo usta sto ke bese ova do koga vaka
Јас во 8 ми месец бев на трансфузиологија ,со близнаци ,значи мев до заби ,кога ми се развика една дека сум била некултурна ,зошто преќутев кога ми го зема сестрата упатот преку ред. Така да снаоѓај се како знаеш, ретко кој дава предност. И на тесен тротоар за разминување јас се тргав , понекоја стара женичка ќе ми речеше нешто мило и дека имам предност ама другите ич , па си го пазев меше да не ми го удрат. Мене 14 недела ми прекина скрос повраќањето ,ама сите различни сме.
Јас првите 2-3 месеци имав стомак, ама не труднички, туку бев отечена, нормално од гасови. После околу четврти месец се израмнив и тек во петти почна сосем малку да се познава.
Jas pak na transfuziologija koga odam vo strumica sestrata odma mi ja zema kniskata I me vikaat I preku red Dr oti znaat kakva mi e situacijata
Ја не сум размислувала да престанам да возам. Не ми текнало на тоа. Дур се чувствувам дека можам, ќе возам.
Vo nashata zrmja nazalost nivoot na kultura e mnogu mala. Nikoj ne dava prednost nitu na trudnici nitu na postari luge. Mene vo posta eden covek pred mesec dena prvo me prasa kulturno dali sum trudnica pa mi otstapi mesto pred nego. Na sto pozadi mene cickoto se bunese. Mislam aj fak of. Taka da osvrm prviov covek nikoj do sega ne me postedil osven moite doma. I bas me interesira kako e vo stranstvo.
Па ме шутира ама кај пупак имам впечаток дека високо ја носам. Не ми е мака да возам ама сакав да тркнам до сити мол и мајка ми почна у стилот како со тој стомак ќе возиш дури до таму.
Јас личам на здебелена не на бремена 3-4 кила има ставено 14 недела. Имам долу меше ама имав и претходно. На работа едвај издржувам сама сум на смена колешката е на одмор, многу ме боли главата и како зашеметена сум, пиев кафе, пепси и пак ми е исто. Незнам што да направам друго, а цело време сум со луѓе, со наплата, страв ми е да не згрешам со пари Во врска со алкохол, многу имам желба за пиво ама не пијам