Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Јас би почнала со магнезиум поради грчевите. Сите три бремености од старт пиев и ми помагаше. Ама одлуката си е твоја.
    Секоја бременост каде не постои проблем се препорачува фолна од 0.4. Нема штета, само корист. Ја пијат и месеци пред да се забремени.
    Јас пиев фемибион 1. Витамини за трудници во чиј склоп има фолна. Има и деуги труднички витамини. Важно е да се нагласи за трудници поради точното дозирање на одделките битамини.
    Според мене шеста барем е најдобро за на лекар. Најчесто нетрпеливоста е голема, па се оди некоја недела порано. Затоа и реков, и да отидеш поранл, може да е рано да се боди нешто па од готово вересија ќе си напрабиш со лоши мисли, сосема непотребно.
    Нормално е во рана бременост да не се гледа.
    Прочистај го темите за испитувања во бременост, скрининг, прва третина...
    Што не е јасно прашувај во одделните теми, ќе помагаме, ќе одговараме.

Најважното.
    Гали меше и радувај се.

Последна измена: 11 јуни 2018
    На duffi и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne mi go kaza na mene polot trivudaliev vo 12ned I 6kaza ne se gledal uste I sega ke vidam mozda pa ke odam ako kaze Dr trajkovski da odam za da mi gi namale progesteron depo na ednas nedelno

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Со лесно да си ја износиш бременоста, земи си фолна и магнезиум за грчевите, за на доктор ако можеш да дочекаш 6та недела би било идеално, јас отидов истиот ден кога направиц тест па не се виде ни кеса, па се мислев за тоа. Околу патувањето јас не би во прво тримесечие, на толку долга релација, во најтоплото посебно не со автобус. Сепак на тебе е што ќе одлучиш и секако консултирај се со доктор. Поздрав и со лесно

На Annie.mk1, joan, *Milicka* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Мешиња не можам да најдам по лупата ама нели имаше некаков муабет со кристалчиња во плодовата вода кои покажуваа некаква зрелост?

5. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Добро утро мами...тие што сте ги примале инекциите за зреење дали после имавте чувство ко да ви трпнат раце И нозе? Одкако ја примив едната доза ми трпнат мн раце и нозе

6. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Мила во бт е твојот матичен кој е толку бесчувтвителен да објаснува такви работи и всушност во Плодност ти кажале дека се е во ред. Баш ме интересира кој ти е матичен гениколог пишими во приватна порака. Поздрав со лесно и не се секирај ако ти рекле во Плодност дека е во ред, и менвај матичен мој совет.

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Веројатно мислиш на лакуни односно калцификати на плацента. Како зрее плацентата така се појавуваат овие лакуни, што е нормално за во одредени стадиуми од бременоста.

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Nemav takvo nesto, edinstveno sto e imav e sto mnoogu se potev..

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Не сум имала такви симптоми ама јави му се на докторот кажи му за твоите.

Не не , ми ги покажа докторот како светки беа во плодовата вода и ми рече ова е знак дека е зрело од флостеронот. Ама што е зрело ,заборавив . Ме интересира зошто тој мисли дека нема да издржам упте 20 дена до 36 та недела па да не е поврзано.

Последна измена од модератор: 12 јуни 2018
  10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Денес бев за брисеви да ми земат кај мојот матичен.. многу ме болеше бидејќи многу внатре го стави тоа и крв ми излезе многу црвено беше се исплашив многу и велам да ме прегледа докторот вика ништо нее нормално било оти многу инфекција сум имала не и поверував крвта само ми течеше а јас исплашена и отидов во една од најдобрите приватна клиника во мојот град ме прегледаа ништо не било од што многу внатре го ставила бебето супер плацентата нее одлепена супер беше е сега од страв незнам веќе што да правам ме боцнаа со прогестерон депо и ми рекоа да лежам да не станувам многу вие кога правите брисеви ми излегува ли крв се плашам многу и плус машко ми рече дека носам ама не ми беше битно само Добро да е да не му се случи нешто..:(

11. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    @kostarika Така ти рече дека нема да издржиш? Колку дози прими флостерон? Може ти вика дека спремен е плодот и да искача порано ама тоа незначи дека нема да издржиш.. Никој тоа неможе со сигурност да знае. Замисли па стварно тек у 36та им текне да искачаат на бебушки

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Две дози земав флостерон. А викаат дека нема да издржам од 30 недела а еве сум 33+1 :) дај боже да не се во право и сега .

На CurlyBlossomGirl, lavica82, Meckicja и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Јас имам одено за брисеви во 11 +2 првите брисеви и немаше воопшто крварење, докторката беше максимално внимателна, само ми спомна дека веројатно имам кандида по тоа што го гледа внатре, дури и чистеше дел од исцедокот внатре меѓутоа мн беше внимателна и воопшто ни болеше ни имаше крварење. И пред да останам бремена имав два пати одено за брисеви и немало никакво крварење или болка |(

На saramila09 и aceee99 им се допаѓа ова.
  14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Денес немам сила од кревет да станам, ми се гади и повраќа, киселини имам а не можам да јадам, поспана сум и едвај од кревет станувам :whew:
    Како да се справам со мачниниве? Ни на кафе не можам да помислам :doh:

15. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас досега ни за пап тест ни за брис сега во 11 недела не крварев. И мене ми рече матичниот дека имам кандида, ама на рез немав ниш. Другарка моја знам дека крвареше поради тоа што имаше инфекции. А за болење ме болеше овој пат тоа железото секако.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Ау браво. Супер си. Јас мислам без проблем влагаш во 36та. И мене истото ми го викаат. Еве сега 31 + 2 во петок ќе примам втора доза флостерон. Јас мислам ќе издржиме :inlove: Инаку се изначитав дека после втората доза флостерон ги пораѓале?? Малце се испаничив.. ти кога ја прими втората пред колку време??

17. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Минатата недела вторник и среда, на 32+1и2

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    @baby 5 gi primash inekciite za ziveenje preventivno poradi prviot pat ili nedajboze imash pak nekoj problem. Se nadevam se e ok

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    На патолошка сме се отворив 2цм ама утре ме пуштаат дома цтг мирно немам болки плодова вода нормално постелка супер бебе добро и уште вечер другата доза зреење и дома на строго лежење :*

На karak, kukla21, mimiiiii и 4 други им се допаѓа ова.
  20. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Јас сум 15та недела прв пат ги правам сестрата што ми зема брис ич не беше внимателна многу внатре го стави тоа железото и кога излезе крв кажа дека од инфекцијата било многу сум имала ама јас веднаш отидов на приватна клиника и таму ок беше е сега незнам колку да верувам дека од инфекција било крварењето..