Ke probam toa i caj od dzumbir mi rekoa Nz vele se probuvaj sabajle eej strasno nes boda da povrakas au nz me boli zeludnikot neka dojde mazot od narabota i ke pojdam ke maticnata ke baram infuzija nz morat
Оди на доктор една инфузија и ке ти се смири полошо е да трпиш и да неможеш дури ни вода да се напиеш сигурно си дехидрирана од искуство ти кажувам
Со такви мали контракции можеш да тераш и неколку недели. Јас со првата бременост ги имав истите контракции од 33та недела, а догурав до крај, иако едно младо докторче од Гак ме уплаши дека ќе се породам за два дена
a sega da dojdi ke odam pak povrativ sakav da jadam malku za apcinja odma.povrativ nemozam poveke veke
Девојки денес докторот ми препиша брусници апчиња да пијам, 1 дневно. На самиот проозвод во упатство стои забрането за трудници и доилки... ? Сте имале исто или слично искуство?!? Дали да му ѕвонам на докторот пак?
Jas piev doskoro caj of brusnica I mi pomogna za mokrenjeto nemozev da mokram Dr mi kazaa nema steta od cajot
Читај убаво не збори за чај туку за брусници апчиња и јас пијам секој ден чај ама она за друго пишала..
И јас бев на гинеколог денес со резултатите, ми рече во ред е се, само уреаплазма немааа реагенси минатиот пат, сега имало па пак ми земаше брис, па го прашав за Аспиринот до кога да пијам ги рече до 20 недела. И тоа за сега за ехо после 2 јули таман еден месец од последното ехо
Претпоставувам заради уринарна инфекција ти се препишани? Составот може да го сликнеш? Ако во него има само брусница не гледам причина зошто не би ги пиела, ако ти е страв па земи си чај. Јас го пиев и имам само позитивно искуство со него.
@Искра 90Ј Google вика дека освен брусницата која е на прво место, другиве состојки не се дозволени во бременост и во период на доење. За разлика од овие, Брусницин таблетите содржат само брусница и витамин Ц и се дозволени во бременост.
Mene bas za citronot gin mi kaza oti ne e bas mnogu preporaclivo da se jade vo bremenost vo pogolemi kolicini Zborot mi bese oti ako apcinjata nemoze da gi pie moze caj
Пиј ги слободно и Петановски и Димчев ми ги одобрија само тие ме спасија 2месеци ги пиев само се исчистив и до крај на бременост не ми се повтори а еве имам здраво право синче скоро 7месеци е и ја немам веќе бактеријата зошто пред 2 месеци си провери уринокултура.Пред да го најдам Брусницинот пиев 3х1 Еритромицин по 2 недели и Панцев во 9та недела сеуште кога не беше завршена и органогенезата на бебушот.Земи пиј ги слободно.Брусницин пиев 2х1 една сабајле по доручек една навечер.Јас со бактеријата останав трудна и во 5ти месец ја исчистив.Колку ти е концентрација на бактеријата? Јас имав Ешерихија Коли 50.000 не голема концентрација но актибиотик не ми помагаше.Пиев и ЦистиКеар но џабе беше се...а за брисница чај од тој со плодови по 3л.и џабе исто.Ова е мое искуство.А ми ги предложимоја другарка и таа до 6ти месец што се не пиеше но Брусницинот ја спаси.Еве и офф топик и мајка ми пред 2м се спаси само со Брусницин.
Ако има некоја будна да ми одговори,од страв не можам да се успијам При станување од кревет се напнав малку повеќе, ама само мислев дека ги стегнав стомачните мускули, и почна да ме боли во предел на матка тапо И така пола саат еве не поминува болката, имам чуство ко да ми се стврднува стомакот и ко да имам гасови, а немам, и на моменти ко да ми се оди во вц,па ќе престане
Мешиња ние веќе сме дома си примавме зреење за секој случај и сега сме на строго мирување...јадам,пијам во кревет само за вц станувам и секој ден минат за нас е богатство стасавме до 33полна Господ да е со нас и да издржиме барем 36полна ама синко е јунак ќе издржи со мама